Gastro Helsinki 2020 puhuu innostuksen puolesta
Toimitusjohtaja Anders Löfman pohtii Gastro-messuilla keinoja kasvattaa sekä ravintola-alan kannattavuutta että työtyytyväisyyttä samanaikaisesti. Muun muassa ravintola Kuun toimitusjohtajana työskentelevän Löfgrenin missiona on alan arvostuksen nostaminen työmarkkinoilla. Hänen mielestään johtajan tärkeimpänä tavoitteena tulisi olla kollektiivisen työylpeyden ja hyvän fiiliksen luominen työpaikalla. Hyvän ”pössiksen” asialla ovat myös Scandicin henkilöstöpäällikkö Emilia Sarkia ja Marskin keittiöpäällikkö Sami Lyly puheenvuorossa, jonka otsikkona on ”Hyvä pössis saa näkyä!”Sarkian ja Lylyn mukaan palvelutehtävissä olevien ihmisten hyvinvointi heijastuu suoraan asiakkaisiin, ja innostuneet tiimiläiset haluavat myös kehittää toimintaa ja ovat sitoutuneita yrityksen tavoitteisiin. Erityisesti luottamukselliset henkilösuhteet ja hyvä vuorovaikutus voivat edesauttaa työntekijöiden hyvinvointia ja innostumista.
Mikä ravintolamaailmassa on pinnalla juuri nyt? Ravintoloitsija ja visionääri Matti Jämsenin mukaan pelkästään hyvä ruoka ei enää riitä, vaan ihmiset haluavat sen rinnalle elämyksiä ja loppuun asti hiottua palvelumuotoilua. Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2005 voittanut Jämsen käy Gastro-messujen esityksessä läpi tapahtumia, jotka ovat johtaneet hänet mitä erilaisempiin paikkoihin uransa varrella: Jämsen on kokannut muun muassa nosturin nokassa, kuumailmapallossa, laskettelukeskuksen huipulla ja Citymarketin parkkipaikalla. Kaikkia näitä yhdistää hänen mukaansa se, että asiakkaat ovat rakastaneet konsepteja ja vaatimukset ovat olleet paljon isompia kuin pelkästään tehdä hyvää ja näyttävää ruokaa.
Gastro-messujen ohjelmaan kuuluu myös Suomen 50 parhaan ravintolan julkistus ja palkitseminen. Ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaisille ja vaikuttajille suunnatun ravintolaäänestyksen toteuttavat verkkomedia Viisi Tähteä ja ruoka- ja ravintolayhteisö Toptaste.
Kilpailuja Gastrossa
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinaalit ja finaalit järjestetään Gastro-messuilla 12.3.–13.3. Hakuaika Vuoden Kokki -kilpailuun on parhaillaan käynnissä, kisaan voi ilmoittautua mukaan 19.1. saakka ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön nettisivuilla www.elo-saatio.fi. Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla. Kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Pääyhteistyökumppaneita ovat Messukeskus, Metos, HKScan, Valio, Viking Line ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.
Tänä vuonna jo viidettä kertaa järjestettävä Kouluruokakilpailu mitellään Gastrossa 11.3. IsoMitan järjestämässä kilpailussa kisaa kuusi ammattikeittiötiimiä, ja tällä kertaa tehtävissä korostuvat vastuulliset työtavat ja vastuullinen kouluruokailu. Finalistit valmistavat annoksensa tuomaristolle, jossa istuu ruoka-alalla toimivien ammattilaisten lisäksi kouluruoan parhaita arvioijia eli koululaisia.
Gastro-messuilla järjestetään tänä vuonna myös kaksi uutta kilpailua: 11.–12.3. järjestettävän Mestarikoulu-kilpailun tavoitteena on nostaa esille Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita. Kilpailemassa on kahdeksan opiskelijaparia eri oppilaitoksista. Seafood Chef -kilpailu järjestetään 13.3., ja sen tarkoituksena on parantaa ammattikokkien tietoisuutta kalojen ja äyräisten erinomaisuudesta raaka-aineena. Kilpailulla halutaan myös kannustaa ammattikokkeja kalan ja äyriäisten käsittelyyn entistä enemmän. Mestarikoulu-kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa kanssa ja Seafood Chef -kilpailun Food Camp Finland ja Pro Kala.
Gastro Helsinki 2020 -messujen ohjelma kokonaisuudessaan on julkaistu tapahtuman verkkosivuilla www.gastrohelsinki.fi.
Lisätietoja:
Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com
Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 | Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä.
www.gastrohelsinki.fi, #gastrohelsinki2020 | Kuvia viime tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.
Avainsanat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisölle19.4.2024 14:30:00 EEST | Tiedote
Uusi Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus luovutettiin Iman Gharagozlulle ja Leena Ahokkaalle tänään avautuneilla Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tunnustuksen myötä Ruokamessut haluaa nostaa esille ansioituneita ruoan puolestapuhujia ja toimijoita.
Ensimmäistä kertaa jaettavan Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinnon sai Mö Chavre19.4.2024 14:30:00 EEST | Tiedote
Ruokamessujen avajaisissa Helsingin Messukeskuksessa jaettiin tänään uusi Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto, jonka sai Mö Chavre – kaurapohjainen vaihtoehto vuohenjuustolle. 10 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.
Messukeskus otti vastaan Live-säätiön vastuullisuushaasteen19.4.2024 11:22:13 EEST | Tiedote
Messukeskus vastaanotti tänään Liven Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen Lapsimessujen ja Ruokamessujen yhteydessä. Haasteen vastaanottanut yritys sitoutuu pohtimaan monimuotoisuuden toteutumista yhteisössään sekä edistämään täsmätyökykyisten työllistymistä.
Finland and Bavaria Health Ministers to Kick Off Radical Health Festival Helsinki 202419.4.2024 10:14:46 EEST | Tiedote
The Radical Health Festival Helsinki 2024, a premier event in the health innovation calendar, is set to commence with an opening by two distinguished figures in the health sector. Finland’s Minister of Social Affairs and Health, Sanni Grahn-Laasonen, and Bavaria’s Minister of Health, Judith Gerlach, will jointly inaugurate the event on Tuesday, May 21st, at 5:30 PM.
Uusi tapahtuma Helsingissä alkaa huomenna: Ruokamessut 19.–21.4. Messukeskuksessa18.4.2024 08:16:10 EEST | Tiedote
Uusi ruoan ja juoman suurtapahtuma Ruokamessut avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa tulevana viikonloppuna. Tapahtuma yhdistää ruuasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat sekä alan tärkeimmät yritykset ja muut toimijat. Luvassa on ohjelmaa kahdella ohjelmalavalla, demoesityksiä näytöskeittiössä, kilpailuja sekä useita juomatastingeja.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme