EMMA – Espoo Museum of Modern ArtEMMA – Espoo Museum of Modern Art

G.A.P:n ja EMMAn yhteistyöhanke kokoaa yhteen monikulttuurisen ryhmän eri alojen taiteilijoita

Jaa

Monikulttuurisempaa kulttuurin kenttää Suomessa edistävässä OFF THE LAB -yhteistyöprojektissa tärkeäksi nousee yhteistyö sekä taiteilijoiden kesken että museon kanssa. Avoimen haun kautta valitun ryhmän työskentelyn lopputulos nähdään syksyllä EMMAssa.

OFF THE LAB taiteilijat 2019, EMMAn ja Globe Art Pointin yhteistyöprojekti, Kuva: Ella Tommila / EMMA
OFF THE LAB taiteilijat 2019, EMMAn ja Globe Art Pointin yhteistyöprojekti, Kuva: Ella Tommila / EMMA

Tammikuun avoimeen hakuun osallistui 20 hakijaa, joiden joukosta on koottu seitsemän taiteilijan ryhmä. Valitut taiteilijat ovat Natalia Castrillón, Majella Clarke, Tiago Martins Pinto, Anna Olkinuora, Sade Risku, Camila Rosa ja Laura Sariola. Ryhmässä on sekä suomalaisia että Suomessa työskenteleviä ulkomaalaisia taiteilijoita, joiden ammatillinen tausta vaihtelee taiteen tutkimuksesta esittävään taiteeseen ja musiikkiin.

GAP Lab -hankkeen projekteissa korostetaan yhteistyötä ja tekemisen prosessi itsessään on jopa tärkeämpi kuin lopputulos. EMMAn kanssa työskentelevä ryhmä tutustuu toisiinsa ja museoon sekä suunnittelee lopputulosta, tulee nähtäväksi museossa syksyllä 2019. Taiteilijaryhmä pohtii työssään EMMAssa elokuussa avattavaa syksyn päänäyttelyä, joka valottaa, miten kansainvälinen supertähti Michael Jackson ilmiönä näyttäytyy nykytaiteessa. 

Globe Art Point on organisaatio, joka edistää Suomessa työskentelevien ulkomaalaisten taiteilijoiden integroitumista tasa-arvoisina toimijoina taiteen kentälle Suomessa. OFF THE LAB -projekti on osa G.A.P. Lab 2018–2020 -hanketta, jota tukee Suomen Kulttuurirahasto ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on edistää monikulttuurisempaa taiteen ja kulttuurin kenttää Suomessa ja vahvistaa yhteistyötä suomalaisten ja Suomessa työskentelevien ulkomaalaisten taiteilijoiden sekä taideinstituutioiden välillä. 

Työryhmä: 

Natalia Castrillón, harpisti 
Majella Clarke, muusikko 
Tiago Martins Pinto, yhteisötaiteilija 
Anna Olkinuora, näyttelijä ja performanssitaiteilija 
Sade Risku, tanssitaiteilija ja koreografi 
Camila Rosa, esitystaiteen pedagogi ja taiteilija 
Laura Sariola, lavastaja 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

OFF THE LAB taiteilijat 2019, EMMAn ja Globe Art Pointin yhteistyöprojekti, Kuva: Ella Tommila / EMMA
OFF THE LAB taiteilijat 2019, EMMAn ja Globe Art Pointin yhteistyöprojekti, Kuva: Ella Tommila / EMMA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

EMMA – Espoo Museum of Modern Art
Ahertajantie 5
02100 Espoo

http://www.emmamuseum.fi

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa, professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuuria edustavassa Näyttelykeskus WeeGeessä. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. Tervetuloa!

@emmamuseum

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EMMA – Espoo Museum of Modern Art

EMMAn vuoden 2019 kävijätavoitteet ylittyivät – tällaisiin kävijämääriin päästiin viimeksi vuonna 2008! 2.1.2020 10:55:31 EETTiedote

Vuonna 2019 EMMAssa vieraili 135 019 kävijää. Määrä ylitti museon kävijätavoitteet. EMMAn ohjelmassa nähtiin vetovoimaisia kansainvälisiä ja kotimaisia näyttelyitä. Yleisöä keräsivät myös suositut tapahtumapäivät sekä muut yleisöpalvelut. Näyttelyistä yleisöä kiinnostivat eniten Michael Jackson: On the Wall ja Interwoven – Yhteen kudotut.

The internationally acclaimed artist Chiharu Shiota will create a large spatial installation for EMMA in autumn 2021 14.11.2019 12:50:00 EETPress release

Since 2018, the collaboration between EMMA and Saastamoinen Foundation has seen works created by topically relevant international artists, tailored site-specifically for EMMA’s unique space. The fourth artist in the collaboration is Chiharu Shiota, who is known for her impressive spatial artworks, where she combines vast webs of threads with various everyday objects.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme