Messukeskus

Gastro Helsinki 2020 puhuu innostuksen puolesta

Jaa

Suomen merkittävimmän ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuman Gastro Helsingin teemana on tänä vuonna ”Vastuu innoittaa”. Se nostaa esille vastuullisuusteemojen lisäksi myös innostumisen ja innostamisen merkitystä alan menestyksen ja vetovoiman kannalta. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.-13.3.2020. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille maksutta.

Gastro Helsinki 2020 Messukeskuksessa 11.-13.3. (Kuva: Messukeskus)
Gastro Helsinki 2020 Messukeskuksessa 11.-13.3. (Kuva: Messukeskus)

Toimitusjohtaja Anders Löfman pohtii Gastro-messuilla keinoja kasvattaa sekä ravintola-alan kannattavuutta että työtyytyväisyyttä samanaikaisesti. Muun muassa ravintola Kuun toimitusjohtajana työskentelevän Löfgrenin missiona on alan arvostuksen nostaminen työmarkkinoilla. Hänen mielestään johtajan tärkeimpänä tavoitteena tulisi olla kollektiivisen työylpeyden ja hyvän fiiliksen luominen työpaikalla. Hyvän ”pössiksen” asialla ovat myös Scandicin henkilöstöpäällikkö Emilia Sarkia ja Marskin keittiöpäällikkö Sami Lyly puheenvuorossa, jonka otsikkona on ”Hyvä pössis saa näkyä!”Sarkian ja Lylyn mukaan palvelutehtävissä olevien ihmisten hyvinvointi heijastuu suoraan asiakkaisiin, ja innostuneet tiimiläiset haluavat myös kehittää toimintaa ja ovat sitoutuneita yrityksen tavoitteisiin. Erityisesti luottamukselliset henkilösuhteet ja hyvä vuorovaikutus voivat edesauttaa työntekijöiden hyvinvointia ja innostumista. 

Mikä ravintolamaailmassa on pinnalla juuri nyt? Ravintoloitsija ja visionääri Matti Jämsenin mukaan pelkästään hyvä ruoka ei enää riitä, vaan ihmiset haluavat sen rinnalle elämyksiä ja loppuun asti hiottua palvelumuotoilua. Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2005 voittanut Jämsen käy Gastro-messujen esityksessä läpi tapahtumia, jotka ovat johtaneet hänet mitä erilaisempiin paikkoihin uransa varrella: Jämsen on kokannut muun muassa nosturin nokassa, kuumailmapallossa, laskettelukeskuksen huipulla ja Citymarketin parkkipaikalla. Kaikkia näitä yhdistää hänen mukaansa se, että asiakkaat ovat rakastaneet konsepteja ja vaatimukset ovat olleet paljon isompia kuin pelkästään tehdä hyvää ja näyttävää ruokaa.

Gastro-messujen ohjelmaan kuuluu myös Suomen 50 parhaan ravintolan julkistus ja palkitseminen. Ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaisille ja vaikuttajille suunnatun ravintolaäänestyksen toteuttavat verkkomedia Viisi Tähteä ja ruoka- ja ravintolayhteisö Toptaste.

Kilpailuja Gastrossa

Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinaalit ja finaalit järjestetään Gastro-messuilla 12.3.–13.3. Hakuaika Vuoden Kokki -kilpailuun on parhaillaan käynnissä, kisaan voi ilmoittautua mukaan 19.1. saakka ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön nettisivuilla www.elo-saatio.fi. Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla. Kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Pääyhteistyökumppaneita ovat Messukeskus, Metos, HKScan, Valio, Viking Line ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.

Tänä vuonna jo viidettä kertaa järjestettävä Kouluruokakilpailu mitellään Gastrossa 11.3. IsoMitan järjestämässä kilpailussa kisaa kuusi ammattikeittiötiimiä, ja tällä kertaa tehtävissä korostuvat vastuulliset työtavat ja vastuullinen kouluruokailu. Finalistit valmistavat annoksensa tuomaristolle, jossa istuu ruoka-alalla toimivien ammattilaisten lisäksi kouluruoan parhaita arvioijia eli koululaisia.

Gastro-messuilla järjestetään tänä vuonna myös kaksi uutta kilpailua: 11.–12.3. järjestettävän Mestarikoulu-kilpailun tavoitteena on nostaa esille Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita. Kilpailemassa on kahdeksan opiskelijaparia eri oppilaitoksista. Seafood Chef -kilpailu järjestetään 13.3., ja sen tarkoituksena on parantaa ammattikokkien tietoisuutta kalojen ja äyräisten erinomaisuudesta raaka-aineena. Kilpailulla halutaan myös kannustaa ammattikokkeja kalan ja äyriäisten käsittelyyn entistä enemmän. Mestarikoulu-kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa kanssa ja Seafood Chef -kilpailun Food Camp Finland ja Pro Kala.

Gastro Helsinki 2020 -messujen ohjelma kokonaisuudessaan on julkaistu tapahtuman verkkosivuilla www.gastrohelsinki.fi.

Lisätietoja:

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 | Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä.

www.gastrohelsinki.fi, #gastrohelsinki2020 | Kuvia viime tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.   

Avainsanat

Kuvat

Gastro Helsinki 2020 Messukeskuksessa 11.-13.3. (Kuva: Messukeskus)
Gastro Helsinki 2020 Messukeskuksessa 11.-13.3. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kansainvälinen kokonaisuus ja laadukas sisältö houkuttelivat Educa-messuille jälleen ennätysmäärän kävijöitä25.1.2020 17:26:06 EETTiedote

Kasvatus- ja opetusalan ammattitapahtuma Educa päättyi tänään Messukeskuksessa. Tapahtuman uusi kansainvälinen kokonaisuus sekä ajankohtainen ja laadukas sisältö houkuttelivat paikalle alustavien tietojen mukaan ennätysyleisön, 19 300 alan ammattilaista. Educa-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 29.–30.1.2021.

Sairaanhoitajapäivät tuo näkyville hoitotyön arjen uudet haasteet22.1.2020 13:48:01 EETTiedote

Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön koulutus- ja näyttelytapahtuma. Näyttely ja tietoiskuohjelma tuovat esiin työn haasteita ja tarjoavat uutta tietoa ja teknologisia ratkaisuja. Klinikka-lavalla puhutaan muun muassa pelkopotilaiden virtuaalilääkkeestä, terveyshuuhaasta ja uudesta 2020-luvun kansansairaudesta. Sairaanhoitajapäivillä on luvassa myös ajankohtainen katsaus työmarkkinaneuvotteluista. Tapahtuma järjestetään 25.–26.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

MP 20 -messut tekee hyvää21.1.2020 16:31:35 EETTiedote

MP 20 Moottoripyörämessut esittelee vuoden 2020 kuumimmat moottoripyöräuutuudet, nostaa esille kilpamoottoripyöräilyä ja on mukana tukemassa nuorten moottoripajatoimintaa. Messuille myydään hyväntekeväisyyslippuja, joilla osallistuu arvontaan. Voittaja saa omakseen huikean uniikin Indian Scoutin runkoon rakennetun moottoripyörän. MP 20 -messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 31.1. – 2.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

MP 20 -messujen media-aika 31.1. klo 8.30-10.0021.1.2020 11:07:06 EETKutsu

Tervetuloa MP 20 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Mukana ovat kaikki Suomessa edustetut moottoripyörämerkit ja paljon varusteita. Mukana ovat muun muassa Aprilia, BMW, Drac, Ducati, Fantic, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Moto Guzzi, Vespa, Peugeot, Polaris, Suzuki, Triumph ja Yamaha. MP-messujen rakennettujen moottoripyörien alueella Petrol Circus Custom Bike Show’ssa on 100 pyörää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme