Messukeskus

Gastro Helsinki näytti suuntaa ruoka- ja ravintola-alalle

Jaa
Joka toinen vuosi Messukeskuksessa järjestettävä ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki esitteli uutuudet ja trendit ravintoloille ja ammattikeittiöille Messukeskuksessa. Alustavien tietojen mukaan messuilla vieraili 16 100 ammattilaista.
Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen
Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen

Gastro Helsingin 300 yrityksen tarjonnassa näkyivät erityisesti vegetuotteet ja muut free from -tuotteet, ympäristöystävälliset pakkaus- ja tarjoilumateriaalit, ergonomiaa parantavat ammattikeittiölaitteet, robotiikka keittiöissä sekä artesaanielintarvikkeet ja -oluet. Intohimoisen palvelun merkityksestä liiketoiminnan kilpailutekijänä keskusteltiin monessa ohjelmassa Gastro Stagella. Palvelun ja intohimon merkitys menestystekijöinä nousi esiin myös Gastron avajaisaamun huippuseminaarissa Update Forum of Restaurant Business.

Suomen suurinta ja merkittävintä alan tapahtumaa kehitettiin tänä vuonna erityisesti fastfood- ja juomatarjonnan lisäämiseksi. Pikaruokapaikkojen, huoltoasemien ja kahviloiden helppoja ja trendikkäitä valmistuotteita esiteltiin uudella Gastro Fastfood -alueella. Ensimmäistä kertaa Gastro Helsinki tarjosi kaikille messuilla kävijöille mahdollisuuden tutustua oluisiin, viineihin ja väkeviin Gastro Helsinki Wine Beer and Spirits -alueella.

Gastrossa palkittuja ammattilaisia

Gastro Helsingissä palkittiin alan parhaita osaajia. Vuoden Kokiksi Kalle Tanner ravintola Störsvikistä Siuntiosta. Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä ravintola Orasta. Joensuun Enon koulu, Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy:n joukkue Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen kruunattiin Valtakunnallisen kouluruokakilpailun voittajiksi.

Image Wear valitsi Vuoden Nuoren Työvaatesuunnittelijan ensimmäistä kertaa. Laura Tahvanaisen suunnittelema työasukokonaisuus oli saanut inspiraationsa James Bond ja Terminator -elokuvista.

Gastro Helsinki järjestetään seuraavan kerran maaliskuussa 2020. Messukeskuksen seuraavat ruokaan liittyvät tapahtumat ovat Lähiruoka & Luomu Kevätmessut-kokonaisuuden yhteydessä 12.-15.4. ja uusi erityisruokavalioihin ja free from -tuotteisiin keskittyvä tapahtuma Lautasella 27.-28.4.2018.

Lisätietoja Gastro Helsingistä:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni, p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com, kuvia messuista http://mediabank.messukeskus.com
Lisätietoja Update Forum of Restaurant Business -seminaarista ja puhujien esitykset kuvina:
www.updateforum.fi

Lisätietoja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuista:
ELO-säätiö, Kirsi Yazan p. 050 439 3883. Kuvia kilpailusta www.vuodenkokki.fi

Lisätietoja Parempaa kouluruokaa -kilpailusta
Continental Foods Finland Oy, Jutta Kontinen p. 050 366 033

Lisätietoja: Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailusta:
Image Wear, Jaana Helin-Kouhi p. 020 7980 522

Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Gastro Helsinki on ainoa koko horeca-alan tavoittava tapahtuma. Gastro Helsinki järjestetään seuraavan kerran 11.-13.3.2020.

Kuvat

Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen
Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye