Restel OyRestel Oy

Food&Events Tapahtumaravintolat siirtyy asteittain täysin muovittomaan oluttuoppiin tapahtuma-areenoilla

Jaa

Ketjujohtaja Kristian Helanteen mukaan tapahtuma-areenoiden ympäristövaikutuksia pyritään jatkuvasti minimoimaan yhdessä halliyhtiöiden ja tapahtumanjärjestäjien kanssa.

Restelin operoima Food&Events Tapahtumaravintolat tuo yhdessä Kruunukartongin kanssa ensimmäisenä Suomessa täysin biohajoavan oluttuopin tapahtuma-areenoille.

Kruunukartonki on erikoistunut kartongista valmistettaviin kertakäyttöastioihin. Ensimmäisenä Helsingin Jäähallilla pilotoitavat tuopit on valmistettu muovittomasta kartongista. Tuopit soveltuvat mietojen alkoholijuomien tarjoiluun, koska ne on päällystetty vesidispersiopäällysteellä muovin sijasta.

”Täysin uuden materiaalin myötä oluttuopit voidaan kierrättää paperinkeräyksessä tai kartonginkeräyksessä, toisin kuin normaalisti kertakäyttökupeissa käytettävän muovipäällysteisen kartongin”, sanoo muovittoman kuppikartongin kehitystyössä mukana ollut Matti Salonoja Kruunukartongilta.

”Vesidispersiopäällysteinen kartonki hajoaa 100-prosenttisesti”, toteaa mukin myynnistä vastannut Antti Orrenmaa.

Tapahtumanjärjestäjät ja kuluttajat hakevat jatkuvasti vastuullisempia ja helposti kierrätettäviä vaihtoehtoja erilaisille muovipakkauksille. Tapahtuma-areenoilla erilaisten kertakäyttöpakkausmateriaalien määrä on suurta ja niille etsitään jatkuvasti ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

”Tapahtuma-areenoiden pikaruokaravintoloissa ei voida täysin välttää kertakäyttöpakkauksia, jotta ruoka-annokset voidaan tarjoilla turvallisesti”, sanoo Kristian Helanne.

”Kehitämme jatkuvasti toiminnastamme entistä vastuullisempaa. Täysin kierrätettävien biohajoavien oluttuoppien pilotointi on yksi konkreettinen vastuullisuusteko, joka vie meitä oikeaan suuntaan. Täysin muoviton kartonki tuo monia mahdollisuuksia pikaruokapakkauksiin” Helanne jatkaa.

Vastuullisuus näkyy myös tapahtumaravintoloiden muussa tekemisessä.

”Mukien kannet ja pillit jätetään pois silloin, kun niitä ei ehdottomasti tarvita, tai kun asiakas ei niitä pyydä. Raaka-aineet ja tuotteet hankitaan vastuullisilta toimijoilta, ja ravintoloissamme suositaan kotimaisia tuotteita sesonkien mukaan. Olemme myös lähteneet yhdessä ResQ:n kanssa taistelemaan ruokahävikkiä vastaan”, Helanne sanoo.

Food&Events Tapahtumaravintolat operoi Suomen suurimmilla tapahtuma-areenoilla Hartwall Arenalla, Helsingin Jäähallilla, Espoon Metro Areenalla ja Tampereen Jäähallilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristian Helanne, Ketjujohtaja
Food&Events Tapahtumaravintolat -ketju, Restel Ravintolat Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki
+358 (0) 40 831 8300 | kristian.helanne@restel.fi

Matti Salonoja
Länsipahvi Oy
Rakentajantie 31
20780 Kaarina
+358 (0) 44 542 4768 | matti.salonoja@kruunukartonki.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Restel Oy
Restel Oy
Hämeentie 19
00500 HELSINKI

http://www.restel.fi

Food&Events Tapahtumaravintolat on osa suomalaista ravintola-alan yritystä Restel Oy:tä. Food&Events huolehtii tilaisuutesi tarjoiluista sekä palvelusta, jolloin sinä voit keskittyä juhlimiseen ja seurusteluun sekä nauttia itsekin tunnelmasta. Food&Events tarjoaa ravintolapalveluita Suomen suurimmilla tapahtuma-areenoilla kuten Hartwall Arenalla, Helsingin Jäähallilla, Espoon Metro Areenalla, Tampereen Jäähallilla, Turun Messukeskuksessa ja Helsingin Musiikkitalossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Restel Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme