Messukeskus

GoExpo Horsen ohjelmassa painottuvat hevosten hyvinvointi ja ratsastajan taidot

Jaa

GoExpo Horse on hevosharrastajan ykköstapahtuma, josta voi ammentaa oppia niin hevosen hoitoon, käyttäytymisen tulkintaan kuin tasapainoiseen ratsastukseenkin. Tapahtumassa pääsee ihailemaan myös kovatasoista esteratsastuskisaa ja huipputason kouluratsastusta. GoExpo Horse järjestetään 28.2. – 1.3. Messukeskuksessa Helsingissä osana urheilun ja ulkoilun GoExpo-tapahtumakokonaisuutta.

Hevosen hyvinvointi on tärkeä aihe GoExpo Horsen ohjelmissa. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
Hevosen hyvinvointi on tärkeä aihe GoExpo Horsen ohjelmissa. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.

GoExpo Horsen esteratsastuskilpailuissa kisataan yhteensä yli 10 000 euron palkintorahoista kolmessa eri luokassa jokaisena päivänä. Kansainvälistä väriä kilpailuun tuo Viron 9 ratsastajan joukkue maajoukkueratsastaja Tiit Kivisildin johdolla sekä 3 kovatasoista ratsastajaa Latviasta. Kotimaisista kisaajista ennakkoon kovin on Suomen esteratsastuksen ranking-tilaston viime vuoden voittaja Susanna Granroth. Kouluratsastajia hemmotellaan viikonloppuna Anna von Wendtin klinikoilla. von Wendt on yksi Suomen tämän hetken parhaista kouluratsastajista, voittaen kouluratsastuskauden avauskilpailun viime viikonloppuna Ypäjällä.

Oikean satulan valinta ja tasapainoinen istunta hyvän suorituksen perustana

Suomen ensimmäinen ratsastuspilateksen ohjaaja Aira Toivola pitää messuilla luennon hyvän istunnan merkityksestä hevoselle ja ratsastajalle. Hyvä istunta ohjaa hevosta, ja vain toiminnallisesti oikea istunta mahdollistaa hevoselle hyvän tasapainon liikkua ratsastajan kanssa. Istunta onkin tärkeä osa ratsastajan ja hevosen välistä vuorovaikutusta.

Ratsastusvarusteita ja vaatteita esitellään HippoSportin muotinäytöksissä, joissa on mukana sekä hevosia että ratsastajia. Satulansovituksen näytökset ja tietoiskut on tarkoitettu hevosihmisille, jotka haluavat oppia lisää sopivan satulan valinnassa. Satula.com esittelee laajan stulamerkkivalikoimansa uutuuksia ja opastaa myös satulan huollossa. Just Dressage kertoo Kingsley-satulasta, joka joustaa hieman ja auttaa hevosta käyttämään koko runkoaan liikkuessaan. Satula & Valjas edustaa kohtuuhintaisia räätälöityjä Ludomar-satuloita, jotka sopivat hyvin eri rotuisille hevosille ja heidän eri kokoisille ratsastajilleen.

Eroon hevosen peloista ja häiriökäyttäytymisestä

Ratsastajainliiton 100-vuotisjuhliin liittyvässä ohjelmasarjassa on eläintenkouluttaja Minna Tallbergin luento, jossa kerrotaan miten siedättämällä voi opettaa hevosen eroon peloistaan. Siedättäminen on asteittaista totuttamista, ja sitä on helppo toteuttaa monessa eri yhteydessä hevosen kanssa. Kun hevonen oppii, että se saa rauhassa tottua uusiin asioihin, siitä tulee rennompi ja turvallisempi harrastuskaveri.

Hevostaitokouluttaja, hevoshieroja ja ratsastusvalmentaja Mervi Pakola on perehtynyt hevosten käyttäytymiseen ja siihen, miten käytöstä voi tulkita. Hevosen ongelmakäytöksen takana voi olla esimerkiksi kipua, epämukavuutta tai opittuja huonoja tapoja. Pakola kertoo, miten hevosen käyttäytymistä, ilmeitä ja eleitä voi opetella tulkitsemaan.

Kengitys, ruokavalio ja erilaiset hoidot hevosen hyvinvoinnin tukena

Hevosten hyvinvointia lähestytään messujen tietoiskuissa eri näkökulmista. Eläinlääkäri Katja Lappalainen kertoo hevosten ruokinnasta, ja Hevostaitokeskuksen Elena Autio paneutuu harrastehevosten ruokinnan kompastuskiviin ja hevosten lihavuusongelmiin.

Eläinlääkäri Mirja Moilanen esittelee lämpökuvantamista, jonka avulla voidaan nopeasti ja luotettavasti paikantaa mahdolliset ongelma-alueet, ja sen jälkeen kohdistaa tutkimus- ja hoitotoimenpiteet niihin. Kengityssepät Mari Nieminen ja Hannele Pylväläinen esittelevät puolestaan hevosten yleisimmät jännevauriot ja näyttävät, miten erilaisilla kengityksillä voidaan tukea vaurioista toipumista.

Huippukylmähoitoja voidaan käyttää sekä hevosten terveyden ylläpidossa että vammojen paranemisen nopeuttajana. Luennon yhteydessä messukävijät voivat itse kokeilla, miltä kylmähoito tuntuu omalla iholla.

GoExpo Horse järjestetään kolmipäiväisenä 28.2–1.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan myös Suomen suurin liikunta- ja ulkoilutapahtuma GoExpo, johon kuuluvat Fillari, Sport, Outdoor ja Golf-messut sekä Kuva & Ääni. Kävijät pääsevät kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

 

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää

050 540 4231 | riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.goexpohorse.fi

www.facebook.com/goexpohorse

#goexpohorse

Ohjelma-aikataulut https://goexpohorse.messukeskus.com/ohjelma

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Goexpo+Horse/

Median akkreditoituminen http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/ tai messujen aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.

Kuvat

Hevosen hyvinvointi on tärkeä aihe GoExpo Horsen ohjelmissa. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
Hevosen hyvinvointi on tärkeä aihe GoExpo Horsen ohjelmissa. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
Lataa
GoExpo Horsessa puhutaan oikeanlaisen kengittämisen tärkeydestä. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
GoExpo Horsessa puhutaan oikeanlaisen kengittämisen tärkeydestä. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää luomalla kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 50 messutapahtumaa ja 1000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 50 exhibitions and 1,000 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Muotoilu on nyt omaperäistä ja tinkimätöntä – laita nämä neljä nousevaa suunnittelijaa seurantaan19.3.2020 08:00:00 EETTiedote

Habitaren Talentshop esittelee neljä kiinnostavinta muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa laittaa merkille juuri nyt: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen ja Zuzana Zmatekova. Valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu ja tinkimätön suhtautuminen laatuun. Muotoilijat saavat omat osastonsa Habitareen, jossa ne ovat esillä Helsingissä Messukeskuksessa 9.-13.9.2020.

Design today is original and uncompromising – look out for these four emerging designers19.3.2020 08:00:00 EETPress release

Habitare’s Talentshop will present the four most interesting designers whom Finland and the world should be watching at the moment: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen and Zuzana Zmatekova. What these featured designers have in common is originality in their ideas and an uncompromising attitude to quality. Each of the designers will get their own stand at Habitare, to be shown at Messukeskus in Helsinki from 9 to 13 September 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme