Messukeskus

GoExpo Winter tarjoaa ympäristövastuullisia vaihtoehtoja

Jaa

Talvimatkailun vastuullisuus ja urheiluvälineiden kierrätys näkyvät monin tavoin tämän vuoden GoExpo Winter -messuilla. Talviurheilutapahtuma ottaa kantaa ilmastonsuojelun puolesta muun muassa ohjaamalla lipputuloja ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön ja tarjoamalla kävijöille mahdollisuuden kierrättää lasketteluvarusteita. Messuilta käynnistyy myös kampanja, jonka päämääränä on suojella lumileikit osana Unescon maailmanperintöä. GoExpo Winter järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.-17.11.2019.

GoExpo Winter avaa POWin kampanjan lumileikkien turvaamiseksi. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
GoExpo Winter avaa POWin kampanjan lumileikkien turvaamiseksi. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.

Protect Our Winters (POW) Finland käynnistää perjantaina 15.11. GoExpo Winter -messuilla kampanjan, jolla lumileikit pyritään saamaan osaksi Unescon aineetonta maailmanperintöä.

-          Lumileikkien katoaminen on todellinen uhka, jos ilmasto lämpenee nykyistä vauhtia. Mikäli ilmastoa lämmittäviä päästöjä ei saada kuriin, on todennäköistä, että lumileikit käyvät harvinaisiksi Etelä- ja Keski-Suomessa jo lähivuosikymmeninä, arvioi Protect Our Winters Finland ry:n puheenjohtaja Niklas Kaskeala Ilmatieteen laitoksen laatimien ennusteiden perusteella.

Kampanjan tarkoituksena on kerätä vetoomukseen 20 000 nimeä ja toimittaa se kulttuuriministeri Hanna Kososelle. Lumileikit ovat jo osa Suomen elävän perinnön kansallista luetteloa, ja Suomen hallitus voi halutessaan tehdä tämän pohjalta ehdotuksen Unescon aineettoman maailmanperinnön luetteloon.

-          Maailmanperintölistalle pääseminen lähettäisi maailmalle vahvan viestin: on meidän kaikkien vastuulla säilyttää lumiset talvet ja lumileikit myös tuleville sukupolville, Kaskeala toteaa.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Reima ja Ruka. Ruka on tehnyt vastuullisuustyötä ympäristön hyväksi jo yli vuosikymmenen.

-          Yksi Rukan vastuullisuustoiminnan tärkeimmistä tavoitteista on varmistaa, että tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia laskemisesta ja lumen riemuista. Rukan hiihtokeskuksesta tuli hiilineutraali vuonna 2018, ja kaikki Ski-Inn majoituskohteemme ovat olleet hiilineutraaleja jo vuodesta 2008. Haluamme olla edelläkävijä ja esimerkki vastuullisessa matkailutoiminnassa. Tahtotilamme säilyttää kotimaan markkina meille tärkeimpänä tulevaisuudessakin on keskeinen osa Rukan vastuullisuutta ja lähimatkailun edistämistä, Rukan ja Pyhän vastuullisuusohjelmasta vastaava Jusu Toivonen sanoo.

GoExpo Winter -tapahtumaan on myynnissä erillinen POW-lippu, jonka tuotoista osa ohjataan järjestön toimintaan. Messuilla POW avaa kävijöille niitä keinoja, joilla jokainen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja harrastaa talviurheilua vastuullisemmin. Käytännön vinkit koskevat välineiden huoltoa ja kierrättämistä sekä vastuullista talvimatkailua.

Perinteinen Kamapörssi tarjoaa messuväelle mahdollisuuden ostaa ja myydä käytettyjä, hyväkuntoisia laskettelu- ja lautailuvälineitä. Myös talvimatkailussa esimerkiksi Elämysmatkat esittelee kohteita, joihin pääsee ilman lentokilometrejä.

-          Kirovskin kaupunki sijaitsee Kuolan niemimaalla noin 300 kilometriä Suomen ja Venäjän rajalta itään. Matka taittuu bussilla Rovaniemeltä, jonne voi matkustaa vaikkapa junalla. Kirovskin alueen kaksi hiihtokeskusta ovat hyvä ja eksoottinen vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää lentämistä, kertoo Elämys Groupin toimitusjohtaja Pasi Latva.

GoExpo Winter on aktiivisen talviharrastajan tapahtuma lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä liikkuville. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.‒17.11.2019. Samaan aikaan GoExpo Winterin kanssa järjestetään pelitapahtuma GameXpo. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
www.goexpowinter.fi
IG: goexpo_official
https://www.facebook.com/GoExpoWinter/
#goexpowinter2019

Protect Our Winters Finland ry (POW), puheenjohtaja Niklas Kaskeala, 050 5866422, niklas@protectourwinters.fi

Kuvia edellisestä GoExpo Winter -tapahtumasta median edustajien käyttöön: bit.ly/GoExpoWinter_2018 

Lisätietoa median akkreditoitumisesta GoExpo Winter -messuille:

https://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/

Ohjelmapoimintoja:

pe 16:30            POW, Reima & Ruka: Yhteisen talvikampanjan julkistus (GoShow-lava)

pe 17:00           Miten suomalaisnuorten laskutaito säilytetään? (GoShow-lava)

Miten varmistetaan, että tulevaisuudessa lapset ja nuoret löytävät tiensä lumilajien pariin? Aiheesta Reetta Rätyn johdolla keskustelevat lumilautailija Enni Rukajärvi, Suomen Lumilautaliiton Tiina Lindström, POWin Niklas Kaskela sekä Rukakeskuksen Jusu Toivonen.

la 11:00              Talviurheilu & kestävä kulutus: miten huollat ja kierrätät laskukamoja? (GoShow-lava)

POWin puheenjohtaja Niklas Kaskeala haastattelee POW-lähettiläitä

la 17:00             Vapaalaskijan vastuullisuus ja varusteet 2020-luvulla (Peak Performance Theatre)

su 14:30             Ilmastonmuutos & matkailu: Minkä pitää muuttua talvimatkailussa? (GoShow-lava)
                             POW-lähettiläs, entinen ammattilumilautailija Miikka Hast

Kuvat

GoExpo Winter avaa POWin kampanjan lumileikkien turvaamiseksi. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
GoExpo Winter avaa POWin kampanjan lumileikkien turvaamiseksi. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus.
Lataa
GoExpo Winter tarjoaa mahdollisuuden tutustua lumeen ja lumilajeihin. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus
GoExpo Winter tarjoaa mahdollisuuden tutustua lumeen ja lumilajeihin. Kuva: Heidi Koivunen, Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkailuajoneuvoalalla hyvä syke17.1.2020 08:30:00 EETTiedote

Matkailuajoneuvolla liikkuminen ja lomailu on kasvussa. Ajoneuvomatkailun etuja ovat erityisesti liikkumisen ja olemisen vapaus, soveltuvuus kaikenlaisiin elämäntilanteisiin sekä ympäristölle vähäisempi kuormitus lento- ja risteilymatkustamiseen verrattuna. Lisäksi nykyaikainen suunnittelu mahdollistaa ympärivuotisen ja mukavan liikkumisen. Helsingin Caravan-messuilla kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista ja esitellään lähes 200 erilaisiin tarkoituksiin soveltuvaa ajoneuvoa. Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 17.– 19.1. Messukeskuksessa Helsingissä.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa puhutaan alan vastuullisuudesta ja tulevaisuuden trendeistä17.1.2020 07:55:00 EETTiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtuma PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic tuo esille alojen tulevaisuutta ja nykyhetkessä vaikuttavia trendejä. Ääneen pääsevät erityisesti vastuulliset tuotantomenetelmät ja materiaalit, sekä tulevaisuuden työnantajat. Tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020.

AJONEUVOMATKAILU ON NYT TRENDIKÄSTÄ – UUTUUDET ESILLÄ HELSINGIN CARAVAN-MESSUILLA15.1.2020 16:31:20 EETTiedote

Matkailuautolla, -vaunulla tai retkeilyautolla matkustamisesta on omatoimimatkailun myötä tullut entistä suositumpaa. Nyt ei enää körötellä autojonoissa vaan nautitaan matkustamisen vapaudesta vaikkapa talvella Lofooteilla surffausmatkalla perheen kanssa. Helsingin Caravan-messuilla kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista ja esitellään lähes 200 erilaisiin tarkoituksiin soveltuvaa matkailuajoneuvoa. Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 17. – 19.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme