Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys FIPSU ry

FIPSU vaatii ulkomaisten työntekijöiden eettistä rekrytointia

Jaa

Julkaisuvapaa maanantaina 18.12. kello 13.00

Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys FIPSU ry haastaa viranomaiset, työnantajat, rekrytointiyritykset ja kunnat varmistamaan, että ulkomaisten työntekijöiden rekrytointi tapahtuu eettisesti ja oikeudenmukaisesti.

– Työelämän pelisääntöjen ja työolosuhteiden tulee olla kaikille reilut. Työpaikoilla pitää olla nollatoleranssi työpaikkakiusaamiseen, syrjintään ja rasismiin, FIPSUn puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine (JHL) sanoo.

FIPSU edellyttää, että ulkomailta rekrytoidaan ammattilaisia tehtäviin, joihin työnhakijoilla on koulutus ja pätevyys. Työntekijöille, jotka eivät voi tehdä koulutustaan vastaavaa työtä, on luotava koulutusväylä.

– Koulutusväylän on taattava suomalaisen koulutuksen mukainen osaamistaso ja mahdollisimman nopea työllistyminen vastaaviin tehtäviin, FIPSUn varapuheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ) sanoo.

Työnantajan tulee myös tarjota työntekijöille kielenopetusta, jolla varmistetaan riittävä kielitaito.

– Riittävä kielitaito tarkoittaa sitä, että asiakkaan, työntekijän tai työyhteisön turvallisuus ei vaarannu tai ole uhattuna, FIPSUn hallituksen jäsenet Jaana Dalén (Super) ja Anna-Leena Brax (Tehy) sanovat.

Tulevaisuudessa julkisten palvelujen tarve lisääntyy ja monimuotoistuu.

– Valtion ja kuntien tulee varautua ulkomaisen työntekijän perheenjäsenten maahanmuuttoon liittyviin haasteisiin ja kustannuksiin, lisäävät FIPSUn hallituksen jäsenet Maija Pihlajamäki (Jyty) ja Niko Simola (Pardia).

Kun ulkomaista työvoimaa rekrytoidaan Suomeen, rekrytoinnin on oltava valvottua toimintaa. Työntekijät eivät saa joutua maksamaan rekrytointifirmoille siitä, että he saavat töitä ulkomailta.

– Meidän on kannettava vastuuta julkisista palveluista myös globaalisti. Suomi ei saa siirtää omaa työvoimapulaansa muiden maiden kannettavaksi. Ammattitaitoisen työvoiman maahanmuutto Suomeen ei saa rapauttaa lähtömaiden julkisia palveluja eikä vinouttaa lähtömaiden koulutusjärjestelmää tuottamaan ammattilaisia muiden maiden tarpeisiin, muistuttaa Päivi Niemi-Laine (JHL).

FIPSU julkistaa teesinsä ulkomaisen työvoiman rekrytoinnista tänään kansainvälisen siirtolaisuuden päivänä 18.12.2017.

FIPSU sekä eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta järjestävät Työperäisen maahanmuuton haasteet -seminaarin eduskunnassa 18.12.2017. Tilaisuus järjestetään kello 13–16 eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3.

Lisätietoja: FIPSUn koordinaattori Eveliina Petälä, eveliina.petala@jhl.fi, 040 7372 419 

Tietoja julkaisijasta

Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys FIPSU ry
Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys FIPSU ry
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 7703 492http://www.fipsu.com

Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys FIPSU ry tukee kuuden julkisen alan ammattiliiton kansainvälistä edunvalvontaa ja EU-yhteistyötä. FIPSUn jäsenliitot ovat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto JYTY, palkansaajajärjestö Pardia, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer, Tehy sekä Opetusalan ammattijärjestö OAJ. Jäsenliittojensa kautta FIPSU edustaa lähes 500 000 suomalaista julkisen alan työntekijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys FIPSU ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme