Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Finlandia-talon vanha julkisivumarmori kiertoon – myynti alkaa tänään

Jaa

Finlandia-talon vanhojen julkisivumarmoreiden purku alkoi huhti - toukokuun vaihteessa. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus ostaa itselleen kappale historiaa, kun yhteensä noin 1 000 neliömetriä kokonaisena purettuja laattoja on nyt myynnissä. Noin 6 000 neliömetriä Finlandia-talon marmoria kierrätetään teolliseen uusiokäyttöön.

Marmoreiden purkua Finlandia-talolla. Kuva:Pohjolan Kiviasennus Oy / Henrik Hako-Rita
Marmoreiden purkua Finlandia-talolla. Kuva:Pohjolan Kiviasennus Oy / Henrik Hako-Rita

Ensimmäisenä puretut Lorrano Pradetto -marmorit myydään kokonaisina laattoina. Helsingin kaupungin rakentamisliikelaitos Staran järjestämä verkkohuutokauppa löytyy Kiertonet.fi -sivustolta.

Marmorilaatat voi noutaa Staran Oulunkylän varastolta

”Laitamme laattoja myyntiin sitä mukaa kun saamme niitä työmaalta. Tarjouksen voi tehdä useammasta eri erästä tai yksittäiskappaleesta. Myyntiin tulee yhteensä noin 600 laattaa. Kannattaa ennakoida, että laatat ovat melko painavia, jopa noin sata kiloa, ja ne pitää pystyä noutamaan itse Oulunkylän varastoltamme”, palvelupäällikkö Teemu Levander Starasta sanoo.

Luonnonkivilaattojen kunto ja koko vaihtelevat, tarkemmat kuvaukset on kerrottu verkkohuutokaupan sivuilla. Myytävien laattojen yleisin koko on 800 millimetriä x 1200 millimetriä x 30/40 millimetriä. Tulevassa käytössä on syytä huomioida marmorin heikentyneet ominaisuudet ja varmistaa, että vanha laatta on aina hyvin tuettu.

Pääosa purkumarmorista teolliseen uusiokäyttöön

Helsingin kaupunki ohjaa pääosan purkumarmoreista kiertotalousperiaatteiden mukaiseen jatkokäyttöön. Teolliseen uusiokäyttöön tarkoitetusta, 5 800 neliömetrin kokonaisuudesta järjestetään rakennus- ja kivialan toimijoille suunnattu ostotarjouskilpailu. Ostotarjouskilpailusta tiedotetaan tarkemmin Staran verkkosivuilla kesäkuun aikana.

Finlandia-talo palvelee perusparannuksen ajan Pikku-Finlandiassa

Finlandia-talon uusi julkisivu valmistuu keväällä 2024. Se verhoillaan italialaisella Etelä-Tirolin alueen Lasan marmorilla, jonka esteettiset ja tekniset ominaisuudet todettiin tutkimuksissa rakennussuojelun ja teknisen kestävyyden kannalta parhaiksi. Finlandia-talon perusparannus alkoi helmikuussa uusien maanalaisten tilojen louhinnoilla. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2024.

Finlandia-talo palvelee koko perusparannuksen ajan Finlandia-talon edustalle rakennetussa Pikku-Finlandiassa. Puurakenteisessa, muunneltavassa tilassa voidaan järjestää jopa 1 100 henkilöön tilaisuuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Myynti

Teemu Levander
Palvelupäällikkö
Stara
040 351 6747, teemu.levander@hel.fi

Finlandia-talon perusparannus

Mika Heimala
Projektinjohtaja
Rakennukset ja yleiset alueet
Kaupunkiympäristön toimiala
09 310 42049, mika.heimala@hel.fi

Kuvat

Marmoreiden purkua Finlandia-talolla. Kuva:Pohjolan Kiviasennus Oy / Henrik Hako-Rita
Marmoreiden purkua Finlandia-talolla. Kuva:Pohjolan Kiviasennus Oy / Henrik Hako-Rita
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme