Messukeskus

Gastro Helsinki näytti suuntaa ruoka- ja ravintola-alalle

Jaa

Joka toinen vuosi Messukeskuksessa järjestettävä ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki esitteli uutuudet ja trendit ravintoloille ja ammattikeittiöille Messukeskuksessa. Alustavien tietojen mukaan messuilla vieraili 16 100 ammattilaista.

Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen
Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen

Gastro Helsingin 300 yrityksen tarjonnassa näkyivät erityisesti vegetuotteet ja muut free from -tuotteet, ympäristöystävälliset pakkaus- ja tarjoilumateriaalit, ergonomiaa parantavat ammattikeittiölaitteet, robotiikka keittiöissä sekä artesaanielintarvikkeet ja -oluet. Intohimoisen palvelun merkityksestä liiketoiminnan kilpailutekijänä keskusteltiin monessa ohjelmassa Gastro Stagella. Palvelun ja intohimon merkitys menestystekijöinä nousi esiin myös Gastron avajaisaamun huippuseminaarissa Update Forum of Restaurant Business.

Suomen suurinta ja merkittävintä alan tapahtumaa kehitettiin tänä vuonna erityisesti fastfood- ja juomatarjonnan lisäämiseksi. Pikaruokapaikkojen, huoltoasemien ja kahviloiden helppoja ja trendikkäitä valmistuotteita esiteltiin uudella Gastro Fastfood -alueella. Ensimmäistä kertaa Gastro Helsinki tarjosi kaikille messuilla kävijöille mahdollisuuden tutustua oluisiin, viineihin ja väkeviin Gastro Helsinki Wine Beer and Spirits -alueella.

Gastrossa palkittuja ammattilaisia

Gastro Helsingissä palkittiin alan parhaita osaajia. Vuoden Kokiksi Kalle Tanner ravintola Störsvikistä Siuntiosta. Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä ravintola Orasta. Joensuun Enon koulu, Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy:n joukkue Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen kruunattiin Valtakunnallisen kouluruokakilpailun voittajiksi.

Image Wear valitsi Vuoden Nuoren Työvaatesuunnittelijan ensimmäistä kertaa. Laura Tahvanaisen suunnittelema työasukokonaisuus oli saanut inspiraationsa James Bond ja Terminator -elokuvista.

Gastro Helsinki järjestetään seuraavan kerran maaliskuussa 2020. Messukeskuksen seuraavat ruokaan liittyvät tapahtumat ovat Lähiruoka & Luomu Kevätmessut-kokonaisuuden yhteydessä 12.-15.4. ja uusi erityisruokavalioihin ja free from -tuotteisiin keskittyvä tapahtuma Lautasella 27.-28.4.2018.

Lisätietoja Gastro Helsingistä:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni, p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com, kuvia messuista http://mediabank.messukeskus.com
Lisätietoja Update Forum of Restaurant Business -seminaarista ja puhujien esitykset kuvina:
www.updateforum.fi

Lisätietoja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuista:
ELO-säätiö, Kirsi Yazan p. 050 439 3883. Kuvia kilpailusta www.vuodenkokki.fi

Lisätietoja Parempaa kouluruokaa -kilpailusta
Continental Foods Finland Oy, Jutta Kontinen p. 050 366 033

Lisätietoja: Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailusta:
Image Wear, Jaana Helin-Kouhi p. 020 7980 522

Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Gastro Helsinki on ainoa koko horeca-alan tavoittava tapahtuma. Gastro Helsinki järjestetään seuraavan kerran 11.-13.3.2020.

Kuvat

Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen
Gastro Helsinki 2018. Kuva Messukeskus/Verna Kovanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme