Fujitsu

Fujitsun tuorein yritysvastuuraportti julki: Konkreettisia ratkaisuja yhteiskunnan ja ympäristön haasteisiin

Jaa

Fujitsu on harvoja kansainvälisiä ict-alan yrityksiä, joissa vastuullisuutta kehitetään paikallisesti Suomessa. Yhtiö myös julkaisee vuosittain tilikauden päätyttyä Suomen-toimintojaan koskevan yritysvastuuraportin.

”Toteutamme vastuullisuutta ennen kaikkea liiketoimintamme kautta”, kertoo Fujitsu Finlandin yritysvastuupäällikkö Milla Uusi-Pietilä. ”Kehitämme asiakkaittemme ja kumppaniemme kanssa teknologiaratkaisuja, jotka hyödyttävät koko suomalaista yhteiskuntaa.”

Vastuullisuusasiat kiinnostavat yhä enemmän Fujitsun asiakkaita. He toivovat apua omien ympäristövaikutustensa vähentämisessä. Esimerkiksi Fujitsun energiatehokkaiden konesalipalvelujen ansiosta asiakkaat voivat pienentää hiilijalanjälkeään.

”Vastuullisuus tarkoittaa meille konkreettisia tekoja, oli kyse sitten oman tai asiakkaittemme toiminnan kehittämisestä”, Milla Uusi-Pietilä painottaa. Hän nostaa esiin 10 esimerkkiä vastuullisuusteoista päättyneeltä tilikaudelta (1.4.2019–31.3.2020)

1. Kehitimme asiakkaittemme kanssa ratkaisuja yhteiskunnan ja ympäristön haasteisiin. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten kanssa rakensimme Nuora-tekoälyratkaisun ennakoimaan nuorten aikuisten syrjäytymisriskiä. Oululaiselle teknologiayhtiö Proventia Oy:lle toimittamamme pilvipalveluratkaisu on osa liiketoimintaa, jossa pakokaasun puhdistusjärjestelmä asennetaan jo käytössä oleviin ajoneuvoihin ilmansaasteiden vähentämiseksi maailman suurkaupungeissa.

2. Autoimme asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään tarjoamalla entistä energiatehokkaampia konesalipalveluja. Tuotimme paikalliset palvelin- ja tallennuskapasiteettipalvelut vesi- ja tuulienergialla omissa tai tarkkaan valikoitujen kumppaneidemme konesaleissa Suomessa. Paransimme konesalipalvelujemme energiatehokkuutta vaihtamalla palvelimia entistä energiatehokkaampiin, virtualisoimalla palvelimia sekä hyödyntämällä vapaajäähdytystä.

3. Tehostimme laitetoimituksiin liittyvää logistiikkaa, laitteiden kierrätystä sekä tuki- ja huoltopalveluja. Tarjoamme asiakkaillemme kattavan ict-laitteiden elinkaarihallintapalvelun, jonka avulla käytöstä poistuneet laitteet hyödynnetään joko kokonaisina, varaosina tai muiden tuotteiden materiaalina. Viime tilikaudella 95 prosenttia materiaaleista hyödynnettiin uudelleen. Optimoimme myös laitetoimituksiin liittyvää logistiikkaa kuljetuksista aiheutuvien päästöjen ja pakkausjätteen vähentämiseksi. Tuki- ja huoltopalveluissa ratkoimme yhä useammin työpyynnöt yhdellä asiakaskäynnillä ja optimoimme ajoreittejä ajosta syntyvien päästöjen vähentämiseksi.

4. Vähensimme ja kompensoimme lentomatkustuksen päästöjä. Lentomatkustusta ja siitä syntyviä päästöjä on tasaisesti vähennetty Fujitsussa. Viime tilikautena päästöt vähenivät 23 prosenttia ja edellisenä 19 prosenttia. Kompensoimme 40 prosenttia lentomatkustuksen hiilidioksidipäästöistä tukemalla Gold Standard -hanketta, jolla ehkäistään ilman saastumista ja parannetaan naisten asemaa Sudanin Darfurissa.

5. Paransimme sukupuolten välistä palkkatasa-arvoa ja laajensimme perhevapaakäytäntöjämme. Solmimme paikallisen palkkaratkaisun, jossa kohdennettiin erillinen palkankorotuserä naisten ja miesten välisten palkkaerojen kaventamiseen. Laajensimme perhevapaakäytäntöjämme siten, että myös adoptiovanhemmille maksetaan palkkaa kolmelta ensimmäiseltä perhevapaakuukaudelta. Järjestimme lisäksi sisäisen tiedotuskampanjan, jolla muistutimme henkilöstöämme mahdollisuudesta hyödyntää erilaisia keinoja kuten joustavia työaikajärjestelyjä työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseksi.

6. Panostimme työkyvyn ylläpitämiseen. Olemme ylpeitä siitä, että henkilöstömme ikäjakauma on laaja ja pystymme tarjoamaan hyvän työpaikan eri ikäisille ihmisille. Tuimme henkilöstömme työkykyä esimerkiksi ikäjohtamisen ohjelmalla ja Uutta työn imua -valmennuksilla. Osallistuimme myös Työterveyslaitoksen Kimmoisat työntekijät muuttuvassa työelämässä -tutkimukseen, jossa kartoitetaan työelämän voimavaratekijöitä sekä ehkäistään työuupumusta.

7. Tuimme nuoria matkalla opintoihin ja työelämään. Jaoimme nuorille tietoa ja kokemusta työelämästä yhteistyössä eri oppilaitosten ja järjestöjen kuten Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-toiminnan ja Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelman kanssa. Tarjosimme nuorille harjoittelu- ja TET-paikkoja sekä mentorointia, järjestimme co-creation-työpajoja ja palkkasimme vastavalmistuneita nuoria kaksivuotiseen Fujitsu Graduate -ohjelmaan.

8. Teimme 700 tuntia vapaaehtoistyötä. Jokainen fujitsulainen voi tehdä yhden työpäivän ajan vapaaehtoistyötä vuodessa. Viime tilikaudella vapaaehtoisemme esimerkiksi mentoroivat nuoria, luovuttivat verta, kitkivät vieraslajeja ja toimivat vapaapalokunnissa. Järjestimme myös lukuisia tempauksia yhdessä järjestökumppaniemme Hope − Yhdessä & Yhteisesti ry:n, Suomen Punaisen Ristin, Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-toiminnan sekä WWF Suomen kanssa.

9. Edistimme kyberturvallisuutta. Teimme laajaa yhteistyötä yksityisen ja julkisen sektorin sekä viranomaisten kanssa kyberturvariskeihin varautumisessa. Osallistuimme yritysten ja viranomaisten yhteiseen TIETO20-harjoitukseen sekä Digi- ja väestötietoviraston koordinoimaan VAHTI-yhteistyöhön, jonka tavoitteena on julkisen hallinnon toiminnan ja ict-palveluiden turvaaminen.

10. Maksoimme verot täysimääräisesti Suomeen. Emme tee verojen välttelyyn pyrkiviä järjestelyjä tai siirrä verorakenteita ulkomaille pienentääksemme Suomeen maksettavien verojen määrää. Fujitsu Finland Oy maksoi tilikauden aikana veroja ja muita veroluonteisia eriä kaikkiaan 94,8 miljoonaa euroa.

Vastuullisuus on vahvasti ankkuroitu Fujitsun globaaliin toimintafilosofiaan Fujitsu Way´hin, joka päivitettiin globaalisti kesällä 2020. Yhtiön tavoitteena on tehdä maailmasta entistä kestävämpi rakentamalla yhteiskunnassa luottamusta innovaatioiden avulla.

Fujitsu Finland edistää vastuullisuutta viidellä osa-alueella, jotka ovat ympäristö, toiminta yhteisön hyväksi, monimuotoinen ja osallistava työyhteisö, työhyvinvointi sekä vastuulliset toimintatavat. Eri osa-alueille asetetaan vuosittain paikalliset tavoitteet ja niiden toteutumista seuraa aktiivisesti toimiva vastuullisuus-johtoryhmä.

Löydät Fujitsu Finland Oy:n tilikautta 2019−2020 koskevan yritysvastuuraportin sekä aiempien vuosien raportit osoitteesta https://www.fujitsu.com/fi/about/finland/yritysvastuu/

Mediayhteydet
Fujitsu Finland Oy:n viestintä
Satu Pelttari
Puh. 045 7880 9624, satu.pelttari@fi.fujitsu.com

Tietoja julkaisijasta

Fujitsu
Fujitsu
Valimotie 16
00380 Helsinki

+ 358 29 302 3216http://www.fujitsu.com/fi/

Fujitsusta

Fujitsu on johtava japanilainen ict-yhtiö, joka tarjoaa täyden valikoiman teknologiatuotteita sekä ict-ratkaisuja ja -palveluja. Noin 130 000 fujitsulaista palvelee asiakkaita yli sadassa maassa. Hyödynnämme kokemustamme ja ict:n voimaa muokataksemme tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Fujitsun liikevaihto oli 3,9 triljoonaa jeniä (35 miljardia USD) 31.3.2020 päättyneellä tilikaudella. Lisää tietoa: www.fujitsu.com/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fujitsu

Fujitsu auttaa innovoimaan kestäviä ratkaisuja Euroopan ympäristöpääkaupungissa Lahdessa15.1.2021 13:00:00 EETTiedote

Fujitsu on mukana vuoden 2021 eurooppalaisen ympäristöpääkaupungin Lahden teemavuodessa. Fujitsu Finland järjestää vuoden aikana innovaatiotyöpajoja, joissa mietitään ratkaisuja kaupunkilaisten parempaan ja kestävämpään arkeen. Pajat hyödyntävät Fujitsun kehittämää menetelmää, joka tukee innovointia sekä yhdistää strategisen palvelumuotoilun uuden arvon luomiseen. Työ nivoutuu Fujitsun tavoitteeseen tehdä maailmasta kestävämpi rakentamalla innovaatioiden avulla luottamusta yhteiskuntaan. "Digitaalisten innovaatioiden kumppanina autamme Lahtea ja koko seutukuntaa kehittämään uudenlaisia ratkaisuja kuntalaisten arkeen. Yhteiskuntamme muuttuu ennennäkemättömän nopeasti ja syvällisesti. Tulevien haasteiden ratkaisuun tarvitaan innovatiivista ajattelua. Näin asiakkaamme ja kumppanimme saavat työkaluja laajoihinkin muutoksiin”, toimitusjohtaja Simo Leisti Fujitsusta kertoo. Fujitsu käyttää yhteiskehittämisen työkaluna rakentamaansa palvelumuotoilun Human Centric Experience Design -menetelmää

Fujitsun PRIMEFLEX-ratkaisujen Azure-hyperkonvergenssi nopeuttaa siirtymistä hybridi-it:hen21.12.2020 09:15:00 EETTiedote

Fujitsu laajentaa hyperkonvergenssiratkaisujen valikoimaansa uudella PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI -järjestelmällä. Esikonfiguroitu laitteiden ja ohjelmistojen kokonaisuus on suunniteltu hyödyntämään Azure Stack HCI -käyttöjärjestelmän ominaisuuksia, mikä antaa organisaatioille uudenlaisen mahdollisuuden modernisoida omia datakeskuksiaan. PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI -järjestelmää hallitaan pilven tavoin, ja siitä on suora yhteys Azuren palveluihin. Näin se mahdollistaa saumattomasti toimivat hybridi-it-ympäristöt. Microsoft on kehittänyt Azure Stack HCI -käyttöjärjestelmän luodakseen asiakkaille helpon tavan siirtyä hybridipilveen. Käyttöjärjestelmä sisältää suoran Azure-yhteyden, tilauspohjaisen lisensoinnin, edistyneitä toipumisominaisuuksia venytetyillä klustereilla sekä Kubernetes-valmiuksia sovelluskonttien käyttöön. Azure-palvelun hallintatyökalut ovat ennestään tuttuja, minkä ansiosta asiakkaat pystyvät hallitsemaan hybridityökuormia ja skaalaamaan it-infra

Fujitsu kiihdyttää siirtymää hybridi-it- ja monipilviympäristöihin laajentamalla PRIMEFLEX-malliston VMware-tukea11.12.2020 12:59:00 EETTiedote

Fujitsu auttaa organisaatioita vauhdittamaan innovointia hybridi-it- ja monipilviympäristöissä. PRIMEFLEX for VMware -malliston parannukset auttavat ottamaan käyttöön “nosta ja vaihda” (lift and shift) -sovelluskontit, joihin sisältyy tuki Kubernetes-ohjelmistolle. Kehityksen, testauksen ja käytön yksinkertaistamiseksi ohjelmistot voidaan pakata sovelluskontteihin, joita on helppo siirtää ympäristöstä toiseen rahtikonttien tavoin. Näin asiakasyritykset voivat kehittää, käyttää ja skaalata nykyaikaisia sovelluksia virtuaalikoneiden rinnalla nykyisessä it-infrastruktuurissaan. Työkuormia voidaan myös siirtää saumattomasti pilven ja datakeskuksen välillä. Tämä auttaa suuryrityksiä kiihdyttämään digitalisaatiohankkeitaan DevOps-toimintamallilla. Kontit ja Kubernetes-ohjelmisto ovat pilvinatiivien sovellusten perusta ja tukevat useimpia digiajan sovelluksia. Fujitsun PRIMEFLEX for VMware -mallisto tukee VMwaren vSphere7-alustaa, mikä helpottaa Kubernetes-ohjelmiston käyttöä VMwaren Tanzu-tu

Fujitsu parantaa datan saatavuutta pk-yrityksissä Veeamin ratkaisuilla10.12.2020 11:27:59 EETTiedote

Fujitsu yksinkertaistaa ja automatisoi varmuuskopiointia pk-yrityksissä Veeamin ratkaisuilla, jotka mahdollistavat datan hallinnan pilvessä. Veeam Cloud Data Management -ratkaisu nopeuttaa yritysten toipumista häiriötilanteista ja parantaa datan saatavuutta. Yhä useammat työkuormat siirtyvät pilveen, datan määrä kasvaa villisti, infrastruktuuri mutkistuu ja datan häviämisriski nousee. Siksi yritysten on kehitettävä varmuuskopiointistrategioitaan niin, että ne suojaavat omilla laitteilla ja pilvipalveluissa säilytettävät tiedot kattavasti. Yritysten on myös pystyttävä palauttamaan järjestelmät, sovellukset ja tiedot nopeasti käyttöön liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Veeam vastaa kaikkiin näihin datan suojaamisen tarpeisiin: se varmuuskopioi paikalliset virtualisoidut tietoinfrastruktuurit ja pilvipohjaiset AWS-, Azure- ja Microsoft Office 365 -kokonaisuudet. Fujitsun yhteistyö Veeamin kanssa laajentaa Fujitsun toimittaja- ja alustariippumatonta datavetoista digitalisaatiostrate

Fujitsun PRIMERGY-palvelin teki uuden maailmanennätyksen suorituskykymittauksissa25.11.2020 08:30:00 EETTiedote

Fujitsun PRIMERGY RX4770 M6 -palvelin on tehnyt uuden maailmanennätyksen puolueettomisssa suorituskykymittauksissa. Sen suorituskykyä tutkittiin vaativissa muistin sisäisissä ympäristöissä SAP BW edition for SAP® HANA -vertailutestillä ja suurissa virtuaaliympäristöissä VMwaren VMmark-vertailutestillä. PRIMERGY RX4770 M6 ylsi huipputuloksiin levellä rintamalla SAPin perussovellusvertailutestissä (käsittelemällä 7,8 miljardia tietuetta SAPin HANA-tietokannoilla). Se latasi dataa ja suoritti mutkikkaita kyselylausekkeita nopeimmin sekä suoritti korkeimman määrän kyselyjä tunnissa. Nämä vertailutestit osoittavat palvelimen tehokkuuden käsiteltäessä dataintensiivisiä työkuormia muistin sisäisessä laskennassa ja analytiikassa. Nelikantainen palvelin on myös tehnyt maailmanennätyksen VMwaren VMmark-virtualisointivertailutestissä saman tuotantoerän (matched-pair) nelikantaisten palvelinten sarjassa. PRIMERGY RX4770 M6 nousi huipulle VMmark 3.x -tuloksissa (tilanne 22.10.2020). Tuplattujen Int

Fujitsu STYLISTIC Q5010 – äänetön ja vahva tabletti kovaan käyttöön13.11.2020 10:00:00 EETTiedote

Fujitsun uutuustabletti STYLISTIC Q5010 harppaa uudelle suorituskykytasolle. Fujitsun malliston kestävimmässä laitteessa on uusi runko ja tuorein Intel Pentium Silver -suoritin, joten laite toimii sujuvasti vaativassakin työkuormassa. STYLISTIC Q5010 kestää IP54-luokiteltuna pölyä ja vesiroiskeita, joten se sopii vaativiin olosuhteisiin ulko- ja sisätiloissa. Se täyttää MIL-STD-810G-sotilasstandardin lujuusvaatimukset. Kulmat on vahvistettu ja näytön lasi on karkaistua, joten laite kestää kolhuja ja iskuja. Koska laitteessa ei ole tuuletinta, sitä voidaan käyttää myös erittäin pölyisissä ympäristöissä. Äärimmäisen vaikeita olosuhteita varten Fujitsulta saa lisäsuojan, jossa on käsihihna. Laitteessa on 10,1 tuuman heijastamaton näyttö, kynäpidike sekä suuryritystason turvaominaisuudet. Tehokkaasta akusta huolimatta laite painaa vain 605 grammaa. Näin se sopii liikkuville käyttäjille esimerkiksi turva-alalla, logistiikassa, valmistuksessa, terveydenhuollossa, koulutuksessa ja vähittäiska

Fujitsun uutuuspalvelimessa NVIDIAn näytönohjaimet murskaavat vaativia työkuormia26.10.2020 10:00:00 EETTiedote

Fujitsu kiihdyttää datavetoista digitalisaatiota tuomalla PRIMERGY GX2460 M1 -uutuuspalvelimessaan NVIDIAn näytönohjainlaskennan laajan asiakaskunnan ulottuville korkeaa suorituskykyä vaativiin työkuormiin, kuten tekoälyn käyttöön. Suurin osa organisaatioiden keräämästä ja varastoimasta datasta jää tällä hetkellä käyttämättä. NVIDIAn näytönohjaimilla vauhditettu laskenta muuttaa tilannetta. Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan palvelimissa käytettävien näytönohjainten markkina kasvaa edelleen yli 20 prosentin vuosivauhdilla. Suuryritykset käyttävät näytönohjaimia yhä enemmän datakeskuksissaan kiihdyttääkseen vaativien työkuormien laskentaa. Tyypillisiä tarpeita suorituskyvylle synnyttävät esimerkiksi tekoäly, datatiede, syväoppiminen, data-analytiikka, virtuaalityöpöydät sekä vaativa graafinen työ. Fujitsun uutuuspalvelin PRIMERGY GX2460 M1 on suunniteltu erityisesti näytönohjainten murskattaviksi sopiviin työkuormiin. Se optimoi laskentatehon, näytönohjainten toiminnan sekä datansiirron. La

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme