Fujitsu

Fujitsun flash-optimoitu ETERNUS DX8900 S4 tuo petatavujen tallennuskapasiteettia datakeskuksiin

Jaa

Fujitsu tuo markkinoille seuraavan sukupolvenETERNUS DX8900 S4 -tallennusratkaisun, joka tuo datakeskuksiin flash-optimoitua petatavuluokan tallennusta. Uuden sukupolven järjestelmä yksinkertaistaa tallennusta: erilaisille työkuormille ei enää tarvita omia tallennuskerroksiaan ja erilliset tallennussiilot voidaan yhdistää yhdeksi järjestelmäksi. Näin helpotetaan siirtymistä kohti täysin flash-muisteihin perustuvaa tallennusta silloinkin, kun datakeskus käsittelee petatavuja.

Yritysten pitää tallentaa tietomääriä, joita aiemmin voitiin vain kuvitella. Datamääriä kasvattavat muun muassa esineiden internet, verkon reunoille hajautettu tietojenkäsittely (edge computing), virtuaalinen todellisuus, kehittynyt analytiikka, robotiikka, koneoppiminen ja tekoäly. Ne kaikki tuottavat erittäin suuria määriä strukturoitua ja strukturoimatonta dataa. Petatavujen aika on siksi ovella.

Datakeskukset kasvavat jatkuvasti yhä suuremmiksi, ja niihin tarvitaan lisää automaatiota ja virtualisointia. Tämän taustalla on halu alentaa pääomamenoja ja pienentää käyttökuluja. Datan keskittäminen tietokantojen, toiminnanohjausjärjestelmien ja OLTP-järjestelmien kaltaisiin sovelluksiin edellyttää joustavia tallennusratkaisuja, jotka ovat erittäin tiheitä, skaalautuvia ja luotettavia, jotka tukevat useita eri palvelutasoja ja jotka mahdollistavat automaation.

Fujitsu vastaa näihin tarpeisiin uuden sukupolven ETERNUS DX8900 S4:llä. Se auttaa yrityksiä valmistautumaan petatavujen käsittelyyn tallennuksessa, missä vain flash-pohjaiset järjestelmät pystyvät riittävään nopeaan vasteaikaan. Siirtyminen flashin käyttöön vähentää myös datakeskusten sähkönkulutusta ja jäähdytystarvetta.

“Reilusti yli puolet datakeskusten tallennuksesta arvioidaan olevan kolmen vuoden sisällä flash-pohjaista. Uusi ETERNUS on flash-optimoitu, ja se tukee uusimpia 30 teratavun SSD-levyjä yhdistäen luokkansa parhaan suorituskyvyn huimaan skaalautuvuuteen. Järjestelmän avulla yritykset voivat keskittää tallennusinfrastruktuuriaan ja kesyttää alati kasvavat datamäärät”, sanoo tuotepäällikkö Petri Penttinen Fujitsusta.

ETERNUS DX8900 S4 on suunniteltu, niin, että sitä on helppo kasvattaa modulaarisesti – kahdesta aina 24 ohjaimeen. Perinteisiä pyöriviä levyjä ja SSD-levyjä voidaan yhdistellä siten, että kapasiteetti, datan hakunopeus ja kulut pysyvät tasapainossa. Yksittäisen ETERNUS-järjestelmän huippusuorituskyky on jopa 10 000 000 IOPSia, ja siihen mahtuu enimmillään 140 petatavua flash-tallennustilaa – tuplasti edeltäjäänsä verrattuna.

ETERNUS DX helpottaa siirtymistä vain flashiä käyttävään datakeskukseen

ETERNUS DX8900 S4 -järjestelmässä voidaan käyttää SSD-levyjä, perinteisiä pyöriviä kiintolevyjätai niiden eri yhdistelmiä. Tuote on täysin yhteensopiva Fujitsun ETERNUS AF -flash-järjestelmien kanssa. ETERNUS DX8900:ssa voidaan käyttää Extreme Cache -välimuistia (enimmillään 307,2 teratavua), jonka tehon taustalla on NVMe-protokolla lukunopeuden kiihdyttämiseksi.

Palvelunlaatu (QoS) ja laitekiihdytetty datan pakkaus

ETERNUS DX8900 S4 -järjestelmässä datan pakkaus hoidetaan laitetasolla, mikä tehostaa pakkausta jopa kuusinkertaisesti. Suurissa kokoonpanoissa suorituskyky paranee sitä enemmän, mitä enemmän niissä on ohjainmoduuleja.

Fujitsun uusi järjestelmä pitää huolen siitä, että sovellusten toiminta ei häiriinny. Se minimoi myös ylläpidosta johtuvaa työtä,joka syntyy erilaisten työkuormien ja tallennuskerrosten yhdistämisestä. Sisäänrakennettu palvelun laatu -toiminto (QoS) hoitaa automaattisesti suoritinten priorisoinnin, kaistanleveyden jakamisen ja kerrostamisen määritettyjen vasteaikojen mukaan. Näiden toimintojen ja datan pakkausteknologioiden ansiosta ETERNUS DX8900 S4 soveltuu erinomaisesti dynaamisiin sovelluksiin, kuten online-tapahtumankäsittelyyn, tietokantoihin, toiminnanohjausjärjestelmiin, data-analytiikkaan ja suurteholaskentaan (HPC).

Joustava ongelmista toipuminen

Kaikki tärkeät komponentit ovat vähintäänkin kahdennettuja eli levyt ja levyohjaimet, jopa koko järjestelmän voi tarvittaessa kahdentaa. Liiketoiminnan jatkuvuutta edistävät myös toimintojen siirtyminen ilman toimintahäiriöitä, tilannevedokset (snapshot), etäreplikointi ja läpinäkyvä toimintojen siirto vikatilanteessa. Fujitsun samaan tuoteperheeseen kuuluvat pienemmät ETERNUS DX- ja ETERNUS AF -järjestelmät voivat replikoida helposti dataa ETERNUS DX8900 S4:een ja muodostaa näin joustavan keinon toipua ongelmatilanteista sivutoimipisteissä tai etäällä olevissa tytäryhtiöissä.

Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 on saatavissa tammikuusta 2019 alkaen.


-           Kuvapankki: http://mediaportal.ts.fujitsu.com/pages/portal.php

-           Fujitsu-uutishuone: https://www.fujitsu.com/fi/about/resources/

-           Blogi: https://www.blogi.fujitsu.fi

-           Twitter: https://twitter.com/Fujitsu_FI

-           LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/fujitsu-finland/

-          Facebook: https://www.facebook.com/FujitsuSuomi


Lehdistöyhteydet

Fujitsu Finland, tuotepäällikkö Petri Penttinen
petri.penttinen@fi.fujitsu.com, p. 050 576 9957

Tietoja julkaisijasta

Fujitsu
Fujitsu
Valimotie 16
00380 Helsinki

+ 358 29 302 3216http://www.fujitsu.com/fi/

Fujitsusta
Fujitsu on johtava japanilainen ict-yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman teknologiatuotteita sekä ict-ratkaisuja ja -palveluja. Noin 140 000 fujitsulaista palvelee asiakkaita yli sadassa maassa. Hyödynnämme kokemustamme ja ict:n mahdollisuuksia muokataksemme tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Fujitsun liikevaihto oli 4,1 triljoonaa jeniä (39 miljardia USD) 31.3.2018 päättyneellä tilikaudella. Lisää tietoa: www.fujitsu.com/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fujitsu

Fujitsu huolehtimaan Kevan liiketoimintakriittisistä sovelluksista Microsoftin Azure-alustalla12.3.2019 11:00:00 EETTiedote

Helsinki, 12.3.2019 – Suomalainen julkisen sektorin työeläkeyhtiö Keva on valinnut Fujitsun Microsoftin Azure-alustalla toimivien eläkesovellustensa hoitajaksi. Sopimukseen sisältyy Kevan sovellusten hallinta ja niiden korkean käytettävyyden takaaminen sekä jatkuva kehitys. Fujitsu tekee yhteistyötä Kevan ohjelmistokehityskumppaneidenkanssa digitaalisen palvelukehityksen alueella. Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja, joka huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkeasioista. Keva palvelee yhteensä noin 1,2 miljoonaa asiakasta. Keva halusi lisätä hankintaprosessiensa joustavuutta esimerkiksi koordinoimalla projekteja ja erikoistöitä saman sopimuksen piirissä ja nostamalla töistä kilpailevien mahdollisten toimittajien lukumäärää. Työeläkeyhtiö valitsi kilpailutuksen jälkeen kumppanikseen Fujitsun. Fujitsu hyödyntää globaalia järjestelmäintegraattorikumppanuuttaan Microsoftin1 kanssa Kevan liiketoimintakriittisten sovelluksen hallinnassa. Sopimus käsittää kattavan pa

Fujitsun Digital Annealer ratkaisee ongelmat kvanttinopeudella11.3.2019 11:56:26 EETTiedote

Fujitsun toisen sukupolven Digital Annealer -tietojenkäsittelypalvelu auttaa organisaatiota ratkaisemaan monimutkaisia kombinatorisia optimointiongelmia nopeasti ja kustannustehokkaasti. Näin voidaan tehdä läpimurtoja valmistusprosessien optimoinnissa, liikenneruuhkien vähentämisessä sekä sijoitussalkkujen muokkaamisessa jatkuvasti muuttuvien riskien mukaan. Kvanttiteknologian inspiroiman palvelun avulla voidaan kehittää aivan uudenlaisia ratkaisuja esimerkiksi seuraavan sukupolven matkapuhelinverkkojen käyttöönoton suunnitteluun asiakasmäärien maksimoimiseksi, lääkkeiden kehittämiseen ja molekyylisimulaatioihin. ”Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme ja yhteiskuntaa ratkaisemaan yhä suurempia ja mutkikkaampia haasteita. Mooren lain mukainen teknologiakehitys näyttää hidastuvan, joten laskentatehon vajaus voi uhata jo yleisen kehityksen nopeutta. Fujitsu etsii tähän ratkaisua Digital Annealerilla, joka tarjoaa kokonaan uudenlaisen, kvanttitietokoneiden inspiroiman lähestymistavan onge

Fujitsun selvitys: tärkeintä on kyky sovittaa yhteen erilaiset pilviympäristöt21.2.2019 08:50:09 EETTiedote

Fujitsun teettämän kyselyn tulokset osoittavat, että organisaatiot tarvitsevat yhä enemmän joustavuutta ja kykyä sovittaa yhteen hybridi-it- ja monipilviympäristöjä sekä hallita niitä keskitetysti. Organisaatioiden on sovitettava yhteen pilvitietojenkäsittelyn ketteryyden tuomat edut sekä toisaalta yhteen toimittajaan sitoutumisen ja ympäristön monimutkaistumisen riskit. Digitalisoitumisen kiihtyessä hybridi-it-ympäristöistä on tullut arkipäivää. Menestyksekkäimmät käyttäjät ovat omaksuneet toimintamallin, jossa valitaan kullekin työkuormalle sopivin pilvialusta. Tämä luo kuitenkin myös uudenlaista monimutkaisuutta. Where is Hybrid Heading? Views on exploiting multi-modal IT -selvityksen mukaan palveluiden ostaja voi joutua tilanteeseen, jossa toimittajan vaihto on erittäin vaikeaa. Hybridi-it:n käyttöönotossa mahdollisuus monipuolistaa toimitusketjuja eli ostaa eri toimittajilta on noussut tärkeimmäksi huomioonotettavaksi seikaksi. Noin 80 prosenttia kyselyyn vastaajista piti tätä lii

Fujitsu tuo Hybrid IT -mallin Borregaardille28.1.2019 14:13:00 EETTiedote

Fujitsu toimittaa norjalaiselle biojalostamolle Borregaardille uudet tietojärjestelmät ja hyödyntää hankkeessa maailmanlaajuista järjestelmäintegraattorikumppanuuttaan Microsoftin kanssa. Borregaard tuottaa kehittyneitä ja ympäristöä säästäviä biokemikaaleja, joilla voidaan korvata öljypohjaisia tuotteita. Yhtiö innovoi ja hyödyntää teknologiaa älykkäästi kehittääkseen tuotevalikoimaansa ja tehdäkseen uusia läpimurtoja. Borregaard on tehnyt Fujitsun kanssa kolmen vuoden ulkoistussopimuksen, johon kuuluu hyperskaalautuvan julkisen Microsoftin Azure -pilviympäristön käyttöönotto. Fujitsu alkaa siirtää Borregaardin kriittisiä työkuormia Microsoftin Azureen vähitellen joustavuuden parantamiseksi sekä laite- ja käyttökustannusten alentamiseksi. Fujitsu toimittaa Borregaardille Hybrid IT -mallin, johon kuuluu eräiden sovellusten ylläpito yhtiön pääkonttorin tiloissa Oslon lähellä sekä 20 toimipaikassa ja yhteensä 16 maassa ympäri maailman. "Yhdessä tuomme seuraavan sukupolven tietoteknisen p

Gartner Magic Quadrant: Fujitsu jälleen johtava työasemapalvelujen tarjoaja Euroopassa28.1.2019 11:50:00 EETTiedote

Fujitsu on saanut tutkimusyhtiö Gartnerin Magic Quadrant -raportissa tunnustusta johtavana työasemapalvelujen tarjoajana Euroopassa (Managed Workplace Services, Europe) jo kolmannen kerran peräkkäin. Gartner arvioi myös Fujitsun toimituskyvyn joukon korkeimmaksi. Raportissa Gartnerin analyytikot sanovat, että “työpaikat ovat digitaalisen muutoksen ja työntekijöiden osallistamisen etulinjaa, joten innovatiiviset työasemapalvelut tuovat organisaatiolle kilpailuetua.” Fujitsun strateginen näkemys työasemapalvelujen tarjoamisesta on ennallaan. Asiakasyrityksissä huomio on siirtynyt suoraviivaisesta kustannusten vähentämisestä toimistoympäristön muuttamiseen digitaalisen kyvykkyyden parantamiseksi. Kun asiakasyritykset muuttuvat, ne pyrkivät samalla tehostamaan työntekijöidensä kykyä kehittää omaa toimintaansa ja tuloksellisuuttaan. Fujitsun näkemyksen mukaan palveluntarjoajien on siksi pystyttävä tarjoamaan ratkaisuja ja laitteita, jotka sopeutuvat yksityiselämän ja työelämän rajan hämärty

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme