Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Flowers of Life Areena lumoaa helsinkiläisiä

Jaa

Helsingin Kulttuuriareena Gloria verhoutui vuoden vaihteessa kukkaisloistoon ja on kerännyt ennätysyleisöt tammikuun aikana. Viimeiset hohtavat tapahtumat nähdään tällä viikolla.

Flowers of Life, kuva: kulttuuriareena Gloria
Flowers of Life, kuva: kulttuuriareena Gloria

Kulttuuriareena Gloria ja Flowers of Life -kollektiivi toteuttivat päivittäin auki olevan tapahtuma-areenan, joka on mahdollistanut huikeat puitteet erilaisille tapahtumille tammikuussa. Tapahtumien monimuotoisuus yllätti järjestäjätkin. Gloriassa on nähty mm. lasten discoa, salsailtaa, afrikkalaista muotia, korealaista poppia, psych-festivaalit ja mantralaulua. Kävijät ovat myös suitsuttaneet somessa kirkkaiden värien ilosanomaa.
– On mahtavaa, miten ihmiset inspiroituvat tästä meille luodusta kauniista hohtomaailmasta. Erilaisia esityksiä ja tapahtumaideoita alkoi vaan tulla ropisemalla, kun ensimmäiset kuvat areenasta julkaistiin somessa, iloitsee Glorian tuottaja, Juha Oinonen.

Flowers of Life:n pääsuunnittelija Veikko Lappalainen on tyytyväinen erityisesti lapsille suunnatun Elämän kukat -hohtodiscon vastaanotosta. Yleisön pyynnöstä tapahtumaa päätettiin yhden kerran sijaan järjestää joka sunnuntai. 
– Aidoin WAU-reaktio tulee juuri lapsilta.

Flowers of Life areena oli näinkin kokeneelle tiimille varsin haasteellinen projekti. Flowers of Life on toteuttanut yli 100 valoteosta 24 maassa. Yleensä tapahtumat kestävät yhdestä illasta festareiden muutamaan päivään. Nyt kyseessä oli kuitenkin kokonaisen kuukauden kestävä 30 tapahtuman kokonaisuus. – Olemme iloisia, että jo yli 15 000 kävijää on löytänyt työmme erilaisissa tapahtumissa ja päässeet nauttimaan valotaiteestamme.

Flowers of Life Areenan tapahtumakattaus huipentuu viimeisellä viikolla, jolloin lavalla nähdään mm. Ozric Tentaclesissa vaikuttanut Eat Static. Päätöskonsertin esiintyjä on herkkien ja vangitsevien tulkintojen mestari Mikko Joensuu. Viimeinen sammuttaa valot.

Flowers of Life Areenan viimeinen viikko:
Ke 24.1. klo 18.00  (loppuunmyyty)
KSB - Helsingin taidelukiolaisten ilta Flowers of Life Areenalla

To 25.1. klo 19.00 (vapaaehtoinen pääsymaksu 0-10€)
Highway to Bliss – mantralauluilta

Pe 26.1. | klo 21-04 | liput alk.16,50€ | K18
Eat Static (UK) + Texas Faggott, Koneveljet, Shiwa 2000, Valosirkus Spektri

La 27.1. | klo 20-24 | liput alk.17,50€ | K18
Hidria Spacefolk, VIRTA

Su 28.1. | klo 12-16 | Vapaa pääsy
Elämän kukat - lasten hohtodisco

Su 28.1. | klo 19.00  | liput: 20€
Mikko Joensuu - Flowers of Life Areenan päätöskonsertti

Flowers of Life Areena 31.12.2017–28.1.2018
Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki


Flowers of Life Areena

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuotanto / ohjelmisto: Gloria, Juha Oinonen p. 041 512 1797 juha.oinonen@hel.fi
Teos / haastattelupyynnöt: Flowers of Life, Juho Parikka p. 045 664 4549, juhoparikka@flowersoflife.net

kuvat: (vapaasti käytettävissä)
https://www.flickr.com/photos/116567248@N03/albums

Kuvat

Flowers of Life, kuva: kulttuuriareena Gloria
Flowers of Life, kuva: kulttuuriareena Gloria
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme