MessukeskusMessukeskus

GameXpo esittelee peliharrastusta lautapeleistä eSportiin ja cosplaysta pelijammailuun

Jaa

Pelaamisen harrastetapahtuma GameXpo tarjoilee päräyttävää ohjelmaa Overwatch-liigan lopputurnauksesta meisselinheilutuksen, cosplayn ja Saboteurin SM-kisoihin. Pelitapahtumassa ei unohdeta myöskään pelimusiikkia, pelijammailua eikä pelaamisen vaikutusta lapsiin ja nuoriin. GameXpo on samaan aikaan GoExpo Winterin kanssa 3.–5.11. Messukeskuksessa, Helsingissä.

Marraskuun alussa järjestettävä GameXpo tarjoaa läpileikkauksen pelien maailmaan ja esittelee peliharrastusta monesta eri näkökulmasta. Kolmen päivän ajan Messukeskus on täynnä erilaisia turnauksia ja kisoja unohtamatta pelimusiikkia ja pelaamista kasvatuksellisesta tai ammatillisesta näkökulmasta.

Suositun Overwatch-nettipelin Suomen liigan loppuhuipennus nähdään GameXpossa. Mukana kisassa ovat ENCE eSports, Helsinki REDS, Team Gigantti, Nemesis, Nyyrikki eSports ja Porin Aces. Play offit järjestetään 3.11., semifinaalit 4.11. ja finaalit 5.11. Messukeskuksen Game Stage -lavalla. Samaan aikaan pyörivät myös Pandemia-lautapeliturnaus sekä Saboteur-labyrinttilautapelin SM-turnaus karsintoineen ja finaaleineen.

Cosplayn suomenmestaruuskilpailuissa kisataan pukuilussa, mutta mistä kisaavat meisselinheiluttajat?

Cosplayn eli pukuilun SM-kisat järjestetään GameXpossa nyt toista kertaa. Sen sijaan ihka ensimmäistä kertaa kisataan meisselinheilutuksen suomenmestaruudesta, jossa etsitään Suomen parasta kännykänkorjaajaa. Kilpailussa matkapuhelimia ammatikseen huoltavat vaihtavat iPhone-puhelimeen näytön ja kamppailevat sekä aikaa että toisiaan vastaan. Meisselinheilutuksen SM-finaali järjestetään GameXpon Game Stagella sunnuntaina 5.11. klo 12.30.

Tunnetut pelistriimaajat ovat paikalla koko tapahtuman ajan IS Streamcornerissa, omilla striimauspisteillään ja osana IS Streamcorner -lavaohjelmaa. Ohjelmassa on myös tubettajavierailuja, pelimusiikkikonsertti sekä tietoa pelijammailusta eli pelien kehittämisestä lyhyessä ajassa määritellyin rajoittein.

Lapset, nuoret ja pelaaminen

Nocco Gamer Loungessa on päivittäin tietoiskuja peliharrastajille sekä nuorien pelaajien vanhemmille. Game Stagella toimittaja Marja Hintikka vetää paneelikeskustelun otsikolla ”DigiBoom vai DigiDoom – Miten lapset ja nuoret pärjäävät pelimaailmassa?”.  Lasten ja nuorten pelaamiseen liittyvistä haasteista keskustelevat väitöskirjatutkija Mikko Meriläinen Helsingin yliopistosta, asiantuntija Niina Vaaranen-Valkonen Pelastakaa Lapset ry:stä ja eSports-aktiivi Miisa Nuorgam. Perheen pelisäännöistä pelimaailmaan liittyen kertoo aiheesta kirjan kirjoittanut toimittaja Elina Lappalainen jaPelastakaa lapset ry:n Suunta.fi-nettipalvelun asiantuntijat antavat vinkkejä työelämän digitaidoista ja siitä, miten pelaamisesta voisi tulla ammatti. Aino Harvola EHYT ry:stä kertoo kouluissa tehtävästä pelikasvatuksesta.

Katso tapahtuman koko ohjelma: www.gamexpo.fi.

GameXpo järjestetään 3.–5.11.2017 Messukeskuksessa, Helsingissä samaan aikaan uudistuneen talviurheilutapahtuma GoExpo Winterin kanssa.

Lisätiedot tapahtumasta: tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com.

Kuvia edellisen kerran tapahtumasta: http://mediabank.messukeskus.com, seuraa tapahtumaa Facebookissa www.facebook.com/gamexpo.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitare tuo esiin muotoilun nousevia tähtiä11.12.2018 13:49Tiedote

Habitare on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma ja nostaa yleisölle vielä tuntemattomia suunnittelijoita esille myös vuonna 2019. Suunnittelijoille tarkoitetut Imu Design -muotoilijakollektiivin kanssa toteutettavat Talentshop ja Protoshop tarjoavat mahdollisuuden suunnittelijoille saada osaamisensa ja tuotteensa esille omille osastoilleen Habitareen. Kokonaisvaltainen asumisen tapahtuma Habitare pidetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.-15.9.2019.

Ansioituneita lukiolaisia palkittiin Studia-messuilla27.11.2018 12:06Tiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Stipendin saivat Ressun lukion opiskelijakunnan hallitus sekä lukiolaiset Laura Kohtanen ja Reetta Malmberg Tampereen yhteiskoulun lukiosta ja Roni Lehto Nokian lukiosta. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 27.–28.11.2018.

Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa palkittiin houkuttelevimmat kotimaiset pörssiyhtiöt22.11.2018 10:47Tiedote

Kone, Ponsse, Marimekko ja Verkkokauppa.com ovat yksityissijoittajien suosikkiyhtiöitä vuonna 2018. Yhtiöt menestyivät Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa, jossa piensijoittajat äänestävät Suomen luotettavimmat ja houkuttelevimmat pörssiyhtiöt. Kilpailun järjestävät vuosittain Messukeskus, Suomen Pörssisäätiö ja Kreab. Palkinnot luovutettiin tänään Sijoitus Invest -tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme