Fixcel Group Oy

Fixcelin ratkaisulla turvalliset tilat lastenpsykiatrialle Töölöön

Jaa

Fixcel rakensi lastenpsykiatrialle tilat Helsingin Töölöön. Tilaelementtiratkaisu oli rakenteeltaan joustava ja sen toimitusketju oli tehokas. Tilat on otettu käyttöön vuoden alussa. "Ratkaisumme varmistaa käyttäjille terveelliset ja turvalliset tilat. Laadukas sisäilmasto tuotetaan hallitsemalla tarkasti rakentamisessa käytettyjen materiaalien kemikaalit", Fixcelin Jussi Paavoseppä sanoo.

Fixcel Groupin rakentamat sairaalatilat HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan lastenpsykiatrian tarpeisiin ovat valmistuneet Kivelän sairaala-alueelle Helsingin Töölössä. Uusiin tiloihin ovat siirtyneet lastenpsykiatrian akuuttiosasto, päiväosasto ja hoito-osasto.

”Keskeistä hankkeessa on ollut tilaratkaisujen joustavuus, tehokas toimitusketju sekä tilojen terveellisyys ja turvallisuus. Olemme muun muassa valinneet kaikki sisämateriaalit, kuten maalit ja liimat sekä lattiamateriaalit ja kiintokalusteet, siten, että kemikaalialtistus käyttäjille olisi mahdollisimman vähäinen”, Fixcelin vastaava johtaja Jussi Paavoseppä sanoo.

Sairaala muodostuu siirreltävistä tilaelementeistä. Tilat otettiin käyttöön vuoden alussa. Niissä toimitaan ainakin joulukuuhun 2023 asti.

Kemikaalien yhteisvaikutus on eliminoitava

Fixcel Group on kehittänyt teräksiseen kennorakenteeseen perustuvan patentoidun tilaelementtiratkaisun. Rakentamalla tilaelementit tehtaassa voidaan työvaiheita tehdä samanaikaisesti ja siten lyhentää rakentamisen kokonaisaikaa. Lastenpsykiatrisen sairaalan 2400 m2 väistötilat toimitettiin viidessä kuukaudessa.

Tilaelementit on suunniteltu siirrettäviksi ja niiden elinkaari on vähintään 30 vuotta. Kierotalouden ansiosta Fixcelin rakennukset ovat ympäristöystävällisiä.

”Ympäristöystävällisyyden lisäksi olemme panostaneet myös tilojen viihtyisyyteen ja monikäyttöisyyteen. Laadukas sisäilmasto tuotetaan patentoidulla homeettomalla runkorakenteella ja hallitsemalla tarkasti rakentamisessa käytettyjen materiaalien kemikaalit ja erityisesti niiden keskinäinen yhteensopivuus. Oikeiden materiaalien lisäksi sisäilmaston mittaaminen varmistaa tilojen turvallisuuden käyttäjille”, Paavoseppä kertoo.

Fixcelillä on työn alla ja suunnitteilla useita projekteja pääkaupunkiseudulla ja maakunnissa. Vuonna 2019 ovat valmistumassa tilat Sophie Mannerheimin erityiskoululle Helsinkiin ja lastentautien väistötila Seinäjoelle. Lisäksi pääkaupunkiseudulla on suunnitteilla useita hankkeita.

Fixcel Group Oy
Viestintä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Paavoseppä, toimitusjohtaja, Fixcel Group Oy, puh. 040 560 4149, jussi.paavoseppa@fixcel.fi
Maija Palomäki, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, puh. 040 775 4021, maija.palomaki@fixcel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fixcel Group Oy
Fixcel Group Oy
PL 151
00141 Helsinki

040 775 4021http://www.fixcel.fi

Fixcel Group lyhyesti

Vuonna 2015 perustetun Fixcelin päämääränä on edistää terveyttä, hyvää arkkitehtuuria ja kaupunkikuvaa tarjoamalla laadukasta rakentamista sekä käytön mukavuutta. Fixcel näyttää suunnan tulevaisuuden rakentamiselle luomalla tasokkaita sisäilmaturvallisia ratkaisuja.

Fixcelin modulaarinen teräsrakentaminen tarjoaa ekologisen ja tehokkaan ratkaisun korkeatasoisiin väistötiloihin. Fixcel toteuttaa puhtaan sisäilman rakennukset teolliseen rakennustapaan kehitetyllä ja patentoidulla FIXCEL®-teräskennolla.

Yhtiö on aloittanut kaupallisen liiketoiminnan 2018 ja sen liikevaihdon viime vuodelta arvioidaan olevan 20 miljoonaa euroa. Fixcelin kaikki tuotteet valmistetaan yhtiön omissa tehtaissa Hämeenlinnassa ja Lempäälässä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fixcel Group Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme