HUS

Förhandsmeddelande: Samkommunen HNS styrelsemöte 22.8.2022

Dela

HUS styrelse sammanträder måndagen den 22.8.2022 kl. 8.30. Mötets föredragningslista är publicerad på HUS webbplats.

Styrelsen behandlar vid sitt möte samkommunens verksamhet och ekonomi under de första sex månaderna 2022. Enligt ekonomirapporten underskred verksamhetsutgifterna budgeten i januari-juni med 4,2% (59,6 miljoner euro) och minskade med 3,1% (44,0 miljoner euro) jämfört med året innan.

Antalet elektiva remisser för planerad icke-brådskande vård (178 440) ökade med 5,6 % jämfört med året innan. Tillgången till vård försämrades dock jämfört med föregående år, eftersom antalet patienter som väntar på avdelningsvård ökade med 25,9 % och antalet patienter som väntar längre än 6 månader ökade med 79,6 % jämfört med motsvarande tidpunkt föregående år.

HUS ekonomiska situation är mycket svår och enligt prognosen för 2022 kommer hela året att uppvisa ett betydande underskott. HUS har ett sparprogram för att balansera den ekonomiska situationen, men det kommer endast delvis att minska underskottet under året.

Länk till mötets föredragningslista på webbplatsen.

Mötets beslutsmeddelande publiceras på webbplatsen efter mötet.

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum