Folkhälsan

Folkhälsan Utbildning fick nya rättigheter inom idrotten

Jaa

Undervisnings- och kulturministeriet beviljade i veckan nya upprätthållartillstånd för yrkesutbildningen i samband med den lagreform som träder i kraft 1.1.2018. Processen har varit omfattande och för Folkhälsan Utbildnings del resulterade det i nya rättigheter inom idrottsområdet som tidigare inte har funnits på svenska. Förutom tidigare tillstånd för grundexamen i idrott, massör och specialyrkesexamen för massörer, beviljades också tillstånd för att ordna ”Yrkesutbildning inom idrott och träning” samt ”Specialyrkesexamen för tränare”.

- Det här är på många sätt en viktig etapp för Folkhälsan Utbildnings del i idrotts- och undervisningsvärlden, säger vd Anna Bertills. Det är mycket sällan nya tillstånd har beviljats och i en stor lagreform som sparat in enormt mycket på yrkesutbildningen, är det ett välkommet tillskott för vår verksamhet att få utökade rättigheter. Vår verksamhet och förutsättningar har synats och på basen av det har tillstånden beviljats. Det ger oss extra råg i ryggen att nu kunna erbjuda fler utbildningar på svenska inom idrottstangerande utbildningssektorn, säger Anna Bertills. Vi ser fram emot att bygga upp nya linjer i enlighet med Undervisnings- och kulturministeriets beslut.

- För idrottens del är det omvälvande, säger Folkhälsan Utbildnings träningschef Thomas Asp. Idrott och utbildning på svenska, som är vårt ansvarsområde, kämpar hårt för att utvecklas sida vid sida med den finska sidan och vi ser att dessa nya utbildningar ska gynna idrottens utveckling framåt på svenska. Yrkestränarexamen har inte funnits i svenskspråkig regi tidigare och vad gäller Yrkesutbildningen inom idrott och träning så finns det redan där en stor efterfrågan bland potentiella studerande. Nu kan vi erbjuda dem en större och bredare palett, säger Thomas Asp.

Yhteyshenkilöt

vd Anna Bertills, tfn +358 503542 720 eller anna.bertills@folkhalsan.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Folkhälsan
Folkhälsan
Topeliuksenkatu 20
00250 Helsinki

09 315 000http://www.folkhalsan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Folkhälsan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme