Finlandia-talo

Finlandia-talo valittiin Suomen EU-puheenjohtajakauden kokouspaikaksi

Jaa

Suomen EU-puheenjohtajakauden 2019 kokousten paikaksi on valittu Finlandia-talo. Hankintapäätöksen teki valtioneuvoston kanslia. Finlandia-talo toteuttaa kokouspalvelut räätälöidysti valtioneuvoston kanslian toiveiden mukaan ja vastaa myös tarjoiluista, tulkkauksista, turvallisuusjärjestelyistä ja muista palveluista. Valintaan vaikuttivat Finlandia-talon sijainnin lisäksi vahva kokemus muun muassa turvajärjestelyissä sekä vaativien valtiollisten ja diplomaattisten tapahtumien rakentamisessa.

Suomi toimii Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajana kuuden kuukauden ajan 1.7.–31.12.2019. EU-ministerivaliokunta on linjannut, että kaikki puheenjohtajamaassa pidettävät kokoukset järjestetään keskitetysti Helsingissä. Kokousten räätälöidyistä kokouspalveluita on tehty sopimus Finlandia-talon kanssa tiistaina 27.3.2018.

– Tätä sopimusta ei saatu sattumalta. Taustalla on näyttöjä tuhansista onnistuneista tapahtumista. Neuvotteluja käytiin puoli vuotta. Jo Suomen edellisellä puheenjohtajakaudella syksyllä 2006 osa tilaisuuksista pidettiin Finlandia-talossa, kertoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

– Keskitetty kokouspaikka pääkaupungissa on kokonaistaloudellinen ratkaisu. Näin säästetään aikaa, rahaa ja henkilöresursseja. Esimerkiksi kerran suunniteltuja ja rakennettuja järjestelyjä ei tarvitse purkaa eikä siirtää, vaan niitä voidaan hyödyntää useissa kokouksissa. Finlandia-talo sijaitsee parhaiden kulkuyhteyksien päässä, sanoo EU-puheenjohtajuussihteeristön päällikkö Anja Laisi valtioneuvoston kansliasta.

Suomen puheenjohtajakaudella Finlandia-talossa järjestetään 6–8 ministeritason kokousta. Näiden kokousten aikana talo on suljettu muilta käyttäjiltä turvallisuusjärjestelyjen takia.

– Suurin osa Suomen EU-puheenjohtajakauden kokouksista on kuitenkin virkamieskokouksia, jolloin Finlandia-talo on ilman muuta muidenkin käytettävissä. Varauksia ensi vuoden tapahtumille kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta varmistaa omalle tapahtumalleen sopivat tilat, Tolonen muistuttaa.

EU-kokoukset nostavat Suomen tunnettuutta

EU-kokousten aikana Helsingin ja lähiseudun hotellit tulevat täyttymään. Kansainvälisistä vierailijoista hyötyvät myös ravintolat ja muut palveluntarjoajat.

– Kansainväliset kongressit kuten EU-kokoukset ovat parasta mahdollista kansainvälistä markkinointia Suomelle ja Helsingille. Tilastojen mukaan yksi kansainvälinen kongressikävijä tuo vierailullaan keskimäärin 1800 euroa tuloja alueelle, ja lisäksi kongresseilla on kerrannaisvaikutuksia myös muille yhteiskunnan sektoreille, Tolonen päättää.

Lisätietoja:

Valtioneuvoston kanslia
EU-puheenjohtajuussihteeristön päällikkö Anja Laisi, puh. 0295 160 424

Finlandia-talo Oy
toimitusjohtaja Johanna Tolonen, puh. 040-5513168, johanna.tolonen@finlandiatalo.fi

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Valtioneuvoston kanslia, EU-puheenjohtajuussihteeristön päällikkö Anja Laisi,
puh. 0295 160 424.

Finlandia-talo Oy, toimitusjohtaja Johanna Tolonen, puh. 040-5513168, johanna.tolonen@finlandiatalo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finlandia-talo
Mannerheimintie 13 e
00100 HELSINKI

09 402 41http://www.finlandiatalo.fi

Finlandia-talo tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat ja juhlatilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, upeille juhlille, maailmanluokan näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseille. Oli kyseessä kokous, konsertti, tapahtuma tai juhla, Finlandia-talossa siitä kasvaa elämys. Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo on myös suosittu matkailunähtävyys muotoilun ja arkkitehtuurin vuoksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finlandia-talo

Finlandia-talo voitti maailman parhaan tapahtumatalon palkinnon29.11.2018 12:43Tiedote

Trump-Putin-mediakeskuksen saama kansainvälinen huomio siivitti voittoon. Bea World Festival on tapahtuma-alan oma Oscar-gaala, jossa palkitaan vuosittain maailman parhaat tapahtumat. Tänä vuonna lanseerattiin uusi kategoria Best Congress/Conference/Convention Venue, jossa kisattiin parhaan tapahtumatalon tittelistä. Ensimmäisenä palkinnon voitti Finlandia-talo. Kilpailussa Finlandia-talon vahvuuksina nostettiin esiin muun muassa tilojen helppo muunneltavuus ja kyky selviytyä haastavista toimeksiannoista, kuten Trump-Putin-mediakeskuksen rakentamisesta reilun viikon varoitusajalla.

UMOn pelastuskampanja huipentuu tukikonserttiin Finlandia-talolla23.10.2018 11:03Tiedote

Finlandia-talon konserttisyksy tarjoaa menovinkkejä moneen makuun. Finlandia-talon lavalla nähdään tänä syksynä suosittujen balettien lisäksi muun muassa stand upia, drag queenejä ja erilaisia konsertteja. Yksi syksyn merkkitapahtumista on Kauan eläköön UMO! -tukikonsertti maanantaina 29.10. UMO on kerännyt toukokuusta lähtien joukkorahoitusta mesenaattikampanjalla, joka huipentuu tukikonserttiin. Joukkorahoituksella pyritään turvaamaan legendaarisen jazzorkesterin toiminta. Tukeaan osoittamassa on joukko tähtisolisteja, kuten Anna Puu, Paleface ja Jimi Tenor. Konsertissa kuullaan jazzin ja soulin kaltaista rytmimusiikkia, jonka esittämiseen Finlandia-talon konserttisali sopii erityisen hyvin.

Perusparannuksessa rakennetaan tilat Finlandia-talon uusille palveluille29.8.2018 10:50Tiedote

Suunnitelmissa audiovisuaalinen näyttely, design-kauppa sekä drinkkibaari katolla. Finlandia-talon perusparannus käynnistyy alustavan aikataulun mukaan vuonna 2021. Perusparannuksessa ei ainoastaan entisöidä vanhaa, vaan rakennetaan raameja myös uusille palveluille. Uudistuvaan Finlandia-taloon on suunnitteilla esimerkiksi audiovisuaalinen näyttely ja design-kauppa. Jotta ravintola pystyy jatkossakin palvelemaan suuria tapahtumia ja konferensseja, keittiö nykyaikaistetaan. Ravintolatoimintaa tullaan myös kehittämään niin, että Finlandia-talolle lähdetään syömään kauempaakin. Vetonaulaksi suunnitellaan kattoterassilla toimivaa drinkkibaaria. Töölönlahden ympäristöön on kaavailtu glamping-henkistä toimintaa, joka yhdistää Finlandia-talon tiiviimmin ympäröivään puistoalueeseen.

Kansainvälisesti palkittua suomalaista valokuvataidetta Finlandia-talossa25.4.2018 08:23Tiedote

Pohjolan maagiset maisemat pysäyttää näkemään luonnon yksityiskohtien taianomaisuuden. Finlandia-talon Galleria Verandassa on esillä 11.5.2018 asti valokuvaaja Kirsi MacKenzien Pohjolan maagiset maisemat -näyttely. Unenomaisissa maisemakuvissa katseen kohteeksi nostetaan luonnon kiehtovat muodot. Torstaina taiteilija järjestää kuvaesityksen Café Verandassa. Suurin osa näyttelykuvista on saavuttanut kansainvälistä menestystä. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Finlandia-talossa on jatkuvasti esillä runsaasti taideteoksia HAM Helsingin taidemuseolta. Esillä olevan taiteen määrä on triplattu viime vuosien aikana.

Suomi 100 juhli Finlandia-talon miljoonan euron ennätystulokseen15.2.2018 08:00Tiedote

Liikevaihto on tuplaantunut kuuden vuoden aikana. Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo on monelle suomalaisuuden ja kansallisomaisuuden symboli. Suomi 100 -juhlavuonna sen tiloissa järjestettiin erityisen paljon juhlia ja yli 50 kansainvälistä tilaisuutta. Tämä kasvatti vuoden 2017 liikevaihdon ennätyslukemiin. Myös ravintolapuolen liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Yleisölle avoimissa konserteissa, messuilla ja yritystapahtumissa kävi yhteensä 215 000 asiakasta. Finlandia-talo on poikkeus kulttuuritalojen joukossa taloudellisen kannattavuutensa vuoksi.

Finlandia-talon uudenvuoden Veranda-klubi sykkii soulin tummaa tunnelmaa19.10.2017 12:46Tiedote

Finlandia-talon villimpi ja vapaampi Veranda-kerros muuntautuu 31.12.2017 kepeäksi klubiksi, jossa vuosi vaihtuu Soulmiesten syleilyssä. Klubilla voit tanssia tulevan vuotesi tähtiin ja haukata soulin sävyttämää safkaa. Klubin alkuillan tunnelmaa nostattaa DJ ja vuoden vaihtumista vauhdittaa Soulmiehet feat. Erja Lyytinen. Kellon käydessä kahtatoista raketit täyttävät Töölönlahden taivaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme