Folkhälsans Förbund rf

Folkhälsan ja Vertical tuovat uusia innovatiivisia ideoita ikäihmisten palveluihin

Jaa

Marraskuu 2017. Folkhälsan on aloittanut yhteistyön maailman ensimmäisen organisaatioiden ja start-up-yritysten keskinäistä yhteistyötä hyvinvointi- ja terveysteknologioiden kehittämisessä auttavan Verticalin kanssa.

Habby Lady
Habby Lady

Vertical tarjoaa ratkaisuja kumppaneidensa liiketoimintahaasteisiin valitsemalla alan parhaat start-up-yritykset ja auttamalla niitä palvelumuotoilun kautta vastaamaan kumppaniverkoston tarpeisiin.

Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveydenhuolto-organisaatio, joka edistää terveyttä ja elämänlaatua Suomen ruotsinkielisillä alueilla. Folkhälsan tarjoaa terveyttä edistävää toimintaa, sosiaali- ja terveydenhoitopalveluja, koulutusta ja tutkimusta.

Ikäihmisten jokapäiväistä elämää helpottavia hyvinvointiteknologiaratkaisuja kehittävät varhaisvaiheen yritykset saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden pilottihankkeisiin ja digitaalisten ratkaisujensa testaamiseen Folkhälsanin kanssa.

Valitut tiimit pääsevät myös mukaan Folkhälsanin laajaan toimintaan ja verkostoihin ja saavat mahdollisuuden sparrata alan ammattilaisten kanssa.

Folkhälsan tulee tekemään tiivistä yhteistyötä Verticalin ja tiimien kanssa ratkaisujen kehittämisessä ja projektityössä.

Valituilla tiimeillä tulee olla sekä asiantuntemusta että resursseja, ja niiden on sijaittava Suomessa tai Pohjoismaissa. Vaihtoehtoisesti voidaan myös harkita Pohjoismaiden ulkopuolella sijaitsevia yrityksiä, jos yrityksillä on mahdollista matkustaa säännöllisesti tai käynnistää toimintaa Pohjoismaissa. Valituilla tiimeillä tulee myös olla aito pyrkimys tuottaa yhteisöllistä ja yhteiskunnallista hyötyä.

"Tämä yhteistyö on osa digitaalista strategiaamme", sanoo Folkhälsanin hallintojohtaja Niklas Talling. ”Olemme uteliaita ja haluamme oppia uutta start-up-yrityksistä sekä niiden metodeista, työkaluista ja ajattelutavoista. Haluamme kehittää start-up-yritysten kanssa yhteistyössä ideoita ja innovaatioita, jotka ovat sopusoinnussa toimintaperiaatteidemme kanssa ja jotka edistävät terveyttä ja elämänlaatua.

”Toivotamme Folkhälsanin tervetulleeksi kumppaniperheeseemme ja odotamme innolla yhteistyötä heidän kanssaan. Tavoitteemme on yhdessä kehittää ja tuoda markkinoille uusia innovatiivisia ratkaisuja ikäihmisten palveluihin”, sanoo Verticalin toimitusjohtaja Paolo Borello. ”Vuoteen 2080 mennessä Euroopan Unionin vanhusten määrän odotetaan nousevan 149,1 miljoonaan nykyisestä 93,9 miljoonasta. Tästä 63,9 miljoonaa vanhusta tulee olemaan yli 80-vuotiaita, kun lukema vuonna 2014 oli 26 miljoonaa. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän on löydettävä yhteiskunnassa tapoja ottaa käyttöön uusia palveluja ja tekniikoita, joiden ansiosta vanhukset ja heidän omaisten voivat nauttia pidemmästä, itsenäisemmästä ja onnellisemmasta elämästä.”

Folkhälsan on tuorein lisäys Verticalin yhteistyökumppaneihin. Ennen Folkhälsania Verticalin riveihin liittyi Stora Enso ainutlaatuisella projektilla, jossa Aalto ENT -yksikön johdon koulutus yhdistyy uusiutuvan energian parissa työskentelevien start-upien tukemiseen.

Folkhälsanin ja Stora Enson lisäksi Verticalin kumppaneihin kuuluvat myös Samsung, yksi maailman johtavista laitevalmistajista, suomalainen ruoka- ja elintarvikepalveluyhtiö Fazer sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, joka on yksi maailman suurimmista sairaanhoitopiireistä.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Sébastien Gianelli
Head of Portfolio & Co-founder, Vertical
sebastien@vertical.vc

Niklas Talling
Hallintojohtaja, Folkhälsan
niklas.talling@folkhalsan.fi

Kuvat

Habby Lady
Habby Lady
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Folkhälsans Förbund rf
Folkhälsans Förbund rf
Paasikivenkatu 4
00250 Helsinki

09 315 000http://www.folkhalsan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Folkhälsans Förbund rf

Resurscentret Föregångarna och det svenskspråkiga ungdoms- och arbetsverkstadsnätverket får ett omfattande statligt projektstöd4.1.2018 10:36Tiedote

I slutet av december meddelade Undervisnings- och kulturministeriet att arbetsverkstaden och resurscentret Föregångarna tillsammans med ULA (Nationella verkstadsföreningen TPY:s svenskspråkiga nätverk bestående av 13 arbetsverkstäder) beviljas 240 000 € för projektet ”Från hobby till jobb”. Projektet stöder ungas möjlighet att utveckla en hobby för att indirekt förkorta steget till studier eller jobb.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme