Avain

Gini – kuningatarten ja katunaisten juoma on historiankirja nautiskelijoille

Jaa

Paula Hottin Gini – kuningatarten ja katunaisten juoma kertoo ginin tarinan aina juoman alkulähteiltä moderneihin artesaanitislaamoihin.

kansi: Paula Hotti, Gini - Kuningatarten ja katunaisten juoma
kansi: Paula Hotti, Gini - Kuningatarten ja katunaisten juoma

Gini – kuningatarten ja katunaisten juoma -teos tarjoaa lukijalle historiallisen ginimatkan: Teoksen sivuilla vieraillaan keskiaikaisissa munkkiluostareissa, Pariisin alkemistien kammioissa, Hollannin Kauppakomppanian ruumissa ja 1700-luvun alun Lontoossa, jossa gini oli leipääkin halvempaa. Kirjaan on koottu myös tietoa erilaisista ginityypeistä sekä herkullisia matkavinkkejä koti- ja ulkomaiden parhaisiin tislaamoihin.

Tänä päivänä gini on maailmanhistorian ainoa tuote, joka on kohonnut rappiota ja turmelusta kylväneestä nautintoaineesta sivistyneistön suosimaksi, salonkikelpoiseksi piristeeksi.

Kirjassa esitellään myös meidän aikamme parhaita ginilöytöjä ympäri maailmaa. Suomalaisista ginitislaamoista mukana ovat Helsinki Distilling Company, Kalevala Gin, Kyrö Distillery Company, Teerenpeli, Arctic Blue, Tampere Brewing & Distilling Co, Tënu Gin & Le Bon Tikka ja Ägräs Distillery.

Paula Hotti on Berliinissä asuva kirjailija ja matkajournalisti. Hän on suomentanut matkakirjallisuuden klassikoita, kirjoittanut matkaoppaan Dubliniin sekä useita matkajuttuja suomalaiseen ja brittiläiseen mediaan.

teos: Gini – kuningatarten ja katunaisten juoma
kirjoittaja: Paula Hotti
ISBN: 9789523042339
sivuja: 158
julkaisupäivä: 6.8.2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Avain, viestintäjohtaja Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja.perttola@avain.net
arvostelukappaleet: info@avain.net
www.avain.net

Kuvat

kansi: Paula Hotti, Gini - Kuningatarten ja katunaisten juoma
kansi: Paula Hotti, Gini - Kuningatarten ja katunaisten juoma
Lataa
Paula Hotti_c_Marcos Corrêa
Paula Hotti_c_Marcos Corrêa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on kotimaiseen laatukirjallisuuteen keskittynyt kirjakustantamo. Kustantamo on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä. Avain kustantaa aktiivisesti selkokielistä kirjallisuutta ja se palkittiin syksyllä 2017 Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä. Avain kustantaa kirjoja myös tilaustöinä yrityksille ja muille yhteisöille. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia, johon kuuluvat myös Booky.fi Oy, Ostinato Oy ja Porvoon Kirjakeskus Oy.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Avaimen kirjat keväällä 20206.11.2019 12:23:26 EETTiedote

Avaimen kevään 2020 uusien teosten joukossa on tietokirjoja vanhemmuudesta, seksuaalisuudesta, kahvilakulttuurista, rauhanturvaajien arjesta ja kaunokirjallisuudesta. Lapsille ilmestyy kauniisti kuvitettu runoteos Kuutarhuri sekä tietokirjat tehdaskaupunkien lasten arjen historiasta sekä kuvakirja ötököistä. Keväällä julkaistaan myös valikoima selkokirjallisuutta: tunnettujen romaanien selkomukautuksia, merkittävien kotimaisten runojen kokoelma, tietokirjallisuutta nuorten maahanmuuttajien kokemuksista Suomessa ja mullistavien keksintöjen historiaa.

KUTSU: Neulo poika, neulo - Knits inspired by Tom of Finland -kirjan julkistamistilaisuus ti 22.10. Oodissa18.10.2019 10:43:02 EESTKutsu

Tule tutustumaan tekstiilitaiteilija Marjukka Vuorisalon ja valokuvaaja Marjo Von Bellin uutuuskirjan Neulo poika, neulo – Knits inspired by Tom of Finland neulemalleihin ja kuulemaan vinkit syksyn neuletöiden tekemiseen. Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään keskustakirjasto Oodin Kirjataivaassa (3.krs, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki) klo 17:00-19:00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme