Alko Oy

Forssan Kutomon Alko muuttaa uuteen liiketilaan kauppakeskuksen sisällä

Jaa
Forssan Kutomon Alkon myymälä muuttaa uuteen liiketilaan Kutomon kauppakeskuksessa. Myymälä on avoinna viimeistä päivää ennen muuttoa lauantaina 11. kesäkuuta ja avataan jälleen keskiviikkona 15. kesäkuuta.

Kutomon Alko muuttaa kiinteistön sisällä. Vanha myymälä on auki 11. kesäkuuta klo 18 saakka ja uusi myymälä avataan keskiviikkona 15. kesäkuuta klo 9. Myymälän ollessa suljettuna asiakkaita palvelee mm. Forssan Prismakeskuksen Alko osoitteessa Tapulikuja 6.

”Muutamme uuteen liiketilaan Kutomossa. Sijaintimme on entistäkin keskeisempi, myymälämme sijaitsee jatkossa Citymarketin kassojen välittömässä läheisyydessä. Myymälän valikoima on monipuolinen, vaikka tila on hieman aiempaa pienempi. Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden tuotetoiveita ja muokkaamme valikoimaamme jatkuvasti vastaamaan paikallisiin toiveisiin”, sanoo palvelujohtaja Juha Laanti.

”Toivotamme asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi uuteen raikkaaseen myymälään kysymään meiltä juomasuosituksia kevään ja kesän ruokapöytiin ja juhliin. Tutut myyjät palvelevat jatkossakin.”

Kesän trendit näkyvät myymälässä: vaaleanpunaista, kuohuvaa ja alkoholitonta

Forssan Kutomon myymälässä on noin 580 tuotetta, joista viinejä on noin 370, panimotuotteita noin 40, väkeviä noin 150 ja alkoholittomia 20.

”Näin kesää kohden myymälästämme löytyy hieno kattaus esimerkiksi trendikkäitä vaaleanpunaisia roseeviinejä, raikkaita kuohuviinejä sekä erilaisia matala-alkoholisia ja alkoholittomia vaihtoehtoja. Tämän kesän trendi ovat erilaiset kuohuvat spritz-drinkit ja niihin löytyy kattavasti aineksia myymälästämme”, palvelupäällikkö Merja Haarajoki kertoo.

Alkon myymälät, alko.fi-verkkopalvelu, Alko-äppi sekä asiakaspalvelu palvelevat asiakkaita monikanavaisesti. Alko-äpin ja alko.fi-verkkokaupan kautta koko 11 000 tuotteen valikoima on tilattavissa omaan lähi-Alkoon. Palautetta valikoimasta voi antaa suoraan myymälän henkilökunnalle tai verkko-osoitteessa alkotoive.fi.

Pakkausvirheellisten juomahävikki väheni Lounais-Suomen alueella alkuvuonna 46 %

Yksi Alkon vastuullisuustavoitteista on juomahävikin vähentäminen. Vuonna 2021 juomahävikki oli 0,26 prosenttia myydyistä juomalitroista. Hävikkijuomista tuotetaan esimerkiksi biokaasua.

”Lounais-Suomen alueiden Alkoissa pakkausvirheellisten tuotteiden juomahävikki on pienentynyt vuoden 2021 alun aikana 46 prosentilla, mikä on erittäin hieno tulos”, Juha Laanti toteaa.

Alko on pitänyt vuodesta 2021 alkaen myynnissä myös vaurioituneet pakkaukset, joiden sisältö on täysin kunnossa. Kuljetusten aikana tuotteiden etiketti voi revetä kulmasta tai hanapakkaus saada kolauksen.

”Myymälässämme saattaa nähdä tuotteita, joilla on vaurioitunut pakkaus -kaulurimerkintä. Merkintä kertoo, että pakkaus on vaurioitunut, mutta itse tuotteen sisältö on täysin kunnossa. Nämäkin tuotteet löytävät melko hyvin ostajansa, sillä yhä useampi kuluttaja haluaa osaltaan olla mukana vähentämässä hävikkiä ja tehdä vastuullisempia valintoja”, Merja Haarajoki sanoo.

Etiketti- ja pakkausvaurioisia tuotteita hävitetään Alkossa vuosittain noin 20 000 pakkausta. Tavoitteena on vähentää tätä hävikkiä vähintään puoleen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palvelujohtaja Juha Laanti, 040 730 4908, juha.laanti@alko.fi
Alkon mediapuhelin: 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 372 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2021 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 55 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Alkon tilinpäätös tammi-joulukuu 2022: Alkon palvelu vastuullista ja asiakkaiden arvostamaa 11.4.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

Asiakkaat arvostivat Alkon palvelun kaupan alan parhaaksi. Alkon myynnissä näkyi koronarajoituksista luopuminen, ja myydyt litrat palautuivat koronaa edeltävän vuoden 2019 tasolle. Alkon liikevaihto laski 8 prosenttia ja myyntivolyymi 10 prosenttia. Vastuullisuuden painopisteitä olivat alkoholihaittojen vähentäminen, yksinäisyyden ennaltaehkäiseminen ja toiminnan ilmastovaikutusten pienentäminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme