Folkhälsan

Folkhälsan bjuder in till pressträff i Norrvalla 12.1.

Jaa

God fortsättning på året Finland! Hinderbaneloppet Toughest ordnas för första gången på finländsk mark 17-19.8.2018. Loppet arrangeras i Norrvalla - en perfekt miljö för just det här evenemanget.

Välkommen på pressträff till Norrvalla fredagen den 12.1.2018 klockan 12.

Vi bjuder deltagarna på lunch kl. 11, meddela om dittdeltagande senast 11.1. kl. 12. 

Varmt välkomna att höra om och ställa frågor om Österbottens stora motionsevenemang 2018.

Toughest är en av de mest etablerade arrangörerna av hinderbenelopp i världen och har under de två senaste åren av den självständiga webbtjänsten Mud Run Guide blivit vald till ”bästa tour och bästa koncept i Europa”. Nu är det äntligen Finlands tur att haka på den globala trenden i hiderbanelöpning. Grenen har över två miljoner utövare i Europa och fyra miljoner i USA. Hinderbanelöpning kallas på engelska för OCR (Obstacle Course Race) och är just nu en av världens mest växande grenar.

Vi har varit i kontakt med Toughest i över ett år angående lanseringen i Finland. Under det senaste halvåret har vi förhandlat och pusslat med de andra eventen i touren. Nu har Folkhälsan och Toughest äntligen slutit ett kontrakt. Det är en stor satsning från vår sida och vi är verkligen ivriga på att få vara en del av Toughesttouren och få ordna det förhoppningsvis största motionsevenemanget i Österbotten under 2018. Vi räknar med stort internationellt deltagande.

- Folkhälsan känns som en perfekt partner för oss på Toughest då de har lokal förankring en stark organisation med erfarenhet av sportevent. Norrvalla är ett fantastiskt område som lämpar sig väl för hinderbanelopp med en varierad terräng som innehåller både skogslöpning, kuperad terräng och vatten, säger Per Ögren, grundare och delägare i Toughest.

Förutom standardloppet på lördagen ordnas familjeloppet på söndag. Toughest är stolta över familjeloppet och anser att de har det bästa konceptet världen över för barn i åldern 7-12 år som tillsammans med sina föräldrar genomför en 2 km bana med ca 20 roliga hinder.

På fredag lanseras ett speciallopp som kallas Toughest Orienteering.

Toughest Orienteering är ett helt nytt koncept som får världspremiär på Norrvalla. Loppet kombinerar hinderbanan med ett orienteringsmoment där kontroller är utbytta mot hinder som får tas i valfri ordning. Det innebär att både löpning, hinderskicklighet, taktik och orienteringskunskap påverkar resultatet.

- Finland är ledande i Norden på orientering och det känns därför både naturligt och kul att ha vårt första Orienteering Event i just Finland, säger Per Ögren.

Information om pressträffen

Den 12.1 kl. 12 ordnas pressträff vid Norrvalla, Vöråvägen 305, 66600 Vörå

Vi bjuder deltagarna på lunch från kl. 11, meddela om deltagande senast 11.1 kl. 12.

Yhteyshenkilöt

Kontakt:

Folkhälsan Idrottsproducent
och projektledare för Toughest i Finland
Joakim Träskelin
Tfn +358 50 585 0782
joakim.traskelin@folkhalsan.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Folkhälsan
Folkhälsan
Topeliuksenkatu 20
00250 Helsinki

09 315 000http://www.folkhalsan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Folkhälsan

Finlands Lucia stöder utsatta barnfamiljer23.11.2018 14:29Tiedote

Finlands LuciaFinlands Lucia stöder utsatta barnfamiljer 2018, luciainsamlingen och årets luciaprogram Valet av Finlands Lucia 2018 pågår som bäst. Den sista röstningsdagen är onsdagen den 28 november. Kandidaterna presenteras på www.lucia.fi, där man också röstar. Man kan delta i insamlingen, som stöder utsatta barnfamiljer, fram till slutet av januari 2019. Lucia hjälper barnfamiljer i nöd Luciainsamlingen samlar även i år in medel för att hjälpa finländska barnfamiljer, som av olika orsaker har det svårt att klara av sin vardag. 2017 nådde luciainsamlingen ett rekordresultat på 164 000 euro. Med de medlen har Folkhälsan bland annat ordnat FamiljeKraft-läger för utsatta familjer. Lucia ute i vimlet Finlands Lucia kröns i Helsingfors domkyrka torsdagen den 13 december klockan 17 av professor Sixten Korkman. Efter det åker luciakortegen genom Helsingfors centrum. Lucia har redan närmare 100 besök inbokade. Finlands Lucia öppnar luciamarknaden lördagen den 8 december klockan 11.00 på Ce

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme