Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Generaldirektör för Brottspåföljdsmyndigheten Esa Vesterbacka går i pension i början av september

Dela

Esa Vesterbacka, som lett Brottspåföljdsmyndigheten i 14 år, går i pension den 1 september 2019. Han meddelade sitt beslut till personalen vid myndigheten i början av maj.

Generaldirektör för Brottspåföljdsmyndigheten Esa Vesterbacka.
Generaldirektör för Brottspåföljdsmyndigheten Esa Vesterbacka.

Vesterbacka har medverkat inom Brottspåföljdsmyndigheten i 32 års tid. Till utbildningen är han juris licentiat och vicehäradshövding.

Generaldirektör Vesterbacka går på semester i början av juni och arbetar därefter enbart under korta perioder i juli och augusti. Innan en ny generaldirektör rekryterats och utnämnts sköts hans uppgifter av ställföreträdare vilka är direktör Heli Herna, utvecklingsdirektör Pauli Nieminen, personaldirektör Marko Oresmaa och säkerhetsdirektör Ari Juuti i nämd ordning.

Intervjubegäran ska sändas till kommunikationschef Pilvi Isotalus, tel. 050 331 0067, pilvi.isotalus@om.fi

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Generaldirektör för Brottspåföljdsmyndigheten Esa Vesterbacka.
Generaldirektör för Brottspåföljdsmyndigheten Esa Vesterbacka.
Ladda ned bild

Om

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Brottspåföljdsmyndigheten har hand om verkställighet av samhällspåföljder och fängelsestraff. Brottspåföljdsmyndigheten lyder under justitieministeriet. Brottspåföljdsmyndigheten har till uppgift att främja säkerheten i samhället genom att förebygga återfall i brott.

Följ Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Bakom ändringarna i arbetstider för anställda vid Brottspåföljdsmyndigheten ligger ändringarna i arbetstidslagen, diskussionen med förbunden fortsätter28.11.2019 17:03:12 EETTiedote

Fängelsepersonalens fackförbund Vankilavirkailijain liitto (VVL) meddelade i dag att facket är missnöjt med de beslut som Brottspåföljdsmyndighetens ledning fattat bl.a. i fråga om fängelsepersonalens arbetstider. Det har beslutats att arbetstiderna och beredskapen i fängelserna ska ändras i enlighet med ändringarna i den reviderade arbetstidslagen, som träder i kraft vid ingången av 2020.

Grundstenen för Brottspåföljdsmyndighetens campus i Jyväskylä lades vid högtidlig ceremoni1.8.2019 14:58:56 EESTTiedote

Grundstenen för Brottspåföljdsmyndighetens campus i stadsdelen Tourula lades idag. Campuset ska stå klar sommaren 2020 och inrymma en öppen anstalt och en byrå för samhällspåföljder. Dessa enheter är sedan tidigare verksamma på två olika orter, i Laukas och i centrala Jyväskylä. Genom sammanslagningen vill man både effektivisera och rationalisera verksamheterna. På campuset ska uppföras tre fristående byggnader: en boendeenhet, en fönsterverkstad och en servicebyggnad.

Peruskivi muurattiin juhlallisesti Rikosseuraamuslaitoksen Jyväskylän kampuksella1.8.2019 14:58:35 EESTTiedote

Rikosseuraamuslaitoksen Jyväskylän kampuksen peruskivi muurattiin tänään Jyväskylän Tourulassa. Kampuksella tulee kesällä 2020 toimimaan avovankila ja yhdyskuntaseuraamustoimisto. Aiemmin yksiköt toimivat kahdessa eri paikassa Laukaassa ja Jyväskylän keskustassa. Toimintojen yhdistämisellä samoihin tiloihin halutaan tehostaa ja järkevöittää toimintoja. Kampus koostuu kolmesta rakennuksesta: asumisyksiköstä, ikkunapajasta ja palvelurakennuksesta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum