Espoon kaupunki - Esbo stad

Finnoonkalliosta merellinen metrokortteli

Jaa

Finnoonkallion asemakaavan muutosta käsitellään kaupunkisuunnittelulautakunnassa 25.10. Lautakunnan käsittelyyn tulee Finnoonkallion asemakaavan muutos, joka täydentää tulevan Finnoon keskustan kortteleita. Finnoonkallioon voi tulevaisuudessa muuttaa noin tuhat uutta asukasta.

Finnoonkallio, korttelisuunnitelma. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto AJAK Oy.
Finnoonkallio, korttelisuunnitelma. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto AJAK Oy.

Suunnitelmat Finnoon uudesta kaupunginosasta etenevät. Finnoonkallion asemakaavan muutosta käsitellään kaupunkisuunnittelulautakunnassa 25.10. Lautakunnan käsittelyyn tulee Finnoonkallion asemakaavan muutos, joka täydentää tulevan Finnoon keskustan kortteleita. Finnoonkallioon voi tulevaisuudessa muuttaa noin tuhat uutta asukasta. Finnoonkallio sijaitsee keskustan länsipuolella.

Finnoonkallioon rakentuisi suunnitelman mukaan 8-16 -kerroksisia asuintorneja, jotka nousevat tulevan Finnoon metroaseman läheisyyteen. Asuinkerrostalot sovitetaan Finnoonsillan länsi- ja Kaitaantien pohjoispuolelle metsikköisen kallion ja Finnoon tulevan metroaseman väliin. Korkein asuintorni rakennetaan Kaitaantien ja Meritien katunäkymien päätteeksi. Alue on tällä hetkellä rakentamaton, lukuun ottamatta neljää rivitaloa, jotka tullaan kaavamuutoksen vahvistuttua purkamaan. Säilytettävällä viheralueella on noin viisi metriä korkea siirtolohkare, joka on luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu.

Kaavaehdotuksessa on tehty valmisteluaineistossa olleeseen suunnitelmaan verrattuna muutoksia: koko keskusta-alueen käsittänyt isompi kaava on jaettu siten, että Finnoonkallio muodostaa oman kaava-alueen. Korttelien sijaintia, periaatetta ja rakennusten korkeuksia on muutettu, niin että kortteleista muodostuu yhtenäinen kaksitoista asuinkerrostaloa sisältävä kokonaisuus. Finnoonkallioon tulee myös neljäkerroksinen pysäköintitalo, joka rakennetaan kallioratkaisun sijasta asuinkorttelin pihakannen sekä osittain maantason alle.

Arkkitehtitoimisto AJAK:in laatimassa korttelisuunnitelmassa rakennusten maantasokerrosta kadun puolella kiertää yhtenäinen väriaihe, joka käsittää useista eri materiaaleista ja värisävyistä koostuvan koko korttelin mittaisen mosaiikin. Aihe elävöittää jalankulkijan tasoa ja liittyy teemallaan meren rantaan. Maantasokerroksessa käytettyjä materiaaleja ovat esimerkiksi keraamiset laatat ja eriväriset lasilankut. Katutilaa ja pihoja rajaavissa apurakennuksissa, talousrakennuksissa ja katoksissa on lisäksi viherkatot.

Kaupunkikorttelista suoraan metroasemalle

Finnoon aseman pohjoinen sisäänkäynti sijaitsee Finnoonsilta-kadun varrella, joten Finnoonkallion kortteleista on helppo yhteys metroaseman sisäänkäyntitasolle Finnoonsillan alikulun kautta. Pysäköintitaloon on maanalainen ajoyhteys Finnoonsillan keskelle osoitettavalta ajorampilta. Asuinkortteleihin on ajoyhteys Finnoonkallion ja Peijinkujan tonttikaduilta sekä huoltoajoyhteys Hannuksenkujalta.

Asuinkorttelit rakentuvat vähitellen kaavan vahvistumisen jälkeen, mahdollisesti vuodesta 2018 lähtien ja Finnoonkallio on valmis noin vuonna 2030.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arkkitehti Pasi Mäkinen, puh. 043 825 1954

Kuvat

Finnoonkallio, korttelisuunnitelma. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto AJAK Oy.
Finnoonkallio, korttelisuunnitelma. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto AJAK Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kaupunkisuunnittelukeskus


Katuosoite: Kirkkojärventie 6 BPostiosoite: PL 43, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

 

Ma-pe klo 8.00–15.45
09 816 21

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupungin apurahakirjailijan Ilkka Auerin kauden päätös- ja Ex Libriksen julkistamisjuhla15.1.2018 15:41Tiedote

Tapiolan kirjaston järjestämä Ex Libris-kilpailu, jossa tuli tehdä kirjailija Ilkka Auerille oma Ex Libris, on päättynyt. Voittajia sekä kirjailija Ilkka Auerin Espoon kaupungilla päättynyttä taiteilijavuotta juhlitaan 23.1.2018 Tapiolan kirjastossa klo 13-15. Ohjelmassa on palkinnonjaon lisäksi lyhyitä puheita, pientä purtavaa ja musiikkia. Voittajatyöt ovat nähtävillä tilaisuudessa.

Näyttelykeskus WeeGeen kävijämäärä kasvoi vuonna 201715.1.2018 11:19Tiedote

Näyttelykeskus WeeGeessä vieraili 357 270 kävijää vuonna 2017. Yhteensä näyttelyitä oli vuoden aikana 24 ja erilaisia oheistapahtumia 2 438. Museokävijöiden määrää kasvattivat laadukkaan näyttelyohjelmiston sekä tapahtumien lisäksi uuden katseluvaraston avaaminen, Suomi 100 -juhlavuosi ja Tapiolan saavutettavuutta parantanut Länsimetro sekä suosittu Museokortti. EMMA – Espoon modernin taiteen museo, KAMU – Espoon kaupunginmuseo, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo tarjosivat runsaan ja kiinnostavan näyttelyohjelmiston oheistapahtumineen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme