HUS

Förhandsmeddelande: HUS-sammanslutningens första stämma 7.7.2022

Dela

HUS-sammanslutningens stämma sammanträder torsdagen den 7.7.2022 kl. 10 i Biomedicum, sal 2, Haartmansgatan 8, Helsingfors. Mötets föredragningslista är publicerad på HUS webbplats.

Stämman är offentlig och länken till mötets direkta webbsändning finns på HUS webbplats ”Tillsammans mot ett nytt HUS”.

I anslutning till reformen av social- och hälsovården samt räddningsväsendet upphör samkommunens verksamhet vid utgången av detta år. HUS omvandlas till HUS-sammanslutningen, som inleder sin verksamhet 1.1.2023. Välfärdsområdena i Nyland och Helsingfors stad godkände HUS-sammanslutningens grundavtal 28.4.2022 och därmed grundades HUS-sammanslutningen.

På föredragningslistan för stämman som sammanträder för första gången står flera grundläggande val i anslutning till den kommande förvaltningen. Till dessa hör godkännandet av förvaltningsstadgan för HUS-sammanslutningen, val av medlemmar i sammanslutningens styrelse samt val av medlemmar i två nämnder. För att säkerställa beredningen av inledandet av HUS-sammanslutningens verksamhet, väljs också för övergångsperioden en verkställande direktör och en utvärderingsdirektör, båda fram till utgången av 2022. Vid mötet fattas dessutom beslut om HUS-sammanslutningens budgetram för 2023.

Länk till mötets föredragningslista på webbplatsen

Det justerade mötesprotokollet publiceras på HUS webbplats då det färdigställts.

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum