Messukeskus

GoExpo Winteristä vinkit monenlaiseen talviliikkumiseen

Jaa

Talvella voi paitsi hiihtää ja lasketella, myös retkeillä, pyöräillä ja lenkkeillä, kunhan varusteet ovat säähän sopivat. GoExpo Winter antaa monenlaiset vinkit talviseen ulkoiluun ja eri talvilajien harrastamiseen, olipa käytössä sukset, fillari tai lenkkarit. Tapahtuma kokoaa talviset harrasteet Messukeskukseen 15.-17.11.2019.

Enni Rukajärvi on mukana GoExpo Winterin ohjelmassa. Kuva: Heidi Koivunen, GoExpo Winter 2018, Messukeskus.
Enni Rukajärvi on mukana GoExpo Winterin ohjelmassa. Kuva: Heidi Koivunen, GoExpo Winter 2018, Messukeskus.

GoExpo Winter tarjoaa mahdollisuuden testata eri lajeja jumppaluistelusta kaukalopalloon ja laskettelusta talvipyöräilyyn. Lisäksi tapahtumasta saa tekniikkavinkit hiihtoon, neuvoja luistelun aloittamiseen tai inspiraatiota musiikki-ilmaisuun jäällä. Lapset voivat kokeilla lautailua temppuradalla ja aikuisille on testissä fillareita talvikeleihin. Kaukalopallon ja ringeten laukaisupaikalla pääsee kokeilemaan osumatarkkuuttaan.

Kuntoilijan ja huippu-urheilijan treenivinkit

Uransa jo lopettaneet huippu-urheilijat, taitoluistelija Laura Lepistö ja lumilautailija Heikki Sorsa kertovat urheilijoiden talk showssa kuulumisia urheilu-uran jälkeen. Lisäksi käydään läpi huippu-urheilijan treeniä, arkea ja kaikkea sitä, mitä huipulle pääseminen vaatii. Mukana keskustelussa on myös urheilumanageri Satu Järvelä, ja keskustelua ohjaa ex-lumilautailija Eero Ettala.

Sopivilla varusteilla pyöräilyä ja juoksuharrastusta voi jatkaa ympäri vuoden. Kestävyysliikunnan sekakäyttäjä Tomi Savolainen kertoo, miksi polkujuoksun harrastaminen on helpointa aloittaa talvella ja millä konsteilla ulkona liikkumisesta saa itselleen energiaa. Lisäksi Savolainen vakuuttaa, että myös pyöräily onnistuu lähes missä säässä tahansa. Onnistumisen takaavat oikeat varusteet sekä säätiloja tarkkailemalla opittava lumen taju.

Himoharrastajan talvivarusteet: lumikengät ja nousukarvat

Talvilajien aktiiviharrastajille ja ympärivuotisille retkeilijöille GoExpo Winterin ohjelma tarjoaa kiinnostavia vinkkejä ja käytännön ohjeita. Alppihiihtovaellus avaa laskettelijalle kokonaan uuden maailman, kun laskettelusukset nousukarvoilla mahdollistavat myös ylöspäin kiipeämisen ja vuoristomajalta toiselle siirtymisen omin voimin. Vaellusoppaat kertovat, millaisia haasteita kylmä vuodenaika retkeilyyn asettaa ja retkeilytoimittaja Joel Ahola antaa vinkit ulkona nukkumiseen talvella. Messuilla kuullaan myös vuoristo-oppaiden kertomuksia retkiltään eri puolella maailmaa, ja samalla on luvassa käytännön ohjeita turvalliseen liikkumiseen vuorilla.

Jimmy Petterson on yksi maailman tunnetuimmista laskettelujournalisteista. Messuilla julkistetaan jatko-osa kirjasta Skiing Around the World, joka vie lukijat tutustumaan yhteensä 300 hiihtokohteen tarinoihin 28 eri maassa. Lisäksi kuullaan Alppiopas Petter Reuterin kokemuksia alppihiihtovaelluksista ja lumivyörykouluttajan opit siitä, missä lumivyöryjä tapahtuu ja millaisia ne ovat.

Luontokuvaaja Kimmo Ohtonen näyttää upeita luontokuviaan ja neuvoo, millä varusteilla luontokuvaaja lähtee ulos talvella. Lumikengät ovat Ohtosen vakiovarusteena hangilla, ja hänelle tärkeimpiä kohteita ovat Pohjois-Suomen erämaat, joissa voi kokea koskemattoman luonnon taikaa.

Tubetähdet ja TV:stä tutut mukana messuilla

GoExpo Winterin talvimäki täyttyy näyttävistä tempuista, kun hurjista lasketteluvideoista tutun Real Skifin vauhtikaksikko Ilkka ja Juho ottavat messuille rakennettavan lumimäen haltuunsa. Lisää vauhtia on luvassa jääalueella, jossa suositut tubettajat Arttu Lindeman ja Jaakko Parkkali ottavat toisistaan ja messukävijöistä mittaa erilaisissa lämärihaasteissa.

Hauskoihin retkiseikkailuihin upotaan Villien jäljillä -ohjelmasta tutun kaksikon seurassa. Kimmo Ohtonen kertoo retkikaverinsa, näyttelijä Pirjo Heikkilän kanssa sunnuntaina 17.11. tunnelmia talvisista seikkailuista muun muassa Huippuvuorilla. Ohjelmassa kuullaan, miten tv-sarja syntyi ja mitä tapahtui, kun kiikarissa oli lumileopardi Himalajan vuoristossa tai millaista oli tavata jääkarhu keskellä arktista erämaata.

Suosittu Pekka Hyysalo kerää GoExpo Winterissä vuosi toisensa jälkeen katsomon täyteen. Tänä vuonna hän kannustaa kuulijoita kipuamaan vaikeuksien yli ja haastamaan itsensä. Hyysalo on elävä esimerkki siitä, mitä voi saavuttaa, kun uskaltautuu omalle epämukavuusalueelleen.

Laskuleffat viihdyttävät lauantaina

GoExpo Winterin yhteydessä juhlitaan lauantaina Vapaalaskufestareiden 10-vuotisjuhlia. Juhlan kunniaksi messuilla esitetään legendaarinen kotimainen laskuelokuva Virne, jonka ensi-ilta oli ensimmäisillä Vapaalaskufestareilla kymmenen vuotta sitten. Juhlavuoden leffaohjelmistossa on myös muun muassa laskuaiheinen vuoden paras lyhytelokuva -finaali ja muita lasketteluleffoja sekä reissuelämään ja lasketteluun liittyviä luentoja. Lauantaina Guinnessin maailmanennätysmies, moottorisahajonglööri Janne Mustonen näyttää temppujaan ja leikkaa lopuksi ensimmäisen palan juhlan kunniaksi leivotusta tuhannen hengen mansikkakakusta. Vapaalaskufestareiden ohjelma kuuluu GoExpo Winter -lipun hintaan.

GoExpo Winter on aktiivisen talviharrastajan tapahtuma lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä liikkuville. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.‒17.11.2019. Samaan aikaan GoExpo Winterin kanssa järjestetään pelitapahtuma GameXpo. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
www.goexpowinter.fi
IG: goexpo_official
https://www.facebook.com/GoExpoWinter/
#goexpowinter2019

Kuvia edellisestä tapahtumasta median edustajien käyttöön: bit.ly/GoExpoWinter_2018

Lisätietoa median akkreditoitumisesta GoExpo Winter -messuille: https://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/

 

Ohjelmapoimintoja GoShow-lavalta ja Pyhä Stagelta

Retkikertomukset, retkeilyvinkit

pe 13:00 Lumivyöryt – mitä ne ovat?  

Mitä lumivyöryt ovat, missä niitä tapahtuu, voiko laskija joutua vyöryyn?

pe 16:30, la 13:00 Vuoristo-oppaan vuosi, Petter Reuter

pe 17:00 Miten suomalaisnuorten laskutaito säilytetään? Aiheesta Reetta Rätyn johdolla keskustelemassa mm. urheilija Enni Rukajärvi

pe 18:00, la 17.30 Haute route, Rando tai alppihiihtovaellus, mitä ne ovat? Vuoristo- opas, Petter Reuter
Alppihiihtovaellus avaa laskettelijoille uuden maailman. Erikoissiteillä ja nousukarvoilla pääsee yllätävän helposti ylöspäin. Laskiessa varuusteet toimivat kuin tavalliset lasketteluvälinneet.

la 13:00 Matkalla Pohjolan luonnossa
Kirjailija, toimittaja ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen kertoo seikkailuistaan Pohjolan karun kauniissa luonnossa eri vuodenaikoina.

la klo 16:00, su klo 13:00 Skiing around the world - Jimmy Pettersson
Jimmy Petterson on yksi maailman tunnetuimmista laskettelujournalisteista. Messuilla julkistetaan jatko-osa kirjasta Skiing Around the World, joka vie lukijat tutustumaan yhteensä 300 hiihtokohteen tarinoihin 28 eri maassa.

la 17:00 Talviyö teltassa, laavussa tai ulkona
Retkitoimittaja Joel Ahola kertoo missä ja miten voi talviyönä nukkua luonnossa.

su 15:00 Villien jäljillä - sarjan lahtelaiskaverusten seikkailut maailmalla
Näyttelijä Pirjo Heikkilä ja toimittaja, kirjailija Kimmo Ohtonen kertovat tarinoita yhteisistä matkoistaan uhanalaisten eläinten jäljillä eri puolilla maailmaa.

Urheilijat ja treeni

pe 13:30, la 12:30 Junior backcountry by Antti Autti
Antille on tärkeää, että hänen laskemisellaan ja liikkumisellaan luonnossa olisi merkitystä myös muille kuin vain miehelle itselleen. Tavoitteena on rakentaa vapaalaskemiseen liittyvää lajikulttuuria vahvemmaksi Suomessa ja tuoda junnuille näkemystä siitä, mitä fiksu ja turvallinen laskeminen luonnossa on.  

pe 15:30 Juokse talvessa, älä talvea karkuun
Talvi tuo juoksun ilman hikoilua. Kuulet myös, miksi polkujuoksu on helpointa aloittaa talvella. Tomi Savolainen, päätoimittaja Polkujuoksija

la 12:00 Löydä talvipyöräilyn hauskuus
Koe urbaania maastopyöräilyä ja löydä pyöräpolkusi tuntureille. Onnistuneet varustevalinnat ja lumen taju ratkaisevat talvipyöräilyn hauskuuden. Tomi Savolainen, päätoimittaja Pyöräily+Triathlon

la 13:30 Urheilija-talkshow: Elämä urheilu-uran jälkeen                     
Mitä vaatii päästä oman lajinsa huipulle ja miltä elämä tuntuu urheilu-uran jälkeen Keskustelemassa lumilautailija Heikki Sorsa, taitoluistelija Laura Lepistö ja urheilumanageri Satu Järvelä. Keskustelun vetää lumilautailija Eero Ettala.

Kuvat

Enni Rukajärvi on mukana GoExpo Winterin ohjelmassa. Kuva: Heidi Koivunen, GoExpo Winter 2018, Messukeskus.
Enni Rukajärvi on mukana GoExpo Winterin ohjelmassa. Kuva: Heidi Koivunen, GoExpo Winter 2018, Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme