Gasum Oy

Gasum on tuonut vuonna 2017 kymmenien miljoonien ajokilometrien edestä lisää puhdasta polttoainetta Suomen liikenteeseen

Jaa

Gasumin kaasutankkausasemaverkostoa on laajennettu vuonna 2017 neljällä uudella asemalla ympäri Suomen. Uudet asemat tuovat liikenteeseen vuodessa kymmenien miljoonien ajokilometrien edestä puhdasta polttoainetta. Nyt lokakuussa Vantaan Tuupakkaan avautuva asema sekä aiemmin kesällä Vantaan Petikkoon avautunut asema täydentävät entisestään pääkaupunkiseudun asemaverkostoa. Tuupakan asema laajentaa samalla raskaan liikenteen kaasun tankkausmahdollisuuksia.

Kaasuautojen määrä on Suomessa ennätyksellisessä kasvuvauhdissa, ja Gasum edistää puhtampaa liikennettä laajentamalla bio- ja maakaasun tankkausasemaverkostoa. Lähivuosien aikana yhtiö tulee avaamaan kaikkiaan 35 uutta tankkausasemaa, ja suunnitteilla on uusia asemia muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Ouluun, Lahteen, Seinäjoelle ja Kuopioon.

Maakaasun ja biokaasun lisäksi nesteytetty maakaasu (LNG) tarjoaa merkittävän keinon vähentää päästöjä raskaassa liikenteessä. Yhden rekan päästöt vastaavat useiden kymmenien henkilöautojen päästöjä. LNG-käyttöiset raskaan liikenteen ajoneuvot yleistyvätkin ja tankkausasemaverkosto laajenee jatkuvasti ympäri Eurooppaa. Vantaalle lokakuussa avautuva Tuupakan kaasutankkausasema on kolmas asema Suomessa, joka tarjoaa polttoainetta sekä kevyen että raskaan liikenteen tarpeisiin.

Pääkaupunkiseudulla on kahdeksan kaasutankkausasemaa. Asemaverkostoa täydensi entisestään kesällä avautunut Vantaan Petikon asema, joka tarjoaa paineistettua bio- ja maakaasua polttoaineeksi henkilö-, jakelu- ja esimerkiksi jäteautoihin. Kaasuautoilijat ovat ottaneet Petikon uuden aseman hyvin vastaan.

Uusien kaasutankkausasemien käyttöönotto istuukin Vantaan kaupungin ympäristöstrategiaan, jossa haetaan ratkaisuja kasvihuonekaasujen määrän vähentämiseksi. ”Uusien kaasutankkausasemien avaaminen mahdollistaa fossiilisia polttoaineita korvaavien polttoaineiden käytön lisäämisen. Tämä muiden energiaratkaisujen ohella auttaa vähentämään kasvihuonekaasujen määrää ja edistää Vantaan hiilineutraalius-tavoitteen saavuttamista”, kertoo Vantaan kaupungin ympäristöjohtaja Katariina Rautalahti.

Kaasuautoilu kasvattaa kiihtyvää tahtia suosiotaan

”Liikenteeseen halutaan yhä enemmän uusiutuvaa energiaa, ja biokaasu on yksi houkuttelevimmista vaihtoehdoista perinteisille polttoaineille. Biokaasu kasvattaa jatkuvasti suosiotaan yhä useamman yrityksen ja yksityisautoilijan polttoaineena, ja kaasuajoneuvojen myynti on ollut koko vuoden hienossa kasvussa. Gasum on innolla mukana edistämässä puhtaampaa liikennettä ja kiertotaloutta. Tankkausasemaverkostomme avulla tuodaan kymmeniä miljoonia kilometrejä puhdasta liikkumista Suomeen jo tänä vuonna”, iloitsee Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Kokemukseen kaasuautojen kasvavasta suosiosta yhtyy myös Helkama-Auton myynti- ja kenttäjohtaja Kimmo Vainio: ”Maahantuomamme kaasuautomallit Škoda Octavia ja Škoda Citigo ovat selkeästi kasvattaneet suosiotaan vuonna 2017. Kaasukäyttöinen auto on polttoainekuluiltaan erinomaisen edullinen vaihtoehto sekä yksityisasiakkaille että yhteisöille ja yrityksille. Jatkuvasti kehittyvä tankkausasemaverkosto tulee myös jatkossa vahvistamaan vähäpäästöisten kaasuautojen asemaa suomalaisessa liikenteessä.”

Vantaan Tuupakan asema tulee palvelemaan myös raskasta liikennettä, ja on tervetullut lisä pääkaupunkiseudun tankkausasemaverkostoon. Tällä hetkellä raskaan liikenteen käyttämää LNG:tä voi tankata Suomessa Vantaan lisäksi Helsingin Vuosaaressa, Turussa ja Jyväskylässä. Logistiikkayritys Containershipsin Head of Land Operations Janne Ritakoski kertoo uuden aseman olevan merkittävä panostus puhtaampaan logistiikkaan: ”Haluamme tarjota logistisen ketjun lähettäjältä vastaanottajalle mahdollisimman puhtaasti ja pienillä päästöillä koko itämeren alueella. Gasumin investoinnit tankkausverkostoon ovat meille mahdollistaja omissa investoinneissamme kaasukäyttöiseen kalustoon Suomessa ja tukevat LNG strategiaamme. Vantaan LNG-asema kehätien varressa sopii toimintaamme erinomaisesti.”

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Jukka Metsälä, johtaja, biokaasu, Gasum Oy, puh. 040 563 3756, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy, puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää puhtaammasta liikenteestä Gasumin asiakas- ja sidosryhmälehti Gasetista.

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua, tuottaa ja jalostaa biokaasua Suomessa ja Ruotsissa sekä siirtää ja toimittaa niitä energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) johtava pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Gasum-konsernissa työskentelee noin 400 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 843 milj. euroa. www.gasum.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gasum Oy

Gasum laajentaa LNG-tankkausasemaverkostoaan Ruotsiin ja Norjaan29.11.2017 09:02Tiedote

Suomalainen energiayhtiö Gasum laajentaa toimintaa Ruotsin ja Norjan liikennemarkkinoille ja alkaa tarjota nesteytettyä kaasua raskaan kaluston ajoneuvoille. Raskaan kaluston siirtyminen nesteytettyyn biokaasuun (LBG) tai maakaasuun (LNG) vähentää merkittävästi hiilidioksidi-, typenoksidi-, hiukkas- ja melupäästöjä. Kaasulla on tulevaisuudessa tärkeä rooli siirryttäessä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Gasum investerar i tankstationer för flytande biogas och naturgas till tunga fordon i Sverige och Norge29.11.2017 09:02Tiedote

Det finska energigasföretaget Gasum följer sin vision, att bygga ett nordiskt gasekosystem, genom att investera i tankstationer för flytande gas till tunga fordon. Genom att ersätta diesel med flytande biogas (LBG) eller flytande naturgas (LNG) går det att kraftigt minska utsläppen av koldioxid (CO2), kväveoxid (NOx), partiklar och buller. I framtiden kommer gas att spela en viktig roll vid övergången till ett fossilfritt samhälle.

Gasum käyttää jatkossakin puhdistamolietteitä biokaasun ja kierrätysravinteiden tuotannossa20.11.2017 15:53Tiedote

Gasum käyttää yhdyskuntien jätevedenpuhdistamoiden lietettä (puhdistamoliete) jatkossakin biokaasun ja kierrätysravinteiden tuotannossa. Yhtiö käsittelee koko Suomen yhdyskuntien puhdistamolietteistä tällä hetkellä noin neljänneksen. Yhtiö investoi biomassan käsittelyratkaisuihin ja mädätysjäännöksen lisäkäsittelyyn ravinteiden jatkojalostamiseksi. Biokaasun tuotanto on tehokas tapa toteuttaa kiertotaloutta, jolla sivuvirtojen ja biojätteiden arvo voidaan maksimoida energiana ja orgaanisena ravinteena. Biokaasua käytetään lämmön ja sähkön tuotantoon, teollisuudessa, kotitalouksissa ja liikenteessä.

Helsingin ikoninen ravintola Storyville kokkaa jatkossa kotimaisella biokaasulla – myös terassiasiakkaita lämmitetään biokaasun voimin16.11.2017 08:00Tiedote

Helsinkiläinen jazzklubi Storyville satsaa toimintansa ympäristöystävällisyyteen. Myös ravintolana toimiva klubi valmistaa tarjoilemansa ruoan jatkossa kotimaisella biokaasulla, jolla lämmitetään myös paikan kuuluisa terassi. Storyvillen käyttämän biokaasun tuottaa Gasum ja sen myynnistä ja siirrosta vastaa Suomen Kaasuenergia Oy.

Kaasun liikennekäyttö vahvasti mukana Euroopan komission puhtaan liikkuvuuden paketissa – LNG ja biokaasu mahdollistavat merkittävät päästövähennykset14.11.2017 15:39Tiedote

Euroopan komission tuore puhtaan liikkuvuuden paketti ehdottaa uusia standardeja autojen ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöille. Samalla komissio esittää vaihtoehtoisten polttoaineiden, muun muassa LNG:n infrastruktuurin vahvistamista. Uusiutuvan kaasun mahdollisuudet nostetaan paketissa esiin, ja komission mukaan biokaasun käyttöä olisi lisättävä tulevaisuudessa.