Fysios Group

Fysios ja Esperi yhteistyöhön ikääntyneiden toimintakyvyn ja elämänlaadun parantamiseksi.

Jaa

Hoiva- ja terveyspalvelualan yritys Esperi Care ja fysioterapiaketju Fysios käynnistävät lokakuussa 2017 Kunnossa kotona -yhteistyöhankkeen ikääntyvien toimintakyvyn kohentamiseksi fysioterapian avulla. Hankkeen tavoitteena on kohentaa kotona asuvan ikääntyneen toimintakykyä ja elämänlaatua, ja sitä kautta helpottaa omaisten huolta ja ikääntyneen hoivan tarvetta. Hankkeella haetaan myös pitkäaikaissäästöjä kunnalle. Uutta palvelua tarjotaan muun muassa palvelusetelin saaneille, jotka hakevat omaishoidon vapaan ajaksi hoivapaikkaa Päijät-Hämeen alueella.

Toiminta alkaa Fysioksen kotikäynnillä, jonka aikana fysioterapeutti tekee ikääntyneelle toimintakyvyn kartoituksen ja sen pohjalta yksilöllisen, pieniä päivittäisiä harjoitteita sisältävän kuntoutussuunnitelman. Samalla varmistetaan apuvälineiden oikea käyttö ja tarkistetaan, että ravitsemus on kohdallaan. Neljän viikon omatoimisen harjoittelun jälkeen alkaa kuntouttava jakso Esperi Hoivakoti Launeessa, Lahdessa. Jakson aikana kuntoutusta jatketaan ryhmässä fysioterapeutin ohjauksessa.

Kuntoutusjakson päätyttyä ja ikääntyneen kotiuduttua on hänen tarkoitus jatkaa yksilöllisen kuntoutussuunnitelman mukaisia harjoitteita toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Uusi toimintamalli otetaan lokakuusta alkaen käyttöön kaikille Esperi Hoivakoti Launeen lyhytaikaiseen palveluasumiseen saapuville asukkaille.

Ikääntynyt saattaa tarvita tilapäistä apua ja lyhytaikaista hoivaa monestakin eri syystä, esimerkiksi leikkauksen, sairauden tai omaishoitajan loman ajaksi. On tärkeää, että voimme silloin tarjota ikääntyneille hoivan ja asumisen lisäksi myös kuntoutusta. Tässä uudessa toimintamallissa kaikki voittavat, ikääntyneen tyytyväisyys ja elämänlaatu nousevat kohenevan voinnin myötä ja omaisten työtaakka kevenee, kun läheisen ikääntyneen kunto kasvaa. Pitkällä aikavälillä tämä malli tuo kunnalle myös säästöä”, toteaa Esperin aluejohtaja Annareetta Vaara.

Meillä on fysioterapeutteja, jotka ovat erikoistuneet ikäihmisten ja muistisairaiden kuntoutukseen. Monipuolisia ja toistuvia harjoitteita tekemällä ikäihmisen toimintakyky voi kohentua huomattavasti. Nyt käynnistyvä Kunnossa kotona -hanke Esperin ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kanssa on osa uutta toimintamallia, jossa fysioterapeuttinen kuntoutus tuodaan osaksi ikääntyvän arkea”, iloitsee Fysioksen toimitusjohtaja Heikki Tiitinen.

Hyvinvointiyhtymälle on tärkeää mahdollistaa hankkeita, joiden avulla kehitetään ja parannetaan ikääntyneiden ja omaishoitajien palveluita. Yksi tunnistetuista ja merkittävistä ikääntyneiden ja heidän omaishoitajiensa hyvinvoinnin tekijöistä on ikääntyneiden kuntoutus”, kuvailee ikääntyneiden asiakasohjauksen tulosaluejohtaja Corinne Soini Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä.

Onnistuessaan uusi toimintamalli vähentää muun muassa turvattomuudesta syntyviä turhia päivystyskäyntejä sekä tasapainon horjumisesta johtuvien vammojen syntyä. Saatujen kokemusten myötä palvelua on tarkoitus laajentaa muille paikkakunnille vielä vuoden 2017 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki Tiitinen, toimitusjohtaja, Fysios, 0400 648 663, heikki.tiitinen@fysios.fi
Annareetta Vaara, aluejohtaja, Esperi Care,050 342 6508, annareetta.vaara@esperi.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fysios Group
Fysios Group
Annankatu 16 B 49
00120 Helsinki

0405459006http://www.fysios.fi

Fysios Group on Suomen suurin, kotimainen fysioterapiaketju. Fysios tarjoaa monipuolisia fysioterapiapalveluja terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Tavoitteena on parantaa ja ylläpitää ihmisen toimintakykyä ja liikkumista. Fysiokseen kuuluu 57 toimipistettä 26 paikkakunnalla ja se työllistää lähes 400 ammattilaista. www.fysios.fi

Esperi Care tarjoaa koteja ja monipuolisia asumispalveluita ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille sekä vammaisille. Teemme yhteistyötä yli 150 kunnan kanssa ja meillä on yli 4700 asukaspaikkaa ympäri Suomea. Työllistämme yli 4 700 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja liikevaihtomme vuonna 2017 on yli 220 miljoonaa euroa. www.esperi.fi

Kunnossa kotona on Esperin ja Fysioksen yhteinen hanke, joka tähtää ikääntyneiden toimintakyvyn ylläpitämiseen. Hankkeessa yhdistetään aktiivinen kuntouttava toiminta hoivakodin hoitojaksolla ja kotona tehtävä harjoittelu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fysios Group

Attendo ja Fysios tuovat erityisesti senioreille räätälöidyt fysioterapiapalvelut hoivakoteihin12.12.2017 08:30Tiedote

Attendo ja Fysios aloittavat Uudellamaalla yhteistyömallin, jossa ikäihmiset saavat haluamansa fysioterapiapalvelut suoraan hoivakotiin heille sopivana ajankohtana. Yhteistyömallia kokeillaan alkuun 10:ssä ikäihmisten hoivakodissa. Jokainen lisäpalveluista kiinnostunut ikäihminen saa maksuttoman kuntokartoituksen, minkä pohjalta hänelle laaditaan yksilöllinen fysioterapeuttinen kuntoutussuunnitelma. Tämän jälkeen räätälöidyt palvelut ovat halukkaiden saatavilla normaalia selkeästi huokeampaan hintaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme