Messukeskus

GameXpo Messukeskuksessa 3.–5.11.2017

Jaa

Tervetuloa GameXpoon 3.–5.11.2017 Messukeskukseen, Helsinkiin. Tapahtuma on läpileikkaus pelien maailmaan ja se esittelee peliharrastusta monesta eri näkökulmasta. Messukeskus on täynnä erilaisia turnauksia ja kisoja unohtamatta pelimusiikkia sekä pelaamisen kasvatuksellista tai ammatillista näkökulmaa. Ohjelmassa ovat mm. Cosplayn, meisselinheilutuksen ja Saboteur-lautapelin SM-kisat sekä ASUS ROG Tournamentin (Overwatch) -finaali. Tunnetut pelistriimaajat striimaavat sekä omilta pisteiltään että IS Streamcornerista.

PRESSITILAISUUS 3.11. KLO 14 Nocco Gamer Lounge

eSports-pelaajan matka harrastajasta kilpapelaajaksi
Miten kotona tapahtuvasta harrastamisesta tulee totista kilpailua? Missä vaiheessa raha astuu kuvaan? Kuinka pitkä matka on huipulle ja mitä se vaatii?
Otto Takala, varapuheenjohtaja, Suomen elektronisen urheilun liitto

Tältä näyttää pelaajan arki
Monet perinteiset urheiluseurat ovat perustaneet omia esport-joukkueita. Laji aletaankin vähitellen tunnustaa oikeaksi urheiluksi; se huomioidaan urheilugaalassa ja esport-kilpapelaajat pääsevät armeijan urheilujoukkoihin. Pelaajan pitää olla fyysisesti ja henkisesti hyvässä kunnossa menestyäkseen lajissa.
Helsinki REDSin team manager Christer Kasurinen, kapteeni Eemeli Ikonen ja pelaaja Kaapo Laine kertovat, miten kilpapelaaminen näkyy arjessa ja miten intensiivistä pelaaminen on.


POIMINTOJA OHJELMISTA:

PERJANTAI, 3.11.

Pe 3.11. klo 15, NOCCO Gamer Lounge
Pelimaailmasta ammatti? - Tietoisku digitaalisista työelämätaidoista nuorille
Lauri Sundberg, yhteisömanageri, Pelastakaa Lapset

Pe 3.11. klo 15.30, NOCCO Gamer Lounge
Pelijammailu - maailman paras harrastus
Annakaisa Kultima, puheenjohtaja, Finnish Game Jam ry

LAUANTAI 4.11.

La 4.11. klo 14, NOCCO Gamer Lounge
Digitaalisten pelien narratiivit
Millaisia tarinoita voidaan kertoa peleillä? Kuinka pelien tarinankerronta eroaa kirjojen ja elokuvien tarinankerronnasta?
Heikki Marjomaa, palvelukoordinaattori, pelikasvatuksen asiantuntija, Helsingin kaupunginkirjasto

La 4.11. klo 17, Game Stage
Cosplayn SM-kisat

SUNNUNTAI 5.11.

Su 5.11. klo 11.30 Game Stage
Game Music Classics & Greatest Hits -pelimusiikkikonsertti
Select/start soittaa pelimusiikkia perinteisellä nelihenkisellä rock-kokoonpanolla ja vie kuulijat parhaimpien pielimuistojen ääreen.


Su 5.11. klo 13, Game Stage
DigiBoom vai DigiDoom - miten lapset ja nuoret pärjäävät pelimaailmassa?
Digitaalinen pelikulttuuri on haastava lasten ja nuorten kasvuympäristö. Mistä ilmiöistä vanhempien pitäisi olla huolissaan? Millaisia yhdenvertaisuuteen liittyviä haasteita peleissä on ja miten aikuinen voi auttaa lasta taklaamaan haasteita?
Marja Hintikan vetämässä paneelissa keskustelevat, väitöskirjatutkija Mikko Meriläinen, Helsingin yliopisto, Pelastakaa Lapset ry;n asiantuntija Nina Vaaranen-Valkonen ja eSports-aktiivi Miisa Nuorgam.

Su 5.11. klo 13.30, NOCCO Gamer Lounge
Perheen säännöt pelimaailmaan
Tietokirjailija, toimittaja Elina Lappalainen

Su 5.11. klo 14
ASUS ROG Tournament (Overwatch) -finaali

Su 5.11. klo 12.30,Game Stage
Meisselinheilutuksen SM-kisat, finaali
Suomen parhaat kännykänkorjaajat ottavat mittaa toisistaan. Alkuerät perjantaina ja lauantaina Fonumin osastolla

PALKINTOJEN JULKISTUKSIA:

Pe klo 15, Game Stage
Vuoden suomalainen pelikehittäjä
Koopee Hiltunen, Neogames ja Suomen Messusäätiö

La klo 14.30, NOCCO Gamer Lounge
Vuoden pelikasvattaja 2017
Pelikasvattajien verkosto palkitsee henkilön, organisaation, teon tai ilmiön, joka on olemassaolollaan, toiminnallaan tai käytöksellään edistänyt positiivista pelikulttuuria, suvaitsevaisuutta ja asiallista käytöstä peleissä, keskustelua digitaalisesta pelaamisesta tai vähentänyt pelaamiseen liittyviä haittoja.


LEHDISTÖKESKUS

Messukeskuksen lehdistökeskus (eteläinen sisäänkäynti, 2. krs) palvelee tapahtuman aukioloaikoina. Esitä tullessasi voimassa oleva SJL:n toimittajakortti tai muu todistus siitä, että saavut messuille työtehtävissä. Tapahtuman verkkosivuilta löytyy tapahtuman tiedotteiden lisäksi näytteilleasettajien tiedotteita.  

Akkreditoidu ennakkoon: http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/ tai paikan päällä lehdistökeskuksessa.

PYSÄKÖINTI

Pysäköinti on Messukeskuksen tapahtumiin akkreditoituneille toimittajille maksutonta. Puomilta saatava pysäköintikortti leimataan Lehdistökeskuksen leimauslaitteessa.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com.

Kuvia vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/

Katso tapahtuman koko ohjelma: www.gamexpo.fi.

GameXpo järjestetään 3.–5.11.2017 Messukeskuksessa, Helsingissä samaan aikaan uudistuneen talviurheilutapahtuma GoExpo Winterin kanssa.

 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KUTSU: Sairaanhoitajapäivät 22.-23.3. Messukeskuksessa Helsingissä19.3.2018 10:48Kutsu

Hyvä median edustaja, tervetuloa Sairaanhoitajapäiville Messukeskukseen Helsinkiin 22.–23.3.! Suomen suurin hoitotyön ammattitapahtuma esittelee alan uutuuksia ja puheenaiheita. Alla muutamia poimintoja päivien monipuolisesta ohjelmatarjonnasta: Klinikka-ohjelmalavalla järjestetään päivien aikana demoja ja puheenvuoroja alaa tällä hetkellä puhuttavista aiheista. Tietoa on luvassa muun muassa HIV-kotitesteistä, paperittomien terveyspalveluista sekä ihmiskaupan uhreista hoitotyön asiakkaina. Metropolia Ammattikorkeakoulun osastolle 3r11 rakennetaan TerveysCasino, jossa messukävijät pääsevät pelaamaan Metropolian tieto- ja viestintätekniikan peliopiskelijoiden kehittämiä pelejä. Terveysaiheiset pelit hyödyntävät VR-tekniikkaa. Perjantaina 23.3. Pääsalissa järjestetään paneelikeskustelu sairaanhoitajien etiikasta otsikolla ”Pahoinpitelyä ja kaltoinkohtelua – missä on sairaanhoitajien etiikka”. 5000 euron arvoinen Ihmisen parhaaksi -palkinto luovutetaan tämän vuoden palkinnonsaajalle Sairaa

Suomen merkittävin ravintola- ja ruoka-ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki12.3.2018 11:07Tiedote

Suomen merkittävimmässä ja suurimmassa ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtumassa on mukana 300 alan yritystä. Messuilla kilpaillaan suomenmestaruuksista sekä kokki-, tarjoilija- että kouluruokakilpailussa. Ohjelmassa keskitytään ravintoloiden, ammattikeittiöiden ja kahviloiden kulmakiveen, palveluun ja sen parantamiseen. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille maksutta.

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet6.3.2018 12:44Tiedote

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme