Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Författarsamtal: Alex Schulman möter Philip Teir på Hanaholmen

Dela

Den svenska författaren Alex Schulman möter kollegan Philip Teir på Hanaholmen den 6 juni för ett samtal kring arv och traditioner. Schulmans författarskap omfattar i nuläget fem romaner med en sjätte på väg år 2022. Philip Teir har publicerat åtta böcker varav den senaste, romanen Jungfrustigen, gavs ut 2020.

Foto (c): Viktor Fremling / Otava (Schulman) & Helen Korpak / Otava (Teir)
Foto (c): Viktor Fremling / Otava (Schulman) & Helen Korpak / Otava (Teir)

Alex Schulman debuterade år 2009 med boken Skynda att älska. Därefter har han publicerat en rad uppmärksammade romaner, den senaste med titeln Överlevarna (2020), som nominerades till Svenska Dagbladets litteraturpris och har sålts till mer än 30 länder. 

Schulman är också en aktiv kolumnist och poddare. Podcasten Alex & Sigges podcast, som han driver tillsammans med författarkollegan Sigge Eklund, är en av Sveriges mest populära.

”Jag övar om och om igen i olika forum på hur man skriver den bästa historien. Det är mitt liv, det är min besatthet, jag vill hitta ett sätt att berätta den perfekta historien”, konstaterade Alex Schulman själv i programmet Mästaren på SVT.

En av Alex Schulmans mera uppmärksammade berättelser är romanen Glöm mig, som blev årets bok i Sverige år 2017. Den självbiografiska boken handlar om Schulmans uppväxt i skuggan av mammans alkoholism.

Den likaså hyllade Bränn alla mina brev, som utkom 2018 och som handlar om förhållandet mellan hans mormor Karin Stolpe och författaren Olof Lagercrantz, kommer ut som film hösten 2022. 

Alex Schulman har också finländska rötter. Hans pappa, Allan Schulman, var en i Sverige verksam finlandssvensk journalist och tv-producent.  

”Vi ser fram emot att välkomna Alex Schulman och Philip Teir till Hanaholmen och är glada för att de ville ta sig hit. Genom Schulman och Teir fortsätter vi en viktig tradition på Hanaholmen med fördjupade samtal med intressanta svenska och finska personligheter”, säger Hanaholmens programdirektör Victor Andersson.

Bland tidigare samtalsgäster på Hanaholmen kan nämnas skådespelarna Mikael Persbrandt, Stina Ekblad och Lena Endre, akvarellisten Lars Lerin, affärsmannen Björn Wahlroos samt författarna Jonas Gardell, Sara Stridsberg, Juha Itkonen och Camilla Läckberg.  

Författarsamtalet med Alex Schulman och Philip Teir arrangeras den 6 juni 2022 kl. 18.30 (17.30 svensk tid) i Hanaholmens auditorium. Diskussionen är gratis och öppen för alla, men kräver förhandsanmälan här: www.hanaholmen.fi/event  

Foto (c): Viktor Fremling / Otava (Schulman) & Helen Korpak / Otava (Teir)

Ytterligare information och intervjuförfrågningar: Hanaholmens kommunikationsdirektör Håkan Forsgård, tel. +358 40 767 7373, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

www.hanaholmen.fi

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto (c): Viktor Fremling / Otava (Schulman) & Helen Korpak / Otava (Teir)
Foto (c): Viktor Fremling / Otava (Schulman) & Helen Korpak / Otava (Teir)
Ladda ned bild

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum