Vaasan kaupunki - Vasa stad

Förbjudet att vistas vid stenbrottet i Björsberget

Dela

Stenbrottet i Björsberget i Sundom ägs av staden. Under våren och försommaren har det förekommit skadegörelse i området och folk har vistats där olovligt. Det innebär en säkerhetsrisk att vistas på byggarbetsplatsen utan lov.

Kommunteknikens projekteringsenhet har under våren och försommaren reparerat stängslet och portarna. I det här skedet blir det nödvändigt att finansiera reparationen av stängslet med pengar som är avsedda för färdigställandet av bostadsområdets gator. Staden kommer att polisanmäla skadegörelsen.

På området finns en skylt med information om att obehörig vistelse på området är förbjuden. Att röra sig vid stenbrottet sker på egen risk.

Området ska i framtiden användas för rekreation

För närvarande används stenbrottet inte aktivt, utan det håller sakta på att fyllas med grundvatten och därför har området hägnats in. Det finns farliga stup och undervattensklippor som kan leda till farliga situationer.

I framtiden är det meningen att området ska användas för rekreation. I detaljplanen har stenbrottet märkts ut som vattenområde samt det kringliggande området som närrekreationsområde eller som område för idrotts- och rekreationsservice. I den norra delen av stenbrottet är det meningen att anlägga en badstrand. 

Nyckelord

Kontakter

Arbetschef Jukka-Pekka Raja-Aho, jukka-pekka.raja-aho@vasa.fi, tfn +358 400 510 239

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum