Gastro Helsinki 2022: Kilpailut vievät alaa eteenpäin
Alan kilpailut ovat aina olleet merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Keittiö- ja saliammattilaisten kisat edistävät alan positiivista näkyvyyttä, tarjoavat osallistujille mahdollisuuksia kehittymiseen ja nostavat ruokakulttuuriamme maailman tietoisuuteen.

Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa ravintola-alan taidot pääsevät estradille: tapahtumapäivien aikana kisataan osterinavauksen Suomen mestaruudesta, Seafood chef -tittelistä, Mestarikoulu -kilpailuissa ja käydään epävirallista Suomi-Viro -maaottelua. Lisäksi ohjelmalavalla keskustellaan kilpailemisen arjesta Vuoden Kokki -, Suomen kokkimaajoukkue- ja Bocuse d’Or -edustajien kanssa.
Kokkikilpailuosaaminen on Suomessa maailmanluokkaa, mikä näkyy muun muassa siinä, että Kokkimaajoukkueen kansainvälinen ranking on neljäs. Suomen kokkimaajoukkue esittelee Gastro Helsingissä ensimmäisen kerran uuden kokoonpanonsa ja tuo kansainväliseksi vieraakseen Viron maajoukkueen.
- Alun perin vieraaksi sovittu Islannin maajoukkue on estynyt, mutta saamme upean Viron joukkueen osastollemme kisaamaan! Kilpailujen näkyminen alan tapahtumissa ja medioissa on tärkeää, jotta saamme viestittyä alan lukuisia mahdollisuuksia tulevaisuuden tekijöille. Suomessa on todella monipuolista kulinaarista osaamista, jota ylpeydellä haluamme esitellä myös kansainvälisesti, kertoo Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen.
- Suomen ruokakulttuurilla on valtavasti annettavaa. Puhdas luontomme, monipuolinen maatalous ja mahdollisuus kevyeen hiilijalanjälkeen jokaisena sesonkina ovat asioita, joita Suomen tulee tuoda esille kansainvälisessä toiminnassa matkailijoiden ja alan työntekijöiden houkuttelemiseksi, toteaa Tuomainen.
Ylpeyttä omasta alasta
Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa ravintola-alan tulevaisuus on tapetilla. Kilpailut ovat erinomainen tapa kohottaa arvostusta ja nostaa ammattilaisten ylpeyttä alastaan. Kilpailut ovat myös omiaan edistämään positiivista näkyvyyttä samalla, kun ne tuovat ammattilaiset yhteen seuraamaan ja kannustamaan kilpailijoita.
Opiskelijoille ja valmistuneille restonomiopiskelijoille tarkoitettu Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ja kunnioitusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Mestarikoulu 2022:ssa kilpaillaan sekä sali- että keittiöosaamisesta.
- Kaikki kilpailut tekevät hyvää alalle! Mestarikoulu on ammattikilpailujen ensimmäinen piste, johon osallistumalla on hyvä harjoitella kilpailemista. Mestarikoulusta on suora jatkumo kotimaisiin Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin ja siitä eteenpäin kansainvälisille areenoille, esimerkiksi Kokkimaajoukkueeseen ja Bocuse d’Or -kilpailuihin, kertoo Mestarikoulua järjestävän Food Camp Finlandin Riikka Kannas.
- Kilpailut opettavat kilpailijoita kestämään painetta ja kehittävät uutta reseptiikkaa. Ne ovat myös erinomainen verkostoitumismahdollisuus nuorille alan ihmisten ja teollisuuden kanssa, Kannas huomauttaa.
Kilpailut Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa
18.-20.5. FIN-EST Gastro Champion 2022
18.-19.5. Mestarikoulu-kilpailu
20.5. Seafood chef -kilpailu
20.5. Osterinavauksen suomenmestaruus
Koko Gastro Helsingin ohjelma osoitteessa https://gastro.messukeskus.com
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja
Helsingin Messukeskus, tiedottaja Mari Cadaut, p. 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi
Suomen kokkimaajoukkue, joukkueenjohtaja Katja Tuomainen, p. 041 366 9108, katja.tuomainen@yahoo.com
Food Camp Finland, toimitusjohtaja Riikka Kannas, p. 040 354 6331, riikka.kannas@foodcampfinland.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Gastro Helsinki on joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma, joka esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy alan ammattilaisille rekisteröitymällä osoitteessa https://gastro.messukeskus.com. Tapahtuma järjestetään 18.-20.5.2022, keskiviikkona ja torstaina 10-18, perjantaina 10-17.
Kuvia edellisestä tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Helsinki Chemicals Forum käsittelee kemikaalien sääntelyn ajankohtaisia aiheita24.5.2022 14:32:05 EEST | Tiedote
Helsinki Chemicals Forum johdattaa kansainväliset viranomaiset, teollisuuden johtohenkilöt, kansalaisjärjestöt, tutkijat, median ja muut kiinnostuneet tahot avoimeen keskusteluun maailmanlaajuisesti tärkeistä aiheista kestävämmän tulevaisuuden saavuttamisesta.
Helsinki Chemicals Forum addresses burning topics of international chemicals regulation24.5.2022 14:14:51 EEST | Press release
Helsinki Chemicals Forum engages international authorities, industry leaders, NGOs, academics, media, and other interested parties in an open dialogue on key issues of global relevance. Held at the Helsinki Expo and Convention Centre 8–9 June 2022, the conference hosts intense discussions on how to achieve a more sustainable future.
PulPaper 2022 -tapahtuman koko ohjelma julkaistu24.5.2022 13:43:38 EEST | Tiedote
Metsäteollisuuden kansainvälinen PulPaper 2022 -tapahtuma järjestetään tiistaista torstaihin 7. – 9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma koostuu näyttelystä, johon osallistuu noin 250 yritystä ja ohjelmasta, joka on kokonaisuudessaan englanniksi. Ohjelmaa järjestetään messualueen Future Squarella ja tapahtumassa on kaksi maksullista seminaaria PulPaper Conference ja Green Economy Business Summit. Tapahtuma tarjoaa lisäksi paljon verkostoitumistilaisuuksia.
Prätkällä töihin päivä ja moottoripyörien koeajopäivä Helsingissä 3.6.24.5.2022 10:08:00 EEST | Kutsu
Olet tervetullut Prätkällä töihin -päivän ja Moottoripyörien koeajokiertueen tiedotustilaisuuteen perjantaina 3.6. klo 11 kuulemaan, miten moottoripyöräalalla menee. Tilaisuudessa julkaistaan myös Vuoden MP-teko 2021 palkinnon saaja.
Gastro Helsinki toi horeca-alan yhteen vaikeiden vuosien jälkeen20.5.2022 17:05:30 EEST | Tiedote
Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa pääosassa olivat kohtaamiset. Messukävijät ja messuille osallistuneet yritykset tapasivat toisiaan kasvotusten ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin. Tapahtuman suurimmaksi puheenaiheeksi nousi työvoimapulan ratkaiseminen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme