Messukeskus

Gastro-messuilla puheenvuoroja ruuan laadusta ja alan uravaihtoehdoista

Jaa

Gastro Helsingin ohjelma nostaa esille ruoka- ja ravintola-alan ajankohtaisia aiheita. Puheenvuoroja on muun muassa suomalaisen ruuan kilpailukyvystä, alan vetovoimasta tulevaisuudessa ja nousevista trendeistä. Gastro Helsinki 2020 järjestetään 11.–13.3. Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailut järjestetään Gastro-messuilla. (Kuva: Messukeskus)
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailut järjestetään Gastro-messuilla. (Kuva: Messukeskus)

Mistä kaikesta ruuan laadussa on kyse ja kuinka laadukasta suomalainen ruuantuotanto tällä hetkellä on? Näihin kysymyksiin vastaavat ravintoloitsija Henri Alén, ympäristövaikuttaja ja yrittäjä Saara Kankaanrinta sekä toimittaja Jari Hanska, jotka ovat kirjoittaneet maaliskuussa julkaistavan Suomalaisen ruuan laatukirjan. Heidän mukaansa suomalainen ruoka ei pärjää maailmassa hinnalla tai määrällä vaan laadulla, ja siksi meidän pitää pyrkiä ymmärtämään laatua paremmin. Alenin, Kankaanrinnan ja Hanskan puheenvuoro Gastro-messuilla on samalla myös Suomalaisen ruuan laatukirjan julkistustilaisuus.        

Ruoka- ja ravintola-alan vetovoiman kasvattamiseksi on tärkeää tuoda esille alan monipuolisuutta ja erilaisia uravaihtoehtoja. Opiskelijat ovat avainasemassa alan tulevaisuuden kannalta, ja erityisesti heille on suunnattu ohjelmanumero, jossa alan ammattilaiset kertovat omia uratarinoitaan. Haaga-Helian opiskelijoiden järjestämässä keskustelussa ”Mikä minusta tulee isona?” omista taustoistaan kertovat muun muassa Dietan markkinointipäällikkö Irene Lähdemäki, Sinebrychoffin myyntiedustaja Veera Pastinen, Garden by Olon keittiömestari Mikko Pakola ja Sandron ravintolapäällikkö Fredrik Saarni.  

Ruokaa tarjoillaan ja nautitaan maalla, merellä ja ilmassa. Finnairin puheenvuorossa kuullaan, kuinka ruoka kaikkien vaiheiden jälkeen päätyy yläilmoihin. Finnairit pääkokit Anna-Mari Malkamäki ja Koji Moriwaki käyvät esityksessään läpi Finnairin tuotekehitystä ja vastuullisuusnäkökulmia sekä huomioitavia asioita ilmoissa nautittavista ruoista.

Ravintoloitsija Akseli Herlevi käy esityksessään läpi, miten hän päätyi burgeriyrittäjäksi, miksi Naughty BRGR alun perin syntyi ja mihin burgerimaailma on menossa. Herlevi avaa myös ajankohtaisia fastfood-trendejä ja käy läpi fast foodin ja fast casualin eroja. 

Ohjelma-ajat Gastro Stagella:

  • Laatu ratkaisee suomalaisen ruuan tulevaisuuden ke 11.3. klo 14.10–14.55
  • Mikä minusta tulee isona – uratarinoita alan nousevilta tähdiltä sekä rautaisilta ammattilaisilta to 12.3. klo 10–12
  • Ruuan matka yläilmoihin – Finnair Kitchen pe 13.3. klo 10.40–11.20
  • Akseli Herlevi: Matka burgeriyrittäjäksi, fast casual trendit ja kilpailuedut to 12.3. klo 14.50–15.40  


Ajankohtaisia puheenvuoroja alan päättäjille 

Gastro-messujen yhteydessä perjantaina 13.3. klo 9–13 järjestetään horeca-alan päättäjille suunnattu seminaari Update Forum of Restaurant Business. Seminaaripuhujina ovat muun muassa luksusasiantuntija Michaela Merk, maailman parhaaksi ruokakaupaksi valitun K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala, kokki ja ravintoloitsija Matti Jämsén sekä yrityskulttuurin konsultti ja kirjailija Linda Hammarstrand.    

Median edustajat voivat osallistua Update Forum of Restaurant Business -tapahtumaan maksutta, ilmoittautuminen ennakkoon sähköpostitse antti.karjunen@messukeskus.com. Lisätietoja ohjelmasta ja puhujista löytyy osoitteesta www.updateforum.fi.  

Gastro-messuilla myös julkistetaan Suomen 50 parasta ravintolaa ja järjestetään useita kilpailuja: muun muassa Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut sekä alan oppilaitoksissa opiskeleville suunnattu Mestarikoulu-kilpailu. Gastro-messujen koko ohjelma on nähtävillä tapahtuman nettisivuilla www.gastrohelsinki.fi

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 | Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä.

www.gastrohelsinki.fi, #gastrohelsinki | Kuvia viime tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.    

Avainsanat

Kuvat

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailut järjestetään Gastro-messuilla. (Kuva: Messukeskus)
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailut järjestetään Gastro-messuilla. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme