Vaasan kaupunki - Vasa stad

Framtidens utbildning och fostran utvecklas i Vasa

Jaa

Vasa stad håller på att inleda Österbottens program för utvecklare av hållbar utbildning i oktober. Programmet grundar sig på Sitras koncept med samma namn om framtidens utbildning. Ansökningstiden pågår fram till 17.9.

Foto: Katja Lösönen
Foto: Katja Lösönen

I utbildningsprogrammet förenas innehåll för hållbart välbefinnande och praktiska försök. Det siktar på att stärka hållbarhets- och framtidstänkandet i skolorna och läroanstalter, daghemmen och inom ungdomsarbetet.

Som deltagare söks från olika delar av Österbotten personer som arbetar med fostran och utbildning på olika lärostadier samt personer som arbetar inom ungdomsarbetet. Ansökningstiden pågår fram till 17.9.

–Vårt mål är en mångsidig grupp med deltagare som har mod och kompetens att granska ett hållbart välbefinnande ur nya perspektiv och har entusiasm att experimentera, klargör utvecklingschef Sari Tarvonen från Vasa stad.

Nya lösningar och verktyg

Programmet grundar sig på Sitras koncept med samma namn med strävan att hitta nya lösningar och verktyg för att möta utmaningarna inom fostran och utbildning i en föränderlig värld. Dessa är bl.a. ökad social ojämlikhet, en ekologisk hållbarhetskris, en snabb förändring av tekniken, framtida färdigheter och förändringar i arbetslivet.

Inom utbildningsprogrammet som pågår från oktober till december träffas deltagarna tre gånger och gör tillsammans ett experiment inom sin arbetsgemenskap. Programmet är avgiftsfritt för deltagarna, men förutsätter att man förbinder sig till närvarodagarna.

Programmet inleds av bildningssektorn och stadsutvecklingen inom Vasa stad tillsammans med Österbottens program för utveckling av barn- och familjetjänster (LAPE).

Länk till ansökningsblanketten och förhandsuppgifterna: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/63626852-36b4-4fc8-98d5-00ee23f5db75?displayId=Fin1576868

Länk till boken Tulevaisuuden koulutuksen käsikirja:
https://media.sitra.fi/2017/07/08101022/Selvityksia1241.pdf

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Utvecklingschef Sari Tarvonen
tfn. 040 357 5795
sari.tarvonen@vasa.fi

LAPE-förändringsagent Riku Niemistö (Österbottens program för utveckling av barn- och familjetjänster)
tfn. 040 549 8328
riku.niemisto@vasa.fi

Kuvat

Foto: Katja Lösönen
Foto: Katja Lösönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme