Messukeskus

GoExpo Winter tarjoaa ympäristövastuullisia vaihtoehtoja

Jaa

Talvimatkailun vastuullisuus ja urheiluvälineiden kierrätys näkyvät monin tavoin tämän vuoden GoExpo Winter -messuilla. Talviurheilutapahtuma ottaa kantaa ilmastonsuojelun puolesta muun muassa ohjaamalla lipputuloja ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön ja tarjoamalla kävijöille mahdollisuuden kierrättää lasketteluvarusteita. Messuilta käynnistyy myös kampanja, jonka päämääränä on suojella lumileikit osana Unescon maailmanperintöä. GoExpo Winter järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.-17.11.2019.

GoExpo Winter avaa POWin kampanjan lumileikkien turvaamiseksi. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
GoExpo Winter avaa POWin kampanjan lumileikkien turvaamiseksi. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.

Protect Our Winters (POW) Finland käynnistää perjantaina 15.11. GoExpo Winter -messuilla kampanjan, jolla lumileikit pyritään saamaan osaksi Unescon aineetonta maailmanperintöä.

-          Lumileikkien katoaminen on todellinen uhka, jos ilmasto lämpenee nykyistä vauhtia. Mikäli ilmastoa lämmittäviä päästöjä ei saada kuriin, on todennäköistä, että lumileikit käyvät harvinaisiksi Etelä- ja Keski-Suomessa jo lähivuosikymmeninä, arvioi Protect Our Winters Finland ry:n puheenjohtaja Niklas Kaskeala Ilmatieteen laitoksen laatimien ennusteiden perusteella.

Kampanjan tarkoituksena on kerätä vetoomukseen 20 000 nimeä ja toimittaa se kulttuuriministeri Hanna Kososelle. Lumileikit ovat jo osa Suomen elävän perinnön kansallista luetteloa, ja Suomen hallitus voi halutessaan tehdä tämän pohjalta ehdotuksen Unescon aineettoman maailmanperinnön luetteloon.

-          Maailmanperintölistalle pääseminen lähettäisi maailmalle vahvan viestin: on meidän kaikkien vastuulla säilyttää lumiset talvet ja lumileikit myös tuleville sukupolville, Kaskeala toteaa.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Reima ja Ruka. Ruka on tehnyt vastuullisuustyötä ympäristön hyväksi jo yli vuosikymmenen.

-          Yksi Rukan vastuullisuustoiminnan tärkeimmistä tavoitteista on varmistaa, että tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia laskemisesta ja lumen riemuista. Rukan hiihtokeskuksesta tuli hiilineutraali vuonna 2018, ja kaikki Ski-Inn majoituskohteemme ovat olleet hiilineutraaleja jo vuodesta 2008. Haluamme olla edelläkävijä ja esimerkki vastuullisessa matkailutoiminnassa. Tahtotilamme säilyttää kotimaan markkina meille tärkeimpänä tulevaisuudessakin on keskeinen osa Rukan vastuullisuutta ja lähimatkailun edistämistä, Rukan ja Pyhän vastuullisuusohjelmasta vastaava Jusu Toivonen sanoo.

GoExpo Winter -tapahtumaan on myynnissä erillinen POW-lippu, jonka tuotoista osa ohjataan järjestön toimintaan. Messuilla POW avaa kävijöille niitä keinoja, joilla jokainen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja harrastaa talviurheilua vastuullisemmin. Käytännön vinkit koskevat välineiden huoltoa ja kierrättämistä sekä vastuullista talvimatkailua.

Perinteinen Kamapörssi tarjoaa messuväelle mahdollisuuden ostaa ja myydä käytettyjä, hyväkuntoisia laskettelu- ja lautailuvälineitä. Myös talvimatkailussa esimerkiksi Elämysmatkat esittelee kohteita, joihin pääsee ilman lentokilometrejä.

-          Kirovskin kaupunki sijaitsee Kuolan niemimaalla noin 300 kilometriä Suomen ja Venäjän rajalta itään. Matka taittuu bussilla Rovaniemeltä, jonne voi matkustaa vaikkapa junalla. Kirovskin alueen kaksi hiihtokeskusta ovat hyvä ja eksoottinen vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää lentämistä, kertoo Elämys Groupin toimitusjohtaja Pasi Latva.

GoExpo Winter on aktiivisen talviharrastajan tapahtuma lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä liikkuville. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.‒17.11.2019. Samaan aikaan GoExpo Winterin kanssa järjestetään pelitapahtuma GameXpo. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
www.goexpowinter.fi
IG: goexpo_official
https://www.facebook.com/GoExpoWinter/
#goexpowinter2019

Protect Our Winters Finland ry (POW), puheenjohtaja Niklas Kaskeala, 050 5866422, niklas@protectourwinters.fi

Kuvia edellisestä GoExpo Winter -tapahtumasta median edustajien käyttöön: bit.ly/GoExpoWinter_2018 

Lisätietoa median akkreditoitumisesta GoExpo Winter -messuille:

https://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/

Ohjelmapoimintoja:

pe 16:30            POW, Reima & Ruka: Yhteisen talvikampanjan julkistus (GoShow-lava)

pe 17:00           Miten suomalaisnuorten laskutaito säilytetään? (GoShow-lava)

Miten varmistetaan, että tulevaisuudessa lapset ja nuoret löytävät tiensä lumilajien pariin? Aiheesta Reetta Rätyn johdolla keskustelevat lumilautailija Enni Rukajärvi, Suomen Lumilautaliiton Tiina Lindström, POWin Niklas Kaskela sekä Rukakeskuksen Jusu Toivonen.

la 11:00              Talviurheilu & kestävä kulutus: miten huollat ja kierrätät laskukamoja? (GoShow-lava)

POWin puheenjohtaja Niklas Kaskeala haastattelee POW-lähettiläitä

la 17:00             Vapaalaskijan vastuullisuus ja varusteet 2020-luvulla (Peak Performance Theatre)

su 14:30             Ilmastonmuutos & matkailu: Minkä pitää muuttua talvimatkailussa? (GoShow-lava)
                             POW-lähettiläs, entinen ammattilumilautailija Miikka Hast

Kuvat

GoExpo Winter avaa POWin kampanjan lumileikkien turvaamiseksi. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
GoExpo Winter avaa POWin kampanjan lumileikkien turvaamiseksi. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
Lataa
GoExpo Winter tarjoaa mahdollisuuden tutustua lumeen ja lumilajeihin. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus
GoExpo Winter tarjoaa mahdollisuuden tutustua lumeen ja lumilajeihin. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsinki Chemicals Forum’s five themes on chemicals safety selected for debate in the 2020 conference11.12.2019 19:31:15 EETPress release

The discussion topics of the 2020 Helsinki Chemicals Forum conference have this week been proposed by its international Programme Committee and validated by the Advisory Board. The next, twelfth Helsinki Chemicals Forum will be held in Messukeskus convention centre in Helsinki on 4 and 5 June 2020. Its partner, the European Chemicals Agency (ECHA), also offers chemical safety experts and journalists access to its own Conference in the same week, on 2 and 3 June.

Lääkäri 2020 uutuudet: digiteknologia, genomitieto ja uudenlaiset hoitomenetelmät11.12.2019 09:47:07 EETTiedote

Lääkäri 2020 on Suomen suurin lääkärien, lääkealan ja terveysalan vaikuttajien kohtaamispaikka ja vuoden tärkein lääkäreiden koulutustapahtuma. Näyttelyn oheisohjelma esittelee lääketieteen ja terveydenhoidon uusimmat ratkaisut. Aiheina ovat muun muassa hyvinvoinnin edistäminen mittaamalla ja genomitiedon avulla sekä uusien teknologioiden ja hoitomenetelmien hyödyntäminen terveydenhuollossa. Lääkäreille suunnattu Lääkäri 2020 -tapahtuma on avoinna 8.-10.1. Messukeskuksessa Helsingissä.

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro4.12.2019 08:00:00 EETTiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30. Samaa

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla3.12.2019 16:18:39 EETTiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme