Messukeskus

Gastro Helsinki 2020 puhuu innostuksen puolesta

Jaa

Suomen merkittävimmän ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuman Gastro Helsingin teemana on tänä vuonna ”Vastuu innoittaa”. Se nostaa esille vastuullisuusteemojen lisäksi myös innostumisen ja innostamisen merkitystä alan menestyksen ja vetovoiman kannalta. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.-13.3.2020. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille maksutta.

Gastro Helsinki 2020 Messukeskuksessa 11.-13.3. (Kuva: Messukeskus)
Gastro Helsinki 2020 Messukeskuksessa 11.-13.3. (Kuva: Messukeskus)

Toimitusjohtaja Anders Löfman pohtii Gastro-messuilla keinoja kasvattaa sekä ravintola-alan kannattavuutta että työtyytyväisyyttä samanaikaisesti. Muun muassa ravintola Kuun toimitusjohtajana työskentelevän Löfgrenin missiona on alan arvostuksen nostaminen työmarkkinoilla. Hänen mielestään johtajan tärkeimpänä tavoitteena tulisi olla kollektiivisen työylpeyden ja hyvän fiiliksen luominen työpaikalla. Hyvän ”pössiksen” asialla ovat myös Scandicin henkilöstöpäällikkö Emilia Sarkia ja Marskin keittiöpäällikkö Sami Lyly puheenvuorossa, jonka otsikkona on ”Hyvä pössis saa näkyä!”Sarkian ja Lylyn mukaan palvelutehtävissä olevien ihmisten hyvinvointi heijastuu suoraan asiakkaisiin, ja innostuneet tiimiläiset haluavat myös kehittää toimintaa ja ovat sitoutuneita yrityksen tavoitteisiin. Erityisesti luottamukselliset henkilösuhteet ja hyvä vuorovaikutus voivat edesauttaa työntekijöiden hyvinvointia ja innostumista. 

Mikä ravintolamaailmassa on pinnalla juuri nyt? Ravintoloitsija ja visionääri Matti Jämsenin mukaan pelkästään hyvä ruoka ei enää riitä, vaan ihmiset haluavat sen rinnalle elämyksiä ja loppuun asti hiottua palvelumuotoilua. Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2005 voittanut Jämsen käy Gastro-messujen esityksessä läpi tapahtumia, jotka ovat johtaneet hänet mitä erilaisempiin paikkoihin uransa varrella: Jämsen on kokannut muun muassa nosturin nokassa, kuumailmapallossa, laskettelukeskuksen huipulla ja Citymarketin parkkipaikalla. Kaikkia näitä yhdistää hänen mukaansa se, että asiakkaat ovat rakastaneet konsepteja ja vaatimukset ovat olleet paljon isompia kuin pelkästään tehdä hyvää ja näyttävää ruokaa.

Gastro-messujen ohjelmaan kuuluu myös Suomen 50 parhaan ravintolan julkistus ja palkitseminen. Ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaisille ja vaikuttajille suunnatun ravintolaäänestyksen toteuttavat verkkomedia Viisi Tähteä ja ruoka- ja ravintolayhteisö Toptaste.

Kilpailuja Gastrossa

Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinaalit ja finaalit järjestetään Gastro-messuilla 12.3.–13.3. Hakuaika Vuoden Kokki -kilpailuun on parhaillaan käynnissä, kisaan voi ilmoittautua mukaan 19.1. saakka ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön nettisivuilla www.elo-saatio.fi. Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla. Kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Pääyhteistyökumppaneita ovat Messukeskus, Metos, HKScan, Valio, Viking Line ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.

Tänä vuonna jo viidettä kertaa järjestettävä Kouluruokakilpailu mitellään Gastrossa 11.3. IsoMitan järjestämässä kilpailussa kisaa kuusi ammattikeittiötiimiä, ja tällä kertaa tehtävissä korostuvat vastuulliset työtavat ja vastuullinen kouluruokailu. Finalistit valmistavat annoksensa tuomaristolle, jossa istuu ruoka-alalla toimivien ammattilaisten lisäksi kouluruoan parhaita arvioijia eli koululaisia.

Gastro-messuilla järjestetään tänä vuonna myös kaksi uutta kilpailua: 11.–12.3. järjestettävän Mestarikoulu-kilpailun tavoitteena on nostaa esille Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita. Kilpailemassa on kahdeksan opiskelijaparia eri oppilaitoksista. Seafood Chef -kilpailu järjestetään 13.3., ja sen tarkoituksena on parantaa ammattikokkien tietoisuutta kalojen ja äyräisten erinomaisuudesta raaka-aineena. Kilpailulla halutaan myös kannustaa ammattikokkeja kalan ja äyriäisten käsittelyyn entistä enemmän. Mestarikoulu-kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa kanssa ja Seafood Chef -kilpailun Food Camp Finland ja Pro Kala.

Gastro Helsinki 2020 -messujen ohjelma kokonaisuudessaan on julkaistu tapahtuman verkkosivuilla www.gastrohelsinki.fi.

Lisätietoja:

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 | Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä.

www.gastrohelsinki.fi, #gastrohelsinki2020 | Kuvia viime tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.   

Avainsanat

Kuvat

Gastro Helsinki 2020 Messukeskuksessa 11.-13.3. (Kuva: Messukeskus)
Gastro Helsinki 2020 Messukeskuksessa 11.-13.3. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ulkoinen ja sisäinen maailma kohtaavat Kuva & Ääni -messujen valokuvanäyttelyissä14.2.2020 09:38:55 EETTiedote

Valokuvanäyttelyissä ripustetaan tunteita herättäviä kuvia messukävijöiden koettavaksi. Näyttelyiden keskenään erilaiset aiheet järjestäytyvät sisäisen ja ulkoisen maailman kohtaamispaikaksi, jossa katsoja voi uppoutua muun muassa luonnonvoimiin, selviytymiskamppailuihin, mielen maisemiin ja vetten syvyyksiin. Kuva & Ääni -messut järjestetään 28.2−1.3.2020 Helsingin Messukeskuksessa yhdessä GoExpo ja GoExpo Horse -messujen kanssa.

Vene 20 Båt -messujen veneet on valittu12.2.2020 14:32:20 EETTiedote

Vene 20 Båt -messuilla valittiin nyt jo 22. kertaa Messujen veneet esillä olevista uutuuksista. Tänä vuonna Messujen avomoottorivene on AMT 165 BR, Messujen retki- ja yhteysmoottorivene TG 7.9 KingCruiser ja Messujen matkamoottorivene Beneteau Swift Trawler 30. Voittajat valittiin jokaisessa sarjassa kolmesta finalistista. Messujen veneet julkaistiin keskiviikkona 12.2. Vene 20 Båt -messuilla Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme