Suomen Punainen Risti SPR

Finlands Röda Kors hjälper ur sin katastroffond människor som drabbats av översvämningarna i Pakistan

Dela

Finlands Röda Kors stöder internationella Röda Korsets biståndsoperation i Pakistan med 100 000 euro. De massiva översvämningarna har tagit över tusen personers liv.

Översvämningarna i Pakistan har drivit miljoner människor från sina hem.  Bild: Röda Halvmånen i Pakistan
Översvämningarna i Pakistan har drivit miljoner människor från sina hem. Bild: Röda Halvmånen i Pakistan

De exceptionellt massiva översvämningarna i Pakistan har drivit miljoner människor från sina hem och tagit över tusen personers liv.

Finlands Röda Kors beviljar 100 000 euro ur sin katastroffond till internationella Röda Korsets biståndsoperation för att hjälpa människorna som drabbats av översvämningar och jordskreden i Pakistan.

Frivilliga inom Röda Halvmånen i Pakistan ger första hjälpen på plats och delar ut biståndsförnödenheter till dem som förlorat sina hem.

– Om regnen fortsätter ökar behovet av humanitär hjälp ytterligare. Hittills har de exceptionella monsunregnen och översvämningar och jordskreden på grund av dem försvårat livet för miljoner människor i Pakistan, berättar chefen för internationell katastrofhjälp vid Finlands Röda Kors Marko Korhonen.

De humanitära inverkningarna av klimatkrisen ökar hela tiden. Förutom att ge omedelbar humanitär hjälp kommer Röda Korset och Röda Halvmånen att hjälpa de katastrofdrabbade områdena vid återuppbyggnad och ordnande av beredskap för nya katastrofer.

Ur Finlands Röda Kors katastroffond hjälper man offer för katastrofer och konflikter runt om i världen.Medlen som samlas in under Hungerdagen binds inte på förhand till specifika objekt och därför kan medlen användas till att hjälpa snabbt där det vid olika tillfällen behövs mest hjälp.

Ytterligare upplysningar:

Chef för internationell katastrofhjälp vid Finlands Röda Kors Marko Korhonen, 040 120 9728

Kommunikationssakkunnig vid Finlands Röda Kors Ada Bergroth, 040 610 9447

Nyckelord

Bilder

Översvämningarna i Pakistan har drivit miljoner människor från sina hem.  Bild: Röda Halvmånen i Pakistan
Översvämningarna i Pakistan har drivit miljoner människor från sina hem. Bild: Röda Halvmånen i Pakistan
Ladda ned bild

Om

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Följ Suomen Punainen Risti SPR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Suomen Punainen Risti SPR

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum