Messukeskus

Gastro-messuilla puheenvuoroja ruuan laadusta ja alan uravaihtoehdoista

Jaa
Gastro Helsingin ohjelma nostaa esille ruoka- ja ravintola-alan ajankohtaisia aiheita. Puheenvuoroja on muun muassa suomalaisen ruuan kilpailukyvystä, alan vetovoimasta tulevaisuudessa ja nousevista trendeistä. Gastro Helsinki 2020 järjestetään 11.–13.3. Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailut järjestetään Gastro-messuilla. (Kuva: Messukeskus)
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailut järjestetään Gastro-messuilla. (Kuva: Messukeskus)

Mistä kaikesta ruuan laadussa on kyse ja kuinka laadukasta suomalainen ruuantuotanto tällä hetkellä on? Näihin kysymyksiin vastaavat ravintoloitsija Henri Alén, ympäristövaikuttaja ja yrittäjä Saara Kankaanrinta sekä toimittaja Jari Hanska, jotka ovat kirjoittaneet maaliskuussa julkaistavan Suomalaisen ruuan laatukirjan. Heidän mukaansa suomalainen ruoka ei pärjää maailmassa hinnalla tai määrällä vaan laadulla, ja siksi meidän pitää pyrkiä ymmärtämään laatua paremmin. Alenin, Kankaanrinnan ja Hanskan puheenvuoro Gastro-messuilla on samalla myös Suomalaisen ruuan laatukirjan julkistustilaisuus.        

Ruoka- ja ravintola-alan vetovoiman kasvattamiseksi on tärkeää tuoda esille alan monipuolisuutta ja erilaisia uravaihtoehtoja. Opiskelijat ovat avainasemassa alan tulevaisuuden kannalta, ja erityisesti heille on suunnattu ohjelmanumero, jossa alan ammattilaiset kertovat omia uratarinoitaan. Haaga-Helian opiskelijoiden järjestämässä keskustelussa ”Mikä minusta tulee isona?” omista taustoistaan kertovat muun muassa Dietan markkinointipäällikkö Irene Lähdemäki, Sinebrychoffin myyntiedustaja Veera Pastinen, Garden by Olon keittiömestari Mikko Pakola ja Sandron ravintolapäällikkö Fredrik Saarni.  

Ruokaa tarjoillaan ja nautitaan maalla, merellä ja ilmassa. Finnairin puheenvuorossa kuullaan, kuinka ruoka kaikkien vaiheiden jälkeen päätyy yläilmoihin. Finnairit pääkokit Anna-Mari Malkamäki ja Koji Moriwaki käyvät esityksessään läpi Finnairin tuotekehitystä ja vastuullisuusnäkökulmia sekä huomioitavia asioita ilmoissa nautittavista ruoista.

Ravintoloitsija Akseli Herlevi käy esityksessään läpi, miten hän päätyi burgeriyrittäjäksi, miksi Naughty BRGR alun perin syntyi ja mihin burgerimaailma on menossa. Herlevi avaa myös ajankohtaisia fastfood-trendejä ja käy läpi fast foodin ja fast casualin eroja. 

Ohjelma-ajat Gastro Stagella:

  • Laatu ratkaisee suomalaisen ruuan tulevaisuuden ke 11.3. klo 14.10–14.55
  • Mikä minusta tulee isona – uratarinoita alan nousevilta tähdiltä sekä rautaisilta ammattilaisilta to 12.3. klo 10–12
  • Ruuan matka yläilmoihin – Finnair Kitchen pe 13.3. klo 10.40–11.20
  • Akseli Herlevi: Matka burgeriyrittäjäksi, fast casual trendit ja kilpailuedut to 12.3. klo 14.50–15.40  


Ajankohtaisia puheenvuoroja alan päättäjille 

Gastro-messujen yhteydessä perjantaina 13.3. klo 9–13 järjestetään horeca-alan päättäjille suunnattu seminaari Update Forum of Restaurant Business. Seminaaripuhujina ovat muun muassa luksusasiantuntija Michaela Merk, maailman parhaaksi ruokakaupaksi valitun K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala, kokki ja ravintoloitsija Matti Jämsén sekä yrityskulttuurin konsultti ja kirjailija Linda Hammarstrand.    

Median edustajat voivat osallistua Update Forum of Restaurant Business -tapahtumaan maksutta, ilmoittautuminen ennakkoon sähköpostitse antti.karjunen@messukeskus.com. Lisätietoja ohjelmasta ja puhujista löytyy osoitteesta www.updateforum.fi.  

Gastro-messuilla myös julkistetaan Suomen 50 parasta ravintolaa ja järjestetään useita kilpailuja: muun muassa Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut sekä alan oppilaitoksissa opiskeleville suunnattu Mestarikoulu-kilpailu. Gastro-messujen koko ohjelma on nähtävillä tapahtuman nettisivuilla www.gastrohelsinki.fi

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 | Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä.

www.gastrohelsinki.fi, #gastrohelsinki | Kuvia viime tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.    

Avainsanat

Kuvat

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailut järjestetään Gastro-messuilla. (Kuva: Messukeskus)
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailut järjestetään Gastro-messuilla. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye