Food&Events Tapahtumaravintolat siirtyy asteittain täysin muovittomaan oluttuoppiin tapahtuma-areenoilla
Ketjujohtaja Kristian Helanteen mukaan tapahtuma-areenoiden ympäristövaikutuksia pyritään jatkuvasti minimoimaan yhdessä halliyhtiöiden ja tapahtumanjärjestäjien kanssa.

Restelin operoima Food&Events Tapahtumaravintolat tuo yhdessä Kruunukartongin kanssa ensimmäisenä Suomessa täysin biohajoavan oluttuopin tapahtuma-areenoille.
Kruunukartonki on erikoistunut kartongista valmistettaviin kertakäyttöastioihin. Ensimmäisenä Helsingin Jäähallilla pilotoitavat tuopit on valmistettu muovittomasta kartongista. Tuopit soveltuvat mietojen alkoholijuomien tarjoiluun, koska ne on päällystetty vesidispersiopäällysteellä muovin sijasta.
”Täysin uuden materiaalin myötä oluttuopit voidaan kierrättää paperinkeräyksessä tai kartonginkeräyksessä, toisin kuin normaalisti kertakäyttökupeissa käytettävän muovipäällysteisen kartongin”, sanoo muovittoman kuppikartongin kehitystyössä mukana ollut Matti Salonoja Kruunukartongilta.
”Vesidispersiopäällysteinen kartonki hajoaa 100-prosenttisesti”, toteaa mukin myynnistä vastannut Antti Orrenmaa.
Tapahtumanjärjestäjät ja kuluttajat hakevat jatkuvasti vastuullisempia ja helposti kierrätettäviä vaihtoehtoja erilaisille muovipakkauksille. Tapahtuma-areenoilla erilaisten kertakäyttöpakkausmateriaalien määrä on suurta ja niille etsitään jatkuvasti ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.
”Tapahtuma-areenoiden pikaruokaravintoloissa ei voida täysin välttää kertakäyttöpakkauksia, jotta ruoka-annokset voidaan tarjoilla turvallisesti”, sanoo Kristian Helanne.
”Kehitämme jatkuvasti toiminnastamme entistä vastuullisempaa. Täysin kierrätettävien biohajoavien oluttuoppien pilotointi on yksi konkreettinen vastuullisuusteko, joka vie meitä oikeaan suuntaan. Täysin muoviton kartonki tuo monia mahdollisuuksia pikaruokapakkauksiin” Helanne jatkaa.
Vastuullisuus näkyy myös tapahtumaravintoloiden muussa tekemisessä.
”Mukien kannet ja pillit jätetään pois silloin, kun niitä ei ehdottomasti tarvita, tai kun asiakas ei niitä pyydä. Raaka-aineet ja tuotteet hankitaan vastuullisilta toimijoilta, ja ravintoloissamme suositaan kotimaisia tuotteita sesonkien mukaan. Olemme myös lähteneet yhdessä ResQ:n kanssa taistelemaan ruokahävikkiä vastaan”, Helanne sanoo.
Food&Events Tapahtumaravintolat operoi Suomen suurimmilla tapahtuma-areenoilla Hartwall Arenalla, Helsingin Jäähallilla, Espoon Metro Areenalla ja Tampereen Jäähallilla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kristian Helanne, Ketjujohtaja
Food&Events Tapahtumaravintolat -ketju, Restel Ravintolat Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki
+358 (0) 40 831 8300 | kristian.helanne@restel.fi
Matti Salonoja
Länsipahvi Oy
Rakentajantie 31
20780 Kaarina
+358 (0) 44 542 4768 | matti.salonoja@kruunukartonki.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Food&Events Tapahtumaravintolat on osa suomalaista ravintola-alan yritystä Restel Oy:tä. Food&Events huolehtii tilaisuutesi tarjoiluista sekä palvelusta, jolloin sinä voit keskittyä juhlimiseen ja seurusteluun sekä nauttia itsekin tunnelmasta. Food&Events tarjoaa ravintolapalveluita Suomen suurimmilla tapahtuma-areenoilla kuten Hartwall Arenalla, Helsingin Jäähallilla, Espoon Metro Areenalla, Tampereen Jäähallilla, Turun Messukeskuksessa ja Helsingin Musiikkitalossa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restel Ravintolat
Uusi Ísey Skyr Bar -ravintolaketju vastaa suomalaisten toiveisiin17.10.2019 14:03:04 EEST | Tiedote
Ravintola-alan toimija Restel ja islantilainen Ísey Skyr Bar avaavat Suomen ensimmäisen Ísey Skyr Barin kauppakeskus AINOAan 24.10.2019. Uudet ketjun tuomista Suomeen tukivat kuluttajatutkimuksen tulokset, joista selvisi, että suomalaiset ostavat yhä enemmän mukaan otettavia tuotteita pitkin päivää ja kaipaavat terveellistä ja maistuvaa pikaruokaa.
Restel tuo Suomeen aidon islantilaisen Ísey Skyr Barin5.9.2019 09:00:00 EEST | Tiedote
Ravintola-alan toimija Restel ja islantilainen Ísey Skyr Bar avaavat Suomen ensimmäisen Ísey Skyr Barin kauppakeskus AINOAan 24.10.2019. Ísey Skyr Bar tarjoaa herkullisia, terveellisiä ja proteiinipitoisia smoothieita ja rahkakulhoja sekä raikkaita ja vitamiinipitoisia mehuja ja mehushotteja.
Areenoiden katsomot digitalisoituvat: Ruoka tilataan nyt puhelimella suoraan omalle paikalle2.9.2019 09:00:00 EEST | Uutinen
Restel digitalisoi tapahtuma-areenoiden väliaikatarjoilut - nyt puhelimella saa tarjoilut suoraan omalle paikalle tai noutopisteeseen pelikatkon aikana.
Espoon kolmas Rax Pizzabuffet aukeaa kauppakeskus AINOAan13.8.2019 09:00:00 EEST | Tiedote
Rax Pizzabuffet aukeaa kauppakeskus AINOAan torstaina 24.10.2019. Rax täydentää AINOAn ravintolatarjontaa perheystävällisellä buffetravintolalla, jossa jokainen syö aina omalla maulla. Wolt-kuljetuspalvelu kuljettaa myös Raxin herkullisia pizzoja kotiovelle asti.
Taco Bell ja BURGER KING® paiskaavat kättä – ainutlaatuinen autoravintolakeskittymä Espoon Nihtisiltaan11.7.2019 09:22:16 EEST | Tiedote
Espoon Nihtisiltaan aukeaa monipuolinen autoravintolakeskittymä, kun Taco Bell, BURGER KING® ja Itsudemo -ravintolat avaavat ovensa torstaina 18.7.2019 klo 11. Sekä BURGER KING®- että Taco Bell -ravintoloissa on Drive Thru -autokaistat. Taco Bell jakaa avajaispäivänä veloituksetta Freeze-juomia ja BURGER KING® Mansikkapirtelöitä.
Restel tuottamaan Lahden eturivin tapahtumatalojen ravintolapalvelut19.6.2019 12:00:00 EEST | Tiedote
Kilpailutuksessa ratkaisivat laatu ja edistyksellisyys; muun muassa Sibeliustalon ja Lahden Messujen ravintolatoimintaa jatkossa operoiva Restel panostaa palveluissaan elämyksellisyyteen, asiakkaan aitoon kohtaamiseen ja vastuullisuuteen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme