Messukeskus

GoExpo Winter luukuttaa lumilajeja

Jaa

GoExpo Winterissä riittää tekemistä ja kokemista kaukalopallon temppuradasta olutjoogaan. Lisäksi messuilla kuullaan huikeita tarinoita Etelämantereelta sekä nähdään hurjia suorituksia mäessä ja jäällä. GoExpo Winter kokoaa talviset aktiviteetit 2.-4.11. Messukeskukseen.

GoExpo Winterissä talvilajit tuodaan kuluttajien lähelle. Kuva: GoExpo Winter 2017, Messukeskus.
GoExpo Winterissä talvilajit tuodaan kuluttajien lähelle. Kuva: GoExpo Winter 2017, Messukeskus.

Tapahtuma esittelee lajeja talvipyöräilystä taitoluisteluun. Kokeilemaan pääsee luistelua, tubingia, laskettelua, ringetteä, lumilautailua, trampoliinihyppelyä, katulätkää, kaukalopalloa ja jääpalloa sekä lumisotaa. Lisäksi voi kokeilla virtuaalisten VR-lasien avulla Åren maailmancup-radan laskemista tai lähteä testaamaan sähköpyöriä lähimaastoon. Lisäksi nähdään eri lajien treenidemoja, skinnauskoulu ja eri jäälajien näytösotteluita.

Messuilla nähdään kotimaisia huippu-urheilusta tuttuja kasvoja. Maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, alppihiihtäjä Samu Torsti ja alamäkiluistelija Mirko Lahti keskustelevat huippu-urheilijan elämästä ampumahiihtäjä Sanna-Leena Perungan kanssa. Pekka Hyysalo kertoo tuoreimmat kuulumisensa ja tulevan talven suunnitelmistaan.

Talvilajeja joka lähtöön

Hurjista laskettelutempuistaan tunnettu RealSki.fi-tiimi tekee historiansa ensimmäisen live-esityksen GoExpo Winterissä. Luvassa on kekseliästä laskettelua, luovaa temppuilua ja yllätyksiä suksilla. Soveltavan lumilautailun Kaikki snoukkaa -hanke todistaa, että lautailu sopii aivan kaikille. Soveltavan lautailun lähettiläät näyttävät esimerkillään, että haasteet on tehty voitettavaksi.

Monet kesälajit taipuvat myös talvikeleihin. Mediapersoona Mikko Peltola neuvoo talvipyöräilyn niksejä ja Helsinki Social Runnersin Joonas Laurila ja Simo Syrjäläinen keskustelevat ympärivuotiseen juoksuun tarvittavista varusteista. Retkeily talviolosuhteissa vaatii asennetta ja kunnon varusteet. Kirjailija ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen kertoo seikkailuistaan Pohjolan karun kauniissa luonnossa eri vuodenaikoina ja retkeilytoimittaja Joel Ahola neuvoo, mitä pitää huomioida, kun yöpyy talvella ulkona, vaikkapa laavussa.

Olutjoogaa ja extreme-kokemuksia

GoExpo Winterin yhteydessä Messukeskuksessa järjestetään kaksi oheistapahtumaa: kiipeilijöiden tapahtuma Helsinki Adventure Night perjantaina 2.11. ja Vapaalaskufestivaalit lauantaina 3.11. Tapahtumissa esiintyy kotimaisia kärkinimiä sekä ulkomaisia huippupuhujia, jotka tarjoilevat festarikansalle uskomattomia ja koskettavia tarinoita. Lavalle astelevat muun muassa kiipeilylegenda Chris Sharma, olympialaskija Hedvig Wessel sekä suomalaiset huippulaskijat Antti Autti ja Enni Rukajärvi. Lisäksi iltatapahtumissa nähdään useita kiipeily- ja vapaalaskuleffoja.

Extreme-kokemusten vastapainona kokeillaan myös mieltä tasapainottavaa joogaa. Erikoiseksi festarijoogan tekee oheisvarusteena käytettävä oluttölkki. Olutjoogassa kroppaa vetreytetään helpoilla, kaikille sopivilla harjoitteilla, ja nautitaan samalla mieltä rentouttava ja tunnelmaa nostattava tölkillinen.

GoExpo Winter Helsingin Messukeskuksessa 2.-4.11. on aktiivisen talviharrastajan tapahtuma lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä liikkuville. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan pelitapahtuma GameXpon ja ostostapahtuma OutletExpon kanssa. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com


www.goexpowinter.fi #goexpowinter2018

Kuvia edellisestä tapahtumasta median edustajien ja bloggaajien käyttöön: http://bit.ly/GoExpoWinter2017

Lisätietoa median akkreditoitumisesta GoExpo Winter -messuille:

https://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/

Poimintoja GoExpo Winterin ohjelmasta:

Huippu-urheiljan elämä ja mitä sen jälkeen La 3.11 klo 13:30-14:30 GoShow-lava

Paneelissa keskustellaan huippu-urheilun vaatimuksista ja toisaalta mitä se antaa urheilijalle - myös urheilu-uran jälkeen. Mukana Aino-Kaisa Saarinen (ex-maastohiihtäjä, maailmanmestari, Salpausselän kisojen pääsihteeri), Samu Torsti (alppihiihtäjä, parhaimmillaan MC-kilpailussa 10), Mirko Lahti (alamäkiluistelija, kaksinkertainen nuorten maailmanmestari). Paneelin vetää ampumahiihtäjä Sanna-Leena Perunka.

 

Real Skifi Show la3.11. klo 12:00 (Rosa ja Rudolf Family Park -mäki

Real Skifi vetää historiansa ensimmäisen live-esityksen messuilla. Luvassa kekseliästä laskettelua, luovaa temppuilua ja yllätyksiä suksilla!

 

Pekka Hyysalo – nyt nautitaan! Pe 2.11. klo 16, la 3.11. klo 11:30, su 4.11. klo 13 GoShow-lava

Tule kuuntelemaan mitä Pekalle kuuluu nyt ja mitä aikoo tehdä talvella.

Matkalla Pohjolan luonnossa Pe 2.11. klo 14.30, la 3.11. klo 13 ja su 4.11. klo 16.30 GoShow-lava

Kirjailija, toimittaja ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen kertoo seikkailuistaan Pohjolan karun kauniissa luonnossa eri vuodenaikoina.

 

Yövy ulkona talvella Pe 2.11. klo 14 ja su 4.11. klo 16 GoShow-lava

Joel Ahola tietää, mitä pitää huomioida, kun yöpyy talvella ulkona, vaikkapa laavussa.

 

Ympärivuotinen juokseminen - miten varustautua säähän kuin säähän? Pe 2.11. klo 16:30, la 3.11. klo 12:30 ja 15, su 4.11. klo 15 GoShow-lava

Vaikka juoksu on ympärivuotinen laji, on monille edelleen hankalaa lähteä ulos, kun ulkona on pimeää, kylmää ja märkää. Ympärivuotisesta juoksusta keskustelevat Helsinki Social Runnersin Joonas Laurila ja Simo Syrjäläinen.

Pyöräily talvella on ihanaa! Mikko Peltola Pe 2.11. klo 15:30, la 3.11. klo 16 ja su 4.11. klo 13:30 GoShow-lava

Pyöräily talvella on mukavaa hommaa, eikä se vaadi kummia, kunhan muutaman asian ottaa huomioon.

Kierrätysvaatteet Pe 2.11. klo 17:15-18, la 3.11. klo 14:30-15 GoShow-lava

Urheiluvaatteet ja varusteet ovat kokeneet viime vuosina vallankumouksen ja yksi syy siihen on vaatteet, jotka ovat valmistettu täysin uudella tavalla kierrätysmateriaaleista. Kierrätysvaatteiden teknologiasta ja taustoista puhumassa juoksuvaikuttaja Joonas Laurilan kanssa Bonge Oy:n Kitty Teeriaho ja Vandernet Oy:n Said Smir.

 

Minien Snoukkanäytös Su 4.11. klo 12 Rosa ja Rudolf Family Park

3-10v junnulautailijat taituroivat sisämäessä.

Kaikki snoukkaa! La 3.11. klo 12:30 Rosa ja Rudolf Family Park

Soveltavan lumilautailun hanke todistaa, että lautailu sopii aivan kaikille. Soveltavan lautailun lähettiläät näyttävät esimerkillään, että haasteet on tehty voitettavaksi ja rakkaus lajiin auttaa ylittämään esteet.

Helsinki Adventure Night ja Vapaalaskufestivaalit:

Kiipeilylegenda Chris Sharma kertoo kiipeilyurastaan Pe 2.11. klo 20:30 - 21:30 Helsinki Adventure Night

Chris Sharma on kiipeilyn ehdoton kuningas, joka kiipeisi ensimmäisenä 5.15a (9a+) reitin vuonna 2001. Chris on kiivennyt ensimmäisenä 9b vaikeusasteisen reitin. Ennen kaikkea Chris on 20 vuotta kiipeilymaailman terävimmässä kärjessä suuntaa näyttänyt legenda.

 

The Dawn Wall - Vuoden odotetuin kiipeilyelokuva Pe 2.11. klo 22:30 - 23:55 Helsinki Adventure Night

Tommy Caldwell ja Kevin Jorgeson kiipesivät 1000m sileää ja pystysuoraa graniittia, Yosemitessa sijaitsevan El Capitanin viimeisen kiipeämättömän seinän. Tästä 7 vuoden koitoksesta on tehty kriitikoiden ylistämä dokumentti..

Antti Autti, Enni Rukajärvi & Rami Hanafi - Svalbard Unplugged La 3.11. klo 19:00 - 20:30 Vapaalaskufestivaalit

Vapaalaskijat Antti Autti ja Enni Rukajärvi vierailivat Huippuvuorilla, jossa valokuvaaja ja ohjaaja Rami Hanafi seurasi kaksikon matkaa. Luvassa kiinnostava keskustelu vapaalaskusta, behind the scenes -materiaalia sekä uusi lyhytelokuva.

 

Matthias Mayr - No Man´s LandLa 3.11. klo 21.15-23 Vapaalaskufestivaalit

Vapaalaskijat Matthias Mayr ja Matthias Haunholder lähtivät Etelämantereella laskemaan vuorille, joilla kukaan ei ollut tiettävästi käynyt.

 

Hedvig Wessel - olympiakumpareikosta vapaalaskun maailmankiertueelle La 3.11. klo 13:00 - 14:00 Vapaalaskufestivaalit

Yksi maailman kovimmista tämän päivän vapaalaskijoista, entinen olympiakumparelaskija Hedvig Wessel on noussut Freeride World Tourille nopeasti. Häntä haastattelee suomalaisen vapaalaskun legendoihin kuuluva Jan-Erik "Blumi" Blomberg.

Olutjooga by Pyhä La 3.11. klo 18:00 Vapaalaskufestivaalit

Joogan, niinkuin elämän yleensäkään, ei tarvitse olla aina niin vakavaa. Bissejoogassa vetreytetään kroppaa helpoilla, ihan kaikille sopivilla harjoitteilla, ja nautitaan samalla mieltä rentouttava ja tunnelmaa nostattava tölkillinen. Osallistua saa tottakai myös alkoholittoman juoman kanssa.

Helsinki Adventure Nightin ja Vapaalaskufestivaalien iltaohjelma on lisämaksullista (pe 2.11. klo 18 alkaen ja la 3.11. klo 19 alkaen). Mainittuja kellonaikoja aiemmin tapahtuvat ohjelmat kuuluvat messulipun hintaan.

Muutokset mahdollisia, tarkista ajantasainen ohjelma https://goexpowinter.messukeskus.com/messuilla/

 

 

Kuvat

GoExpo Winterissä talvilajit tuodaan kuluttajien lähelle. Kuva: GoExpo Winter 2017, Messukeskus.
GoExpo Winterissä talvilajit tuodaan kuluttajien lähelle. Kuva: GoExpo Winter 2017, Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Monipuolisen harjoittelun fysiikkalajit esillä APCONissa elokuussa20.6.2019 15:04:13 EESTTiedote

Elokuussa Messukeskuksessa järjestettävä APCON tarjoilee kattauksen eri fysiikkalajien kisoja. Toiminnallisen harjoittelun Rebel Open CF Throwdown ja Street Workout Nordic Championships -kilpailut esittelevät lajien monipuolisuutta ja tuovat Suomeen myös kansainvälisiä huippuja. APCON on pohjoismaiden suurin voimailu- ja fitness-lajien tapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.-25.8.2019.

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

HIMSS & Health 2.0 European Conference kävijäennätykseen – ” Yhteistyön ja tulevaisuustekemisen riemuvoitto”13.6.2019 20:26:39 EESTTiedote

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetty digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma HIMSS & Health 2.0 European Conference 2019 päättyi Messukeskuksessa torstaina. Tapahtuma kokosi 3 000 lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijaa yli 50 eri maasta. Helsinki järjestämispaikkana ylitti kaikki odotukset, tuloksena suuri onnistuminen ja kävijäennätys.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme