Yliopiston Apteekki

Flunssan kestoa lyhentävän sinkkiasetaatin suosio on kasvanut voimakkaasti

Jaa

Sinkkiasetaattivalmisteet vähentävät tutkitusti flunssan kestoa ja vähentävät sen oireita. Suihkeena ja tabletteina nautittavien valmisteiden suosio on kasvanut runsaasti viime vuosina.

Sinkkiasetaattivalmisteiden suosio flunssan hoidossa on kasvussa.
Sinkkiasetaattivalmisteiden suosio flunssan hoidossa on kasvussa.

Flunssakausi ajoittuu Suomessa yleensä syksystä kevääseen. Lokakuusta maaliskuuhun myös flunssan alkuvaiheeseen tarkoitettujen sinkkiasetaattivalmisteiden kysyntä on selvästi suurempaa kuin muina kuukausina.

– Sinkkiasetaatin käyttö kannattaa aloittaa heti flunssan ensimmäisten oireiden alettua. Suihke tai tabletti tutkitusti helpottaa flunssan oireita ja lyhentää flunssan kestoa, sanoo proviisori Katariina Lehtinen Yliopiston Apteekista.

Flunssan oireita ovat vuotava nenä, kipeä nielu ja kiristävät lihakset. Vaihdellen voi esiintyä myös päänsärkyä, tukkoisuutta, aivastelua ja yskää. Kosketus- tai pisaratartuntana leviävän flunssan oireet ovat yleensä voimakkaimmillaan 3–4 päivää tartunnasta.

Sinkkiasetaattivalmisteiden myynti Yliopiston Apteekissa yli kaksinkertaistui vuonna 2018 edellisvuodesta, jolloin valmisteet tulivat Suomen apteekkeihin. Tänä vuonna myynnin ennustetaan jälleen kasvavan edellisvuodesta.

– Tablettimuotoinen imeskeltävä sinkkiasetaatti on selvästi suositumpi, mutta nieluun kätevästi suihkeena annosteltavalla valmisteella on omat kannattajansa. Parhaan hyödyn saa, kun valmistetta käyttää ohjeiden mukaan tiheästi muutaman päivän ajan, Lehtinen sanoo.

Yliopiston Apteekin omassa YA-tuotesarjassa on tablettimuotoisen sinkkiasetattivalmisteen lisäksi kaksi sinkkiasetaattia sisältävää suusuihketta: anis-vanilja ja minttu-eukalyptus. Uusin tulokas sarjassa on imeskelytabletti, jossa on miellyttävä makuyhdistelmä minttu-vadelma.

YA Sinkkiasetaatti,
 minttu-vadelma 

Hinta 10,60 € | 13 mg | 60 tbl 

Saatavilla viikolla 42 Yliopiston Apteekeista ja verkosta ya.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sinkkiasetaattivalmisteiden suosio flunssan hoidossa on kasvussa.
Sinkkiasetaattivalmisteiden suosio flunssan hoidossa on kasvussa.
Lataa
YA-tuotesarjan sinkkiasetaatti-imeskelytabletit täydentyvät uudella maulla: minttu-vadelma.
YA-tuotesarjan sinkkiasetaatti-imeskelytabletit täydentyvät uudella maulla: minttu-vadelma.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on tutkitusti yksi Suomen parhaista asiakaspalveluyrityksistä. Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka koko tuotto käytetään suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen. Yrityksellä on 900 000 Uniikki-kanta-asiakasta. Asiakaspalvelukanavia ovat 17 apteekin lisäksi puhelinpalvelu (24 h), chat ja verkko ya.fi 


YA-tuotesarja
on Yliopiston Apteekin oma tuotesarja, johon kuuluu yli sata koko perheen jokapäiväistä hyvinvointituotetta, kuten vitamiineja, kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita. Omalla tuotekehityksellä varmistetaan, että kaikki sarjan tuotteet ovat korkealaatuisia. Koostumuksissa vältetään turhia väri-, säilöntä- sekä lisäaineita ja valtaosa tuotteista valmistetaan Suomessa. Lisätietoja www.yliopistonapteekki.fi/tuotemerkit/ya-tuotesarja

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme