Messukeskus

GoExpo käänsi katseet liikunnan kesälajeihin

Jaa

Urheilun ja ulkoilun areena GoExpo tarjosi messukävijöille mahdollisuuksia kokeilla eri lajeja hyvissä olosuhteissa sekä hankkia varusteita ja löytää intoa ja neuvoja liikuntaan. Fillari, Sport, Outdoor ja Golf-tapahtumat sekä GoExpo Horse ja Kuva & Ääni keräsivät Messukeskukseen 28.2.-1.3. yhteensä lähes 40 000 kävijää.

GoExposta haettiin tietoa ja inspiraatiota. Kuva: Risto Wuolle.
GoExposta haettiin tietoa ja inspiraatiota. Kuva: Risto Wuolle.

Kantar teki tapahtumassa kävijätutkimuksen ja haastatteli siihen 300 henkilöä. Tutkimuksen mukaan GoExpossa viehättää etenkin monipuolisuus. Samalla vierailulla voi esimerkiksi testata polkupyöriä, hioa golfin tai juoksun tekniikkaa, seurata esteratsastuskisoja ja tutustua sukeltamiseen. Lisäksi tarjolla oli valokuvanäyttelyitä, treenivinkkejä ja luentoja eri aihepiireistä.

Ohjelmien vetonauloja olivat muun muassa valokuvaaja Meeri Koutaniemi, golfari Minea Blomqvist-Kakko, näyttelijä Olga Temonen ja elokuvaohjaaja Tuukka Temonen, biohakkeri Jaakko Halmetoja sekä hyvinvointivaikuttaja Nanna Karalahti. Lisäksi koko messujen ajan oli ohjelmaa skeittialueella, golfrangella, fillaritestiradalla, kiipeilyseinällä, keppihevosareenalla ja vesialtaalla.

Tutkimuksen mukaan kävijät liikkuvat etenkin siksi, että se edistää fyysistä terveyttä ja lisää henkistä hyvinvointia. Lisäksi kävijöiltä kysyttiin, millä tavoin he haluaisivat kehittää omaa liikkumistaan, jos sen voisi tehdä kustannuksista välittämättä. Vastausten kärkisijoille nousivat henkilökohtaiset palvelut muun muassa valmennukseen ja palautumiseen. Kiinnostus näkyi myös esimerkiksi Kuulas Sportin osastolla.

-        Kävijöitä on kiinnostanut etenkin se, miten palautumista urheilusuorituksesta voi tehostaa. Osastolla pääsi kokeilemaan palautuslahkeita (Recovery boots) ja lihashuoltovasaraa (Booster pro). Kokeilun jälkeen kävijät olivat vaikuttuneita vasaran toimivuudesta, kertoo yrittäjä Venla Halinen Kuulas Sportista.

Suomalaisilla vahva kiri esteratsastuksessa

GoExpo Horsen kansainvälinen esteratsastuskilpailu käytiin täysille katsomoille kahdentuhannen katsojan edessä, ja myös kouluratsastuksen klinikka Anna von Wendtin vetämänä keräsi yli tuhatpäisen yleisön. Kouluratsastuksessa virolaiset olivat voitokkaita perjantaina ja lauantaina, mutta suomalaiset kirivät kolmoisvoittoon päätöspäivänä. Wilma Heikkinen ja Elvis PS voittivat uusinnan jälkeen Jasmin Engblomin ja Carmandan. Kolmanneksi sijoittui Maija Yli-Huhtala Birchcape's Wonderlandilla. Kilpailun palkintorahat nousivat yli 12 000 euron.

Eri alojen menestyjiä palkittiin

GoExpon avajaispäivänä julkistettiin Vuoden retkikohde 2020 -voittaja, joka on Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue. Voittajakohde sai palkinnoksi Suomen Messusäätiön 5000 euron stipendin sekä osaston GoExpossa.

Pyöräliiton valitsemat Vuoden pyörät julkistettiin GoExpo-messuilla. Vuoden urheilupyörä on Tunturin e260 nuorten maastosähköpyörä ja Vuoden arkipyörä Crescentin älyllä lisävarusteltu sähköpyörä ELLIE. Valinnan teki Pyöräliiton tavallisista pyöräilijöistä koostuva raati.

Finnfoto-palkinnon sai tänä vuonna tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder työstään valokuvan tekijänoikeuden parissa tekijänoikeusjärjestöissä, valokuvan tekijänoikeusoppaiden kirjoittajana ja valokuva-alan opiskelijoiden kouluttajana. Finnfoto-palkinnon arvo on 5000 euroa ja sen rahoittavat Finnfoto ja Suomen Messusäätiö.

GoExpo järjestetään seuraavan kerran 12.-14.3.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Fillari, Sport, Outdoor ja Golf -messut sekä samaan aikaan järjestettävät Kuva & Ääni ja GoExpo Horse.

Seuraava yleisötapahtuma Messukeskuksessa on Kevätmessut 2.-5.4. Tapahtuman osa-alueita ovat puutarhanhoito, rakentaminen ja remontointi sekä piensisustaminen ja lähiruoka.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.goexpo.fi | www.goexpohorse.fi | www.kuvamessut.com

www.facebook.com/goexpo.fi | www.facebook.com/goexpohorse | www.facebook.com/kuvamessut

#goexpo #goexpohorse #kuvajaääni

Kuvia vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Riikka Luomapää, Messukeskus, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, www.goexpo.fi

Kuvat

GoExposta haettiin tietoa ja inspiraatiota. Kuva: Risto Wuolle.
GoExposta haettiin tietoa ja inspiraatiota. Kuva: Risto Wuolle.
Lataa
Vesilajeja GoExpossa. Kuva: Risto Wuolle.
Vesilajeja GoExpossa. Kuva: Risto Wuolle.
Lataa
Wilma Heikkinen voitti GoExpo Horsen sunnuntain Grand Prix -kilpailun. Kuva: Heidi Koivunen.
Wilma Heikkinen voitti GoExpo Horsen sunnuntain Grand Prix -kilpailun. Kuva: Heidi Koivunen.
Lataa
Kuva ja Ääni, Messukeskus. Kuva: Heidi Koivunen.
Kuva ja Ääni, Messukeskus. Kuva: Heidi Koivunen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää luomalla kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 50 messutapahtumaa ja 1000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 50 exhibitions and 1,000 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Muotoilu on nyt omaperäistä ja tinkimätöntä – laita nämä neljä nousevaa suunnittelijaa seurantaan19.3.2020 08:00:00 EETTiedote

Habitaren Talentshop esittelee neljä kiinnostavinta muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa laittaa merkille juuri nyt: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen ja Zuzana Zmatekova. Valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu ja tinkimätön suhtautuminen laatuun. Muotoilijat saavat omat osastonsa Habitareen, jossa ne ovat esillä Helsingissä Messukeskuksessa 9.-13.9.2020.

Design today is original and uncompromising – look out for these four emerging designers19.3.2020 08:00:00 EETPress release

Habitare’s Talentshop will present the four most interesting designers whom Finland and the world should be watching at the moment: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen and Zuzana Zmatekova. What these featured designers have in common is originality in their ideas and an uncompromising attitude to quality. Each of the designers will get their own stand at Habitare, to be shown at Messukeskus in Helsinki from 9 to 13 September 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme