Helsinki Business Hub

#FinnishCharm: Suomi tarvitsee vetovoima-ohjelman, jolla houkutellaan investointeja ja osaajia: Haastamme valtion veturiksi ja kansalaiset ideoimaan

Jaa

Suomi tarvitsee lisää kansainvälisiä investointeja ja osaajia, jotta taloutemme kukoistaa ja hyvinvointimme kasvaa. ”Suomessa tehdään paljon oikeita asioita, mutta kokonaisvaltainen ohjelma investointien ja osaajien houkuttelemiseksi puuttuu. Se pitää rakentaa yhdessä hallituksen kanssa”, lataavat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja Helsinki Business Hubin hallituksen puheenjohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Suomen täytyy olla hyvä toimintaympäristö yrityksille ja viihtyisä elinympäristö työntekijöille. Kuva: Teemu Kuusimurto.
Suomen täytyy olla hyvä toimintaympäristö yrityksille ja viihtyisä elinympäristö työntekijöille. Kuva: Teemu Kuusimurto.

Lehdistötiedote 11.07.2017 klo 17.00 

”Suomi menestyy kansainvälisessä kilpailussa vain, jos parannamme houkuttelevuuttamme ulkomaisten yritysten ja ulkomaisten huippuosaajien näkökulmasta”, linjaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. Kokonaisvaltaisen ohjelman aloittaminen investointien ja osaajien houkuttelemiseksi lähettäisi Suomesta viestin, että otamme asian vakavasti. 

”Ohjelmassa ei ole kyse vain maakuvan kiillottamisesta, vaan konkreettisista toimista, joilla Suomi tehdään aidosti kiinnostavammaksi investoinneille ja osaajille. Syytä olisi. Olemme pudonneet juuri sijalle 29, kun mitataan kansainvälisessä kaupassa pärjäämistä”, Vapaavuori painottaa. Suomi on menettänyt muutamassa vuodessa yli 10 sijaa Kansainvälisen kauppakamarin 75 maan vertailussa. 

”Suomella pitää esimerkiksi olla valmiudet valita nopeasti paras sijaintipaikka tarjolle, kun merkittävä kansainvälinen mahdollisuus ilmaantuu. Vaasa on paras paikka Teslan Gigafactorylle, EU:n lääkevirastolle Helsinki. Sisäinen kompurointi sijaintipaikkakysymyksissä tekee meistä hitaita ja menetämme merkittäviä investointimahdollisuuksia.”

Hallitus uudistuksen veturiksi

Helsinki Business Hub on pääkaupunkiseudun oma keihäänkärki investointien houkutteluun. Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva johtaa HBH:n hallitusta ja haastaa Suomen hallituksen nyt veturiksi kokonaisvaltaista houkuttelevuusohjelmaa rakentamaan.

”Suomelle pitää rakentaa joka suhteessa vetovoimaa läpi koko yhteiskunnan, ja samalla ymmärtää kaupunkikeskusten avainrooli Suomen houkuttelevuudessa. Kyse ei ole vain investoinneista. Kansainväliset osaajat ovat kasvavassa määrin osa digiajan kilpailukykyä. Suomessa on osaajapula, jonka selättämiseen tarvitsemme lisää vetovoimaa”, painottaa Rinkineva. 

”Kansainvälisen houkuttelevuuden vahvistamiseksi lainsäädännön pitää olla investointeihin kannustavaa, viranomaispalvelujen sujuvia, ja vieraskielisiä päiväkoteja ja kouluja tulee olla saatavilla. Lisäksi elinympäristöjen palveluineen on oltava perheitä houkuttelevia. Tämä on kaikkein yhteinen asia, joten toivomme, että hallitus kutsuu yhteistyökumppaneita mukaan. Hallituksen pitää kuitenkin ottaa hankkeessa johtorooli”, Rinkineva sanoo.

Keksi nimi houkuttelevuusohjelmalle!

HBH:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski tuo ehdotuksen julki Porissa SuomiAreenalla. ”Pyydämme kansalaiset mukaan. Tarvitsemme nimen ohjelmalle, jolla teemme Suomesta kaikin tavoin mahdollisimman houkuttelevan. Pyydämme 31.8. mennessä sekä suomen- että englanninkielisiä ehdotuksia napakoiden perustelujen kera hashtagilla #FinnishCharm.”

Nimen lisäksi tarvitsemme toimenpide-ehdotuksia Suomen houkuttelevuuden lisäämiseksi.  ”Kaikki mukaan! Parhaan nimiehdotuksen tekijälle seuralaisineen tarjoillaan unelmien päivä pääkaupungissa, taatusti unohtumaton kokemuspaketti”, lupaa toimitusjohtaja Niinikoski. 

Lisätiedot:

Helsinki Business Hub, toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski, +358 40 538 4541 

Avainsanat

Kuvat

Suomen täytyy olla hyvä toimintaympäristö yrityksille ja viihtyisä elinympäristö työntekijöille. Kuva: Teemu Kuusimurto.
Suomen täytyy olla hyvä toimintaympäristö yrityksille ja viihtyisä elinympäristö työntekijöille. Kuva: Teemu Kuusimurto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsinki Business Hub
Helsinki Business Hubhttp://www.helsinkibusinesshub.fi

Helsinki Business Hub on Helsingin seudun elinkeinoyhtiö. Mahdollistamme ulkomaisten yritysten sijoittumisen sekä innovaatiovetoisten yritysten kasvun ja kehittymisen Helsingin seudulla. Omistajamme ovat pääkaupunkiseudun kunnat sekä Uudenmaan liitto. Yhdessä rakennamme Helsingin seudusta Euroopan parhaan kiihdytyspaikan yrityksille.

Helsinki Business Hub järjestää SuomiAreenassa paneelikeskustelun ulkomaisten investointien merkityksestä ja Suomen houkuttelevuudesta 11.7. klo 17-18.15: www.helsinkibusinesshub.fi/suomiareena

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.