Food Tech on osa ruoan kestävää kehitystä
Helsingissä 1.–3.9. järjestettävä Sauce Forum jakaa ruoka- ja ravintola-alan kansainvälisten mielipidejohtajien tietoa ja ammattitaitoa keskusteluiden, verkostoitumisen ja paneelikeskustelujen muodossa. Huippuseminaarin tavoitteena on alan globaalin muutosten ja trendien ymmärtäminen sekä tulevaisuuteen valmistautuminen.
Keskeisiksi aiheiksi Sauce Forumissa nousevat food tech sekä ravintola-alan pyrkimys jatkuvasti vastuullisempaan toimintaan. Erityishuomiota saa ruokahävikki, jonka puolittaminen vuoteen 2030 mennessä on yksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Tällä hetkellä noin viidenneksen ruokahävikistä arvioidaan syntyvän ammattikeittiöissä ja ravintoloissa.
–Kyse ei ole ainoastaan hyvästä tahdosta. Ruokaturvallisuuden varmistamisessa ja ruokahävikin vastaisessa taistelussa tarvitaan myös oikeita työkaluja. Digitaaliset järjestelmät ja data tekevät ammattikeittiöstä älykkäämmän, mutta myös vastuullisemman, Fredman Groupin hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman sanoo.
Data on keittiön halvin raaka-aine
Fredman Groupiin kuuluva Fredman Professional Kitchen Oy tuottaa ammattikeittiöiden omavalvonnan ja johtamisen digitaalisia järjestelmiä ja palveluita. Datan järjestelmällinen kerääminen mahdollistaa keittiön tehokkaan johtamisen, resurssien käytön optimoinnin ja ruokaturvallisuuden korkean tason.
-Data on keittiön halvin raaka-aine. Sen oikea hyödyntäminen auttaa säästämään monia huomattavasti arvokkaampia raaka-aineita, Peter Fredman sanoo.
Digitalisaation edelläkävijät ovat myös vastuullisuuden edelläkävijöitä
Peter Fredmanin ohella yksi Sauce Forumin asiantuntijavieraista on ravintola-alan digitaalisiin palveluihin palveluihin erikoistuneen ruotsalaisyrityksen FreshX:n toimitusjohtaja Niklas Lovén.
–Jokainen ruoka- ja ravintola-alan yritys tulee digitalisoitumaan lähivuosina, sillä niiden tavarantoimittajat ja muut yhteistyökumppanit tulevat vaatimaan sitä. Eniten digitalisaatiosta hyötyvät ne, jotka toimivat nopeasti ja voivat siten digitalisoitua omilla ehdoillaan. Näillä yrityksillä on myös parhaat mahdollisuudet hallita kustannuksiaan ja toimia samalla vastuullisuuden edelläkävijöinä, Lovén sanoo.
Fredman Group on suomalainen perheyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä. Se yhdistää tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolesta. Fredman-konserniin kuuluvat ammattikeittiöliiketoimintaan keskittyvä Fredman Professional Kitchen Oy sekä tuotannosta ja logistiikasta vastaava Fredman Operations Oy. Vuoden 2019 alussa aloittaa Food Tech – palveluliiketoimintaan erikoistunut kolmas tytäryhtiö, Fredman Perfect Kitchen Oy. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 24 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 80 henkilöä. Yhtiön pääkonttori on Espoossa ja tuotteet valmistetaan tehtaalla Raumalla. Fredman Group on toiminut jo Euran Paperi Oy:n perustamisesta vuodesta 1937 lähtien.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Peter Fredman
Hallituksen puheenjohtaja
Fredman Group Oy
puh. 050 401 1616
peter.fredman@fredmangroup.com
Pauliina Pirkola
Mother of Sauce
+372 5883 9066
pauliina@sauceforum.com
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI
info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki
Helsingissä sijaitseva legendaarinen skeittipuisto uudistuu – avajaiset heinäkuun lopussa5.7.2023 08:15:00 EEST | Tiedote
Perinteisen katuskeittauksen tyylistä inspiroitunut skeittipuisto Ponke’s Park saa uuden elämän paikallisten yrittäjien yhteisellä ponnistuksella. Eiran merellisissä maisemissa sijaitseva skeittipuisto uusitaan asfalttia myöten.
Suomen suurimman manageritoimiston toimitusjohtaja vaihtuu: “Markkina on kypsä uusille avauksille”7.6.2023 09:16:42 EEST | Tiedote
Manageritoimisto Mellakka Managementin toimitusjohtaja Emma Alftan jättää tehtävänsä elokuusta alkaen. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty pitkän uran markkinointiviestinnässä tehnyt Vivan Daaboul. Alftan jatkaa yhtiössä managerina.
Suomalainen metaversumiosaaja Burst yhteistyöhön yhdysvaltalaisen jättiagentuurin kanssa23.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote
Burst pääsee Endeavor Groupin yhteistyön kautta kehittämään metaversumielämyksiä maailman suurimmille artisteille ja tapahtumille.
Joulutusindeksi: joulun tunnelmointi on virallisesti käynnistynyt ympäri Suomen30.11.2022 08:28:53 EET | Tiedote
Nämä ovat Suomen todellisten joulufanien suosikkielokuvat ja -kappaleet.
Tässä ovat juhlakauden toivotuimmat lahjat erilaisille kuuntelijoille21.11.2022 10:23:19 EET | Tiedote
Sonosin laadukkaat kaiuttimet ja äänipalkit ilahduttavat vuoden jokaisena päivänä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme