Messukeskus

Gastro Helsinki näytti suuntaa ruoka- ja ravintola-alalle

Jaa

Joka toinen vuosi Messukeskuksessa järjestettävä ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki esitteli uutuudet ja trendit ravintoloille ja ammattikeittiöille Messukeskuksessa. Alustavien tietojen mukaan messuilla vieraili 16 100 ammattilaista.

Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen
Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen

Gastro Helsingin 300 yrityksen tarjonnassa näkyivät erityisesti vegetuotteet ja muut free from -tuotteet, ympäristöystävälliset pakkaus- ja tarjoilumateriaalit, ergonomiaa parantavat ammattikeittiölaitteet, robotiikka keittiöissä sekä artesaanielintarvikkeet ja -oluet. Intohimoisen palvelun merkityksestä liiketoiminnan kilpailutekijänä keskusteltiin monessa ohjelmassa Gastro Stagella. Palvelun ja intohimon merkitys menestystekijöinä nousi esiin myös Gastron avajaisaamun huippuseminaarissa Update Forum of Restaurant Business.

Suomen suurinta ja merkittävintä alan tapahtumaa kehitettiin tänä vuonna erityisesti fastfood- ja juomatarjonnan lisäämiseksi. Pikaruokapaikkojen, huoltoasemien ja kahviloiden helppoja ja trendikkäitä valmistuotteita esiteltiin uudella Gastro Fastfood -alueella. Ensimmäistä kertaa Gastro Helsinki tarjosi kaikille messuilla kävijöille mahdollisuuden tutustua oluisiin, viineihin ja väkeviin Gastro Helsinki Wine Beer and Spirits -alueella.

Gastrossa palkittuja ammattilaisia

Gastro Helsingissä palkittiin alan parhaita osaajia. Vuoden Kokiksi Kalle Tanner ravintola Störsvikistä Siuntiosta. Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä ravintola Orasta. Joensuun Enon koulu, Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy:n joukkue Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen kruunattiin Valtakunnallisen kouluruokakilpailun voittajiksi.

Image Wear valitsi Vuoden Nuoren Työvaatesuunnittelijan ensimmäistä kertaa. Laura Tahvanaisen suunnittelema työasukokonaisuus oli saanut inspiraationsa James Bond ja Terminator -elokuvista.

Gastro Helsinki järjestetään seuraavan kerran maaliskuussa 2020. Messukeskuksen seuraavat ruokaan liittyvät tapahtumat ovat Lähiruoka & Luomu Kevätmessut-kokonaisuuden yhteydessä 12.-15.4. ja uusi erityisruokavalioihin ja free from -tuotteisiin keskittyvä tapahtuma Lautasella 27.-28.4.2018.

Lisätietoja Gastro Helsingistä:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni, p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com, kuvia messuista http://mediabank.messukeskus.com
Lisätietoja Update Forum of Restaurant Business -seminaarista ja puhujien esitykset kuvina:
www.updateforum.fi

Lisätietoja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuista:
ELO-säätiö, Kirsi Yazan p. 050 439 3883. Kuvia kilpailusta www.vuodenkokki.fi

Lisätietoja Parempaa kouluruokaa -kilpailusta
Continental Foods Finland Oy, Jutta Kontinen p. 050 366 033

Lisätietoja: Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailusta:
Image Wear, Jaana Helin-Kouhi p. 020 7980 522

Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Gastro Helsinki on ainoa koko horeca-alan tavoittava tapahtuma. Gastro Helsinki järjestetään seuraavan kerran 11.-13.3.2020.

Kuvat

Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen
Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Lemmikkipesä, valaisevat seinäpaneelit ja sammutuspeitteen sisältävä kännykkäteline – Habitare esittelee startup-yritykset omalla alueellaan20.8.2018 10:35Tiedote

Habitare elää ajassa ja tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä. Sisustusmaailman uusinta uutta löytyy Habitaren startup-alueelta, jossa esiintyy 12 uraansa aloittelevaa yritystä tai uusia, kiehtovia sisustus- ja kalusteideoita esittelevää yritystä. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–16.9.2018.

ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään16.8.2018 14:00Tiedote

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään. Uusi yhteistyösopimus kattaa vuodet 2019-2022, joiden aikana Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -suomenmestaruuskilpailut sekä Suomen Bocuse d’Or karsintakilpailut kilpaillaan Messukeskuksessa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saada Bocuse d’Or Europe 2022 -kokkikilpailu Suomeen ja pidettäväksi Messukeskuksessa.

Kuka ansaitsee Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen vuonna 2018?2.8.2018 12:10Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä tärkeästä työstä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Tunnustuksen saaja julkistetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 25.10.2018 nyt jo 18. kerran.

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme