Espoon kaupunki - Esbo stad

Finnoon korkea keskus nousee metroaseman ympärille

Jaa

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kokouksessaan 12. kesäkuuta esitystä kaupunginhallitukselle koskien Finnoon keskuksen asemakaavan hyväksymistä. Keskus käsittää Finnoon metroaseman ympäristöineen sekä voimalaitosalueen ja suojeltavan lintukosteikon.

Havainnekuva Finnoon keskuksesta: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Havainnekuva Finnoon keskuksesta: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy

Suunnitteilla urbaani metrokeskus

Länsiväylältä merenrantaan asti ulottuvan Finnoon korkea keskus rakennetaan metroaseman ympärille. Aseman kahden sisäänkäynnin ympäristöön toteutetaan keskustakorttelit, joihin sijoittuu asuntojen lisäksi pääosa alueen kaupallisista palveluista. Metrokeskuksen lähistölle on mahdollista toteuttaa useita tornitaloja, joista korkeimmat ovat 20–26 kerroksisia.

”Finnoon keskuksen asemakaava toteuttaa Espoon kaupunkirakenteen tiivistämistä, ja se on merkittävä osa MAL-sopimuksen edellyttämästä kaavoituksesta”, toteaa Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Asemakaavaehdotuksen kokonaiskerrosala on noin 200 000 k-m2, josta asumiseen osoitetaan noin 138 000 k-m2. Loppu rakennusoikeus on osoitettu toimitila- ja palvelurakentamiseen. Yritystoimintaan soveltuvia tontteja tulee myös muualle Finnooseen. Keskuksen alueelle on mahdollista toteuttaa kaksi päiväkotia. Koteja Finnoon keskukseen rakennetaan noin 2 800 asukkaalle.

Kaava-alueeseen kuuluvat myös Finnovikenin ja Finnoonlaakson suojelu- ja virkistysalueet sekä Fortum Power and Heat Oy:n omistaman voimalaitosalue. Voimalaitostontilla mahdollistetaan lisärakentaminen biopolttoaineiden käytön lisäämiseksi.

Kestävän kehityksen esimerkkialue

Koko Finnoon toteutusta ohjaavat kestävät ratkaisut aina kaavoituksesta energiantuotantoon ja rakennusmateriaaleihin. Keskuksen alueesta on laadittu erillinen energiasuunnitelma kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamiseksi. Tontinluovutusmenettelyssä käytetään energiatehokkuuteen ohjaavaa kriteeristöä, joka osaltaan varmistaa kestävää kehitystä.

Finnoo kasvaa 2030-luvun loppuun mennessä 17 000 asukkaan kaupunginosaksi, jonka suurimmat vahvuudet ovat merellisyys, lähiluonto ja tulevaisuudessa myös metro, joka kytkee alueen osaksi raideverkkoa. Talonrakentaminen Finnoossa käynnistyy vuoden 2019 aikana.

Yhteyshenkilöt

Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, puh. 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi
Kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen, puh. 050 413 2163, torsti.hokkanen@espoo.fi
Aluearkkitehti Mervi Hokkanen, puh. 043 824 6862, mervi.hokkanen@espoo.fi

Kuvat

Havainnekuva Finnoon keskuksesta: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Havainnekuva Finnoon keskuksesta: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme