Messukeskus

Gluteeniton leipomo Ilona Lempäälästä on Vuoden 2018 gluteeniton yritys, kunniamaininta Porokylän Leipomolle Lieksaan

Jaa
Keliakialiiton Vuoden 2018 gluteeniton yritys -tunnustuksen on saanut Gluteeniton leipomo Ilona Lempäälästä. Kunniamaininnan sai Porokylän Leipomo Lieksasta. Vuoden 2018 gluteenittomaksi tuotteeksi valittiin Saarioisen Eväs Tuorepuurot: Omena-kaneli ja Vadelma-mustikka. Kunniamaininnan sai Fazer Juuresleipä Gluteeniton. Tunnustukset jaettiin Lautasella 2019 -messuilla perjantaina 5.4.
Gluteeniton leipomo Ilonan omistajat Piia Iso-Jussila (vas.) ja Mira Lindqvist. Kuvaaja: Timo Marttila.
Gluteeniton leipomo Ilonan omistajat Piia Iso-Jussila (vas.) ja Mira Lindqvist. Kuvaaja: Timo Marttila.

Vuoden gluteeniton yritys/palvelu -kilpailussa kiinnitetään huomiota muun muassa asiakaspalveluun, tuotteiden laatuun ja yrityksen tuotekehittelyyn sekä tuotevalikoimaan ja -turvallisuuteen. Ehdolle tarjottiin tänä vuonna seitsemää yritystä. Raati valitsi voittajaksi Ilonan, jota myös kuluttajat ehdottivat eniten.

Gluteeniton leipomo Ilona on perustettu vuonna 2012, ja se on nimensä mukaisesti täysin gluteeniton. Yrityksellä on leipomon yhteydessä uusi kahvila-myymälä ja lisäksi maaliskuussa avattu leipomo Kaarinassa. ILONAn tuotteita on saatavilla laajasti Jyväskylän eteläpuolella.

– Ilonan tuotteet ovat maukkaita kotileivonnaisia. Niissä ilahduttaa etenkin se, että ne ovat niin lähellä tavanomaisia leivonnaisia. Kiitosta annettiin myös ystävällisestä asiakaspalvelusta, kertoo raadin perusteista Keliakialiiton tuoteasiantuntija Marjo Jokinen.

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaville täysin gluteeniton myymälä ja sen valikoima ovat ainutlaatuisia kokemuksia. Yhdessä ehdotuksessa todettiin: “On suorastaan taivas astua Ilonan pikkuiseen kahvila-myymälään, kun voi ostaa ihan mitä vain heillä on tarjolla!”

Toisessa kuvailtiin: “Vihdoin voi lähteä tavallisten ihmisten malliin patonki kainalossa ulos kaupasta. Tuotteet ovat oikean, siis tavanomaisten leivonnaisten, kokoisia ja näköisiä sekä todella maukkaita.”

Kunniamaininnan raati antoi Porokylän Leipomo Oy:lle, joka on valmistanut gluteenittomia leivonnaisia toukokuusta 2014 alkaen. Yrityksen gluteeniton leipomo sijaitsee Lieksassa. Porokylän tuotteita on myynnissä laajasti ympäri Suomen. Raati antoi kiitosta erityisesti yrityksen tuotekehittelylle ja -valikoimalle.

Tuorepuurosta Vuoden gluteeniton tuote

Vuoden 2018 gluteenittomaksi tuotteeksi valittiin Saarioisen gluteenitonta kauraa sisältävät Eväs Tuorepuurot. Puuroja on kahta makua: omena-kaneli ja vadelma-mustikka. Raadin mielestä niiden maut ovat maukkaita ja muhevia. Tuotteet ovat käteviä välipalaksi tai pikalounaaksi, ja niitä on hyvin saatavilla eri puolilla Suomea.

Kunniamaininnan sai Fazer Juuresleipä Gluteeniton, jossa kolmasosa jauhoista on korvattu kasviksilla. Myös siinä on käytetty gluteenitonta kaurajauhoa ja -hiutaleita. Raati kiitti mehevän leivän runsaskuituisuutta ja hyvää saatavuutta ympäri Suomen. Leipä on myös laktoositon ja vegaaninen.

Vuoden gluteenittoman tuotteen valintakriteereinä ovat muun muassa maku, monipuolinen käytettävyys, uutuusarvo, saatavuus ja ravitsemuksellisuus. Tunnustuksen saajaksi tuli kuluttajilta 14 ehdotusta.

Keliakialiitto valitsi Vuoden gluteenittoman tuotteen ensimmäisen kerran vuonna 2001 ja Vuoden gluteenittoman yrityksen/palvelun vuonna 2004. Ehdotuksia kilpailuun voivat tehdä sekä kuluttajat että yritykset edellisen palkinnon jakamisen jälkeen myyntiin tulleista tuotteista.Voittajan ja mahdollisten kunniamainintojen saajat valitsee Keliakialiiton kilpailuraati. Tunnustukset jaettiin nyt toistamiseen Lautasella-messuilla.

Lautasella on Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämä tapahtuma erityisruokavalioista. Se esittelee tuotteita ja ratkaisuja ja tarjoaa runsaasti maksuttomia luentoja ruokavalioista. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Allergia-, iho- ja astmaliitto, Diabetesliitto, Crohn ja Colitis ry, Elävä raakaravinto ry ja Vegaaniliitto.


Lisätietoja Vuoden gluteeniton yritys ja tuote -palkinnoista:

Keliakialiiton tuoteasiantuntija Marjo Jokinen, p. 050 556 9999, marjo.jokinen@keliakialiitto.fi

Keliakialiiton viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, leila.alivuotila@keliakialiitto.fi

Lisätietoja Lautasella-messuista:

Messukeskuksen tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Keliakialiiton viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, leila.alivuotila@keliakialiitto.fi

Kuvat

Gluteeniton leipomo Ilonan omistajat Piia Iso-Jussila (vas.) ja Mira Lindqvist. Kuvaaja: Timo Marttila.
Gluteeniton leipomo Ilonan omistajat Piia Iso-Jussila (vas.) ja Mira Lindqvist. Kuvaaja: Timo Marttila.
Lataa
Lieksalainen Porokylän Leipomo sai kunniamaininnan.
Lieksalainen Porokylän Leipomo sai kunniamaininnan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye