Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Futuro-talo avaa ovensa yleisölle, vapaa pääsy Kansainvälisenä museopäivänä 18.5.2019

Jaa

Näyttelykeskus WeeGeen Futuro-taloon pääsee tänä kesänä tutustumaan keskusteluoppaiden kanssa.

Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Kuva: Ari Karttunen / EMMA

WeeGeen omistuksessa on ensimmäinen sarjavalmisteinen Futuro (001) vuodelta 1968. Arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema utopistinen muovitalo Futuro on avoinna yleisölle kesäkaudella 14.5-15.9.2019.

Futuro-talo suunniteltiin alun perin tilaustyönä 8 henkilön hiihtomajaksi vaikeakulkuiseen maastoon. Talon piti olla helposti pystytettävä ja nopeasti lämmitettävä. Futuro-talo varusteltiin mukavuuksin: Se oli mahdollista liittää sähkö-, vesi- ja viemäriverkkoon. 

Huolimatta laajasta kansainvälisestä huomiosta ja kiinnostuksesta Futuro-talo ei koskaan saavuttanut sille asetettuja taloudellisia odotuksia. 1990 -luvulle tultaessa Futuro-talo on kuitenkin kokenut uuden tulemisen, kun kansainvälisellä taidekentällä on herännyt kiinnostus 1960 -luvun avaruusajan muotoiluun.

Näyttelykeskus WeeGeen Futuro-taloon pääsee tutustumaan keskusteluoppaiden kanssa WeeGeen aukioloaikoina toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Viime vuonna Futuro-taloon tehtiin yli 18.000 käyntiä.

Näyttelykeskus WeeGee osallistuu Kansainvälisen museopäivän viettoon lauantaina 18.5.2019, jolloin WeeGeen kaikkiin museoihin ja Futuro-taloon on vapaa pääsy.

Futuro-talo 14.5.-15.9.2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Raija Kuisma
Tuotantoassistentti
Näyttelykeskus WeeGee
+358 43 827 2400, raija.kuisma@espoo.fi

Kuvat

Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Kuva: Ari Karttunen / EMMA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Näyttelykeskus WeeGee on monipuolinen museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus Espoon Tapiolassa. Näyttelykeskuksessa on neljä museota: EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo. WeeGeessä toimii museokauppa EMMA Shop ja ravintola Lumière WeeGee. WeeGeen Futuro-talo on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuuhun. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme