HUS

Förhandsmeddelande: HUS-sammanslutningensförsta styrelsemöte hålls 15.8.2022

Dela

Sammanslutningens styrelse sammanträder måndagen 15.8.2022 kl. 8.30. Mötets föredragningslista är publicerad på HUS webbplats.

HUS-sammanslutningens stämma tillsatte i sitt möte 7.7 en styrelse åt den nya sammanslutningen, som nu håller sitt första konstituerande möte. För HUS-sammanslutningens styrelse föreslås beslut om en projektplan för maximipriset 210 miljoner euro för en nybyggnad av HUS Apotek, ett centralkök och en parkering på Mejlans sjukhusområde. Projektet är viktigt för HUS, eftersom apoteket och köket är verksamma i föråldrade lokaler och i och med att Brosjukhuset färdigställs i början av 2023 behövs det fler parkeringsplatser i området. Projektplanen har tidigare behandlats och godkänts i HUS-sammanslutningens styrelse.

Styrelsen för också en remissdebatt om budgetramen för HUS år 2023, som sammanslutningens stämma godkände i sitt möte 7.7.2022. HUS-sammanslutningens budgetram för år 2023 är 2 092 miljoner euro, vilket är betydligt lägre än tidigare och kan till och med leda till att servicen begränsas nästa år.

Mötets föredragningslista har publicerats på HUS webbplats. Mötets beslut publiceras efter justeringen av protokollet på sidan.

I bakgrunden ligger reformen av social- och hälsovården samt räddningsväsendet

I anslutning till reformen av social- och hälsovårdens och räddningsväsendets tjänster upphör Samkommunen HNS verksamhet vid utgången av detta år. HUS blir HUS-sammanslutningen, som inleder sin verksamhet 1.1.2023. Nylands välfärdsområden och Helsingfors stad godkände HUS-sammanslutningens grundavtal 28.4.2022 och därigenom grundades HUS-sammanslutningen.

Hösten 2022 sammanträder i tur och ordning både Samkommunen HNS styrelse och styrelsen för den kommande HUS-sammanslutningen. Också Samkommunen HNS fullmäktige sammanträder en gång före årsskiftet, liksom också HUS-sammanslutningens stämma.

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum