Schildts & Söderströms

Författaren Sabine Forsblom dokumenterade sin kamp mot cancern

Dela
Hösten 2018 utkommer Sabine Forsbloms roman Betinkan och samtidigt läggs sista handen vid ett bastubygge på sommarstället. En molande smärta i sidan får henne att ställa sig framför spegeln och lyfta armarna, och då upptäcker hon en grop i sitt vänstra bröst.

För att bearbeta cancerbeskedet börjar hon skriva dagbok. Genom att skriva om trollet ska det besegras. Trollet i mitt bröst är en rättfram och modig bok om en sjukdom som drabbar femtusen finländska kvinnor varje år. Det är en bok full av mörker och förtvivlan, men också av glädje, hopp och humor.

För två veckor sedan satt jag med Katsu på lunch, och jag berättade för henne att min arm börjat svälla, att jag fått ödem. Jag sa att man borde ha tagit en nakenbild på mig i fjol somras när jag kände mig så stark och frisk och en nu, ett år senare, med svullet och blekt ansikte, inget hår, utan ett bröst och med uppsvälld arm. Finn fem fel.

Trollet i mitt bröst. En cancerdagbok har recensionsdatum tisdag 26.4.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Emma Strömberg Omslagsbild: Marit Björkbacka
Omslag: Emma Strömberg Omslagsbild: Marit Björkbacka
Ladda ned bild
Foto: Marit Björkbacka
Foto: Marit Björkbacka
Ladda ned bild
Foto: Marit Björkbacka
Foto: Marit Björkbacka
Ladda ned bild

Länkar

Om

Schildts & Söderströms
Schildts & Söderströms
Snellmansgatan 13
00170 Helsingfors

https://litteratur.sets.fi/

Schildts & Söderströms har verkat för den finlandssvenska litteraturen sedan 1891.

Följ Schildts & Söderströms

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schildts & Söderströms

Naturväktarna – allas vår radiofavorit i bokformat23.5.2023 08:20:00 EEST | Tiedote

Kan älgar anfalla människor? Kan ormar klättra? Ska fågelholken städas? Vilken insekt sticker värst? Under mer än fem decennier har lyssnarnas frågor till Naturväktarna varit av många slag. Och experterna i Svenskfinlands mest älskade radioprogram har nästan alltid kunnat ge ett svar. I den här boken har vi samlat de intressantaste frågorna och svaren. Här finns också berättelsen om hur programmet kom till och hur det utvecklats sedan starten 1971. Tove Virta har intervjuat människorna bakom radioprogrammet och lyfter i personporträtt fram såväl experter som programledare, bland andra: Rolf Grönblom, Harry Krogerus, Göran Bergman, Björn Federley, Bo Ekstam, Anders Albrecht, Camilla Ekblad och Joakim Lax. Herta Donner har illustrerat djur och natur som diskuteras, och människorna bakom de välkända radiorösterna. Naturväktarna har recensionsdatum tisdag 30.5.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum