Messukeskus

Gastro Helsinki 2022: ratkaisuja alan työvoimapulaan 

Jaa

Ravintola-ala kärsii työvoimapulasta, joka voi lamauttaa koko alan kasvun. Gastro Helsinki 2022 tarttuu aiheeseen, jossa konkreettiset teot ja alan yhteen hiileen puhaltaminen ovat käytännössä elinehto. Gastro Helsinki 2022 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.-20.5.2022.

Horeca-alan avoimet työpaikat lisääntyvät ja työnhakijat vähenevät. Jo valmiiksi huono tilanne on pahentunut entisestään pandemia-aikana, kun moni alan ammattilainen päätyi epävarmassa tilanteessa vaihtamaan alaa. Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa työvoimapula ja alan vetovoiman parantaminen on yksi kärkiteemoista.

- Gastro Helsinki on Suomen ainoa koko horeca-alan tavoittava tapahtuma. Lupaamme tuoda esille alan polttavat puheenaiheet, joten alan vetovoimaisuus ja ratkaisut alan kohtaanto-ongelmaan ovat itsestäänselvästi suuressa roolissa kolmen tapahtumapäivän ajan. Haluamme olla mukana pohtimassa ratkaisuja ja tekoja, joilla työvoimapulaa helpotetaan ja ala nostetaan houkuttelevaksi työnantajaksi, sanoo Gastro Helsingistä vastaava liiketoimintapäällikkö Lumia Ankkuri.

GastroHelsinki-lavalla käydään paneelikeskusteluja, joissa ongelmaan etsitään ratkaisuja monesta näkökulmasta. Keskustelua siitä, mistä alalla pitäisi keskustella -paneelissa tartutaan alan vetovoimaisuuden esteisiin: onko horeca-toimiala niin vastuullinen kuin juhlapuheissa väitetään vai estääkö machoilu, nollasopimukset, huonot palkat ja viherpesu alan todellisen kasvun? 

Ketä kiinnostaa? -paneelikeskustelussa puhutaan alan houkuttelevuudesta. Löytyykö vetovoima yhteisöllisyydestä, moninaisista urapoluista ja alan ilosta?

Lisäksi tapahtumassa kuullaan muun muassa Baronan Mikael Nuotion neljä ratkaisua työvoimapulaan, Perho liiketalousopiston Heidi Malinin puheenvuoro koulutuksesta ja vastuullisesta johtamisesta, MaRan Timo Lapin näkemyksiä ravintola-alan tulevaisuudesta sekä Haaga-Helian Meri Vehkaperän puheenvuoro tulevaisuuden johtamisesta.

Nuorten hakeutuminen koulutukseen ja alalle on ratkaisevassa asemassa työvoimapulan helpottamisessa. Oppilaitosten puheen vuorojen lisäksi Gastro Helsinki haluaa ottaa opiskelijat yhä paremmin huomioon, ja siksi tapahtumasta on tehty ikärajaton. Lisäksi vieraskielisille osaajille on tarjolla runsaasti kiinnostavaa ohjelmaa myös englanniksi.

Puheenvuoroja alan tulevaisuudesta, työvoimapulasta ja vetovoimatekijöistä 

18.5. klo 11.00  Mikael Nuotio, Barona: Neljä ratkaisua työvoimapulaan. 

19.5. klo 11.00 Heidi Malin, Perho liiketalousopisto: Vetovoimaa esimieskoulutuksella & pitovoimaa vastuullisella johtamisella. 

19.5. klo 12.00   Keskustelua siitä, mistä pitäisi keskustella. Keskustelua johtaa yrittäjä Sointu Borg ja keskustelemassa yhdenvertaisuus- ja inklusiivisuusasiantuntija Daniel Woodward, yrittäjä Lassi Jyrkkänen ja Employee Experience Manager Mirva Mölsä. 

19.5. klo 14.45 Timo Lappi, MaRa: Ravintola-alan tulevaisuudennäkymät MaRa:n näkökulmasta

20.5. klo 10.45 Meri Vehkaperä, Haaga-Helia: Future Leadership in the Hospitality Industry

20.5. klo 11.00    Ketä kiinnostaa? Keskustelua alan houkuttavuudesta. Keskustelua johtaa yrittäjä Mari Cadaut ja keskustelemassa Charrlotta Ylimys Noho Partnersilta, Pia Tuomi Scandic Hotelsilta, Marika Mäkelä Restel Oy:stä, Mikael Nuotio Baronasta sekä Annika Rönni-Sällinen PAM:ista.

20.5. klo 13.30 Elina Karvinen, KEUDA: Alan tulevaisuus oppilaitoksen näkökulmasta ja hedelmälliset yhdessätekemisen mallit

Lisätietoja 

Helsingin Messukeskus, tiedottaja Mari Cadaut, p. 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Gastro Helsinki on joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma, joka esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy alan ammattilaisille rekisteröitymällä osoitteessa https://gastro.messukeskus.com. Tapahtuma järjestetään 18.-20.5.2022, keskiviikkona ja torstaina 10-18, perjantaina 10-17.

Kuvia edellisestä tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

PacTec & FoodTecin ja PlastExpo Nordicin uutuuskilpailujen voittajat ovat Boxon Oy ja Granulous18.5.2022 16:46:15 EEST | Tiedote

Pakkaus- ja elintarvikealojen PacTec & FoodTec -messujen sekä muovialan PlastExpo Nordic -messujen kilpailuissa on valittu näytteilleasettajien uutuuksista mielenkiintoisimmat. PacTec & FoodTecin mielenkiintoisimman uutuuden tittelin sai VCI-korroosiosuojalaatikon esitellyt Boxon Oy. PlastExpo Nordicin mielenkiintoisimman uutuuden titteli meni Granulous-biokomposiitille. Voittajat palkittiin PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 18.5.2022

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme