HUS

Förlossningsverksamheten vid Lojo och Hyvinge sjukhus stängs temporärt

Dela

HUS stänger temporärt förlossningsverksamheten vid Lojo och Hyvinge sjukhus på grund av otillräcklig personal. Under stängningen ska föderskorna söka sig till Esbo sjukhus och Kvinnokliniken i Helsingfors.

HUS stänger temporärt förlossningsverksamheten vid Lojo och Hyvinge sjukhus.  Orsaken till stängningen är det otillräckliga skyddsarbetet under vårdarorganisationernas strejk.  

Från och med 19.4.2022 kl. 13 tas inte nya föderskor in till Lojo och Hyvinge sjukhus.  Stängningen påverkar inte de föderskor som redan är på avdelningarna eller sjukhusets övriga verksamhet.  

Föderskorna ska under stängningen söka sig till Esbo sjukhus eller Kvinnokliniken i Helsingfors.  Före föderskorna åker in för att föda ska de ringa förlossningssjukhuset.   

Stängningen träder i kraft omedelbart och dess giltighet bedöms fortlöpande under strejken.  

Vårdarorganisationerna Tehy och SuPers andra strejk som börjar 20.4 kl. 6.00 inverkar på vården av patienter som behöver jour- och brådskande vård vid flera av HUS sjukhus och enheter.  Vi informerar mera om detta under dagen då planerna bekräftats. 

Telefonnummer för föderskor

Esbo sjukhus

  • Samtal före föderskan åker in för att föda tfn 09 471 82111

Kvinnokliniken

  • Samtal före föderskan åker in för att föda tfn 09 471 73488
  • Igångsättning av förlossning 050 428 6842

Mer information om HUS tjänster under strejken på adressen hus.fi/sv/strejk

Nyckelord

Kontakter

Seppo Heinonen
Direktör för Kvinnosjukdomar och förlossningar
tfn 050 4368962
seppo.heinonen@hus.fi

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum