Gastro Helsinki 2022: ratkaisuja alan työvoimapulaan
Horeca-alan avoimet työpaikat lisääntyvät ja työnhakijat vähenevät. Jo valmiiksi huono tilanne on pahentunut entisestään pandemia-aikana, kun moni alan ammattilainen päätyi epävarmassa tilanteessa vaihtamaan alaa. Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa työvoimapula ja alan vetovoiman parantaminen on yksi kärkiteemoista.
- Gastro Helsinki on Suomen ainoa koko horeca-alan tavoittava tapahtuma. Lupaamme tuoda esille alan polttavat puheenaiheet, joten alan vetovoimaisuus ja ratkaisut alan kohtaanto-ongelmaan ovat itsestäänselvästi suuressa roolissa kolmen tapahtumapäivän ajan. Haluamme olla mukana pohtimassa ratkaisuja ja tekoja, joilla työvoimapulaa helpotetaan ja ala nostetaan houkuttelevaksi työnantajaksi, sanoo Gastro Helsingistä vastaava liiketoimintapäällikkö Lumia Ankkuri.
GastroHelsinki-lavalla käydään paneelikeskusteluja, joissa ongelmaan etsitään ratkaisuja monesta näkökulmasta. Keskustelua siitä, mistä alalla pitäisi keskustella -paneelissa tartutaan alan vetovoimaisuuden esteisiin: onko horeca-toimiala niin vastuullinen kuin juhlapuheissa väitetään vai estääkö machoilu, nollasopimukset, huonot palkat ja viherpesu alan todellisen kasvun?
Ketä kiinnostaa? -paneelikeskustelussa puhutaan alan houkuttelevuudesta. Löytyykö vetovoima yhteisöllisyydestä, moninaisista urapoluista ja alan ilosta?
Lisäksi tapahtumassa kuullaan muun muassa Baronan Mikael Nuotion neljä ratkaisua työvoimapulaan, Perho liiketalousopiston Heidi Malinin puheenvuoro koulutuksesta ja vastuullisesta johtamisesta, MaRan Timo Lapin näkemyksiä ravintola-alan tulevaisuudesta sekä Haaga-Helian Meri Vehkaperän puheenvuoro tulevaisuuden johtamisesta.
Nuorten hakeutuminen koulutukseen ja alalle on ratkaisevassa asemassa työvoimapulan helpottamisessa. Oppilaitosten puheen vuorojen lisäksi Gastro Helsinki haluaa ottaa opiskelijat yhä paremmin huomioon, ja siksi tapahtumasta on tehty ikärajaton. Lisäksi vieraskielisille osaajille on tarjolla runsaasti kiinnostavaa ohjelmaa myös englanniksi.
Puheenvuoroja alan tulevaisuudesta, työvoimapulasta ja vetovoimatekijöistä
18.5. klo 11.00 Mikael Nuotio, Barona: Neljä ratkaisua työvoimapulaan.
19.5. klo 11.00 Heidi Malin, Perho liiketalousopisto: Vetovoimaa esimieskoulutuksella & pitovoimaa vastuullisella johtamisella.
19.5. klo 12.00 Keskustelua siitä, mistä pitäisi keskustella. Keskustelua johtaa yrittäjä Sointu Borg ja keskustelemassa yhdenvertaisuus- ja inklusiivisuusasiantuntija Daniel Woodward, yrittäjä Lassi Jyrkkänen ja Employee Experience Manager Mirva Mölsä.
19.5. klo 14.45 Timo Lappi, MaRa: Ravintola-alan tulevaisuudennäkymät MaRa:n näkökulmasta
20.5. klo 10.45 Meri Vehkaperä, Haaga-Helia: Future Leadership in the Hospitality Industry
20.5. klo 11.00 Ketä kiinnostaa? Keskustelua alan houkuttavuudesta. Keskustelua johtaa yrittäjä Mari Cadaut ja keskustelemassa Charrlotta Ylimys Noho Partnersilta, Pia Tuomi Scandic Hotelsilta, Marika Mäkelä Restel Oy:stä, Mikael Nuotio Baronasta sekä Annika Rönni-Sällinen PAM:ista.
20.5. klo 13.30 Elina Karvinen, KEUDA: Alan tulevaisuus oppilaitoksen näkökulmasta ja hedelmälliset yhdessätekemisen mallit
Lisätietoja
Helsingin Messukeskus, tiedottaja Mari Cadaut, p. 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi
Gastro Helsinki on joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma, joka esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy alan ammattilaisille rekisteröitymällä osoitteessa https://gastro.messukeskus.com. Tapahtuma järjestetään 18.-20.5.2022, keskiviikkona ja torstaina 10-18, perjantaina 10-17.
Kuvia edellisestä tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
FinnBuild Highlights 2024 -kilpailu on avattu23.4.2024 10:35:41 EEST | Tiedote
FinnBuild Highlights -kilpailussa etsitään jälleen vuoden mielenkiintoisimpia uutuustuotteita ja -palveluja. Suomen suurin rakennus- ja talotekniikkamessut FinnBuild täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Kansainvälinen juhlatapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8.–10.10.24.
Lapsiperheet viihtyivät ennätysmäärin viikonloppuna Lapsi- ja Lemmikkimessuilla21.4.2024 18:12:40 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskus täyttyi viikonloppuna lapsiperheistä ja eläinystävistä, kun Lapsimessut ja Helsingin Lemmikkimessut järjestettiin suuren suosion saattelemina, kävijöitä uuden Ruokamessut 2024 kanssa oli lähes 59 000.
Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisölle19.4.2024 14:30:00 EEST | Tiedote
Uusi Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus luovutettiin Iman Gharagozlulle ja Leena Ahokkaalle tänään avautuneilla Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tunnustuksen myötä Ruokamessut haluaa nostaa esille ansioituneita ruoan puolestapuhujia ja toimijoita.
Ensimmäistä kertaa jaettavan Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinnon sai Mö Chavre19.4.2024 14:30:00 EEST | Tiedote
Ruokamessujen avajaisissa Helsingin Messukeskuksessa jaettiin tänään uusi Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto, jonka sai Mö Chavre – kaurapohjainen vaihtoehto vuohenjuustolle. 10 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.
Messukeskus otti vastaan Live-säätiön vastuullisuushaasteen19.4.2024 11:22:13 EEST | Tiedote
Messukeskus vastaanotti tänään Liven Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen Lapsimessujen ja Ruokamessujen yhteydessä. Haasteen vastaanottanut yritys sitoutuu pohtimaan monimuotoisuuden toteutumista yhteisössään sekä edistämään täsmätyökykyisten työllistymistä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme