Jyväskylän yliopisto

FOKUS työhyvinvoinnin johtamiseen

Jaa

Työhyvinvoinnilla on suuri merkitys henkilöstölle, yritysten tuottavuudelle ja kansantaloudelle. Haastavina aikoina sen merkitys vielä entisestään korostuu. FOKUS-hanke tuo yrityksille apua työhyvinvoinnin tavoitteelliseen johtamiseen.

FOKUS-hanke on valtakunnallinen kahdeksan korkeakoulun yhteinen työhyvinvoinnin johtamisen kehittämishanke. Vaasan yliopiston johtamassa hankkeessa ovat mukana Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu sekä Lapin yliopisto. Hanke vahvistaa jo aiemmin alkanutta yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen välistä yhteistyötä kansallisesti ja alueellisesti.

Hankkeen keskeinen teema on työhyvinvoinnin suunniteltu, tavoitteellinen ja kokonaisvaltainen johtaminen. Hankkeen tuloksena syntyy korkeakoulujen yhteistyössä tuottama johtamisen välineistö, jonka avulla yritykset voivat parantaa työhyvinvoinnin johtamisen suunnitelmallisuutta, organisointia, arviointia ja tehokkuutta. Välineistö on yrityksille maksuton ja hyödynnettävissä internetin välityksellä sekä tietokoneella että älypuhelimella. Hankkeen tulokset levitetään vapaasti käytettäviksi Suomen kaikissa yrityksissä.

Vuoden 2023 alkuun ulottuvan hankkeen budjetti on 1,2 miljoonaa euroa, josta 940 000 euroa kattaa Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä Euroopan sosiaalirahaston (ESR) avustus.

Keski-Suomessa alueellista yhteistyötä hankkeessa tekevät Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun Hyvinvointiyksikkö. Ne vievät eteenpäin erityisesti työhyvinvoinnin johtamisen organisointia käsittelevää osuutta, ja mittaristoa testataan Keski-Suomen alueen yrityksissä.  

Lisätietoja:

Jyväskylän yliopisto:
Elina Riivari, elina.riivari@jyu.fi
Soila Lemmetty, soila.j.lemmetty@jyu.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu:
Minna Haapakoski, minna.haapakoski@jamk.fi
Eija Janhunen, eija.janhunen@jamk.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 5.6.2020 Ihminen on tietoturvan heikoin lenkki (Vestman)3.6.2020 06:58:00 EESTTiedote

Aiemmat tutkimukset väittävät työntekijöiden oikeuttavan tietoturvarikkomuksiaan. Tiina Vestmanin väitöskirjan mukaan työntekijät kyllä selittävät ja perustelevat niitä, mutta eivät suoranaisesti oikeuta. Todellisuudessa työntekijöillä ei useinkaan ole tietoa tietoturvarikkomustensa lopullisista seurauksista, eivätkä he siten pysty arvioimaan omien tekojensa lopullisia seurauksia. Seuraukset voivat olla peruuttamattomat, mutta silti työntekijät eivät koe tietoturvarikkomuksistaan syyllisyyden ja häpeän tunteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme