Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Finskt konstverk livar upp stadsbilden på Amager i Köpenhamn

Dela

Den finska konstnären Tuukka Tammisaaris mural har nyligen invigts på en husgavel i Köpenhamn.

Verket, som har tillkommit med bidrag från Kulturfonden för Finland och Danmark, finns att beskåda i hörnet av Kongedybet och Sverigesgade på Amager.

Konstnären Tukka Tammisaari är född 1984 i Lahtis, men är numera verksam i Helsingfors. Han är känd för sina abstrakta och ofta färggranna målningar, som präglas av lekfullhet och rörelse.

Kulturfonden för Finland och Danmark arbetar på många olika plan för att stimulera de finsk-danska relationerna. Stipendieutdelningen är en central del av verksamheten, men fonden främjar också finsk kultur i Danmark och dansk kultur i Finland på andra sätt.

Som exempel kan nämnas den ansedda danska konstnären Jeppe Heins konstverk Fragmented Circle, som fonden donerade till Hanaholmens konstpark i oktober 2019.   

Foto: Jens-Peter Brask

Se video (Curated by Jens-Peter Brask - @brask007): www.youtube.com/watch?v=3m8W4KtVx-4

Läs mera om Kulturfonden för Finland och Danmark: https://www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/hanaholmen/fonderna/kulturfonden-finland-och-danmark/

Ytterligare information:

Kulturfonden för Finland och Danmarks generalsekreterare Gunvor Kronman, gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi, tel. 040 745 1738

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum