Osuuskauppa Keskimaa

Gradian ja Keskimaan polkuopinnot laajenevat kaupan alalle

Jaa

Gradia ja Osuuskauppa Keskimaa jatkavat polkuopintojen kehittämistä kaupan alalle. Ensimmäinen kokonaisuus rakennettiin syksyllä 2018 kokeiksi opiskeleville. Hakuaika Keskimaan polkuopintoihin Gradian Liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijoille alkaa 15.3.2019.

Gradia ja Osuuskauppa Keskimaa ovat aloittaneet yhdessä uudenlaisen ammattiopintojen polun, jonka tarkoituksena on taata opiskelijoille työpaikalla tapahtuva oppiminen sekä täsmäkouluttaa osaajia Osuuskauppa Keskimaan ravintoloiden, ABC-liikennemyymälöiden ja nyt myös kaupan alan tarpeisiin. Syksyllä 2019 käynnistyvien kaupan alan polkuopintojen kautta tarjotaan Liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijoille mahdollisuus työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen Keskimaan toimipaikoissa sekä kouluttautumiseen kaupan toimialalle.

Keskimaa-polkuun valitut opiskelijat suorittavat opintoihinsa liittyvän työpaikalla tapahtuvan oppimisen Keskimaan eri kaupan toimipaikoissa, ja hyvin hoidettujen harjoittelujaksojen myötä Keskimaa tarjoaa kesätyön. Opiskelijoiden on myös mahdollista työllistyä pysyvämmin Keskimaalle valmistuttuaan, sillä avoimia työpaikkoja on tarjolla jatkuvasti.

Idea tuli Keskimaalta, jolla on jatkuvasti tarvetta alan ammattilaisille.

− Olemme mielellämme yhteistyökumppanina etsimässä ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa.  Tässä mielestäni päästään hienosti tekemään asiakaskohtaista yhteissuunnittelua ja etsimään asiakkaalle sopivia ratkaisuja rekrytoinnin tueksi. Samalla selkeytetään opiskelijan koko koulutusajan opinpolkua. Tämä toivottavasti kirkastaa opiskelijan ammatillisia uratavoitteita, sitouttaa ja motivoi opiskelijaa opintoihin. Työelämän kanssa tehtävä syvempi yhteistyö kiinnostaa meitä ja samalla haastaa uudistamaan oppilaitoksen arjen toimintaamme, toteaa asiakkuuspäällikkö Petra Leppäharju-Lipitsä Gradialta.

Mukaan voivat hakea kaikki Gradian liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijat. Gradia ja Keskimaa tekevät polkuopiskelijoiden valinnat yhdessä.

−Meille oppilaitosyhteistyö on erittäin tärkeä keino turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti myös tulevaisuudessa. Polkuajattelussa opiskelija perehtyy eri toimintoihimme opiskelun aikana ja näin kaikki työt tulevat tutuiksi. Meillä tehdään monipuolista työtä eri tyyppisissä toimipaikoissa, eli meillä on hyvä oppia ja kasvaa ammattilaiseksi, sanoo henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg Keskimaalta.

Aiemmin Gradia ja Osuuskauppa Keskimaa ovat tarjonneet polkuopintoja kokeille. Kokki-opiskelija Neea Saarisella on vain hyvää kerrottavaa kokemuksistaan polkuopinnoissa.

− Polkuopintojen alussa suunniteltiin minun polkuni koulun loppuun asti yhdessä opettajien ja Keskimaan vastuuhenkilöiden kanssa. Polkuopintojen kautta minulle tarjoutuu hyvä mahdollisuus työllistyä koulun päätyttyä Keskimaalle, joten oman kokemukseni perusteella suosittelen kovasti tätä opiskelumuotoa, kertoo Neea Saarinen kokemuksistaan.

Haku-aika kaupan alan polkuopintoihin on 15.–31.3.2019. Haku tapahtuu Gradian DUUNI-palvelun kautta, tiitus.fi/duuni. Haastattelut ja valinnat polkuopintoihin järjestetään huhtikuussa.

Ensimmäiset kaupan alan polkuopiskelijat aloittavat syksyllä 2019.

Info opinnoista Gradian Liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijoille maanantaina 18.3.2019 klo 10-11, Gradia Viitaniemientie 1 A, Auditorio Oivallus A1.210, Jyväskylä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Kaisamaria Thusberg, henkilöstöjohtaja, Osuuskauppa Keskimaa, p. 040 752 5590
Petra Leppäharju-Lipitsä, asiakkuuspäällikkö, Gradia Jyväskylä, Työelämä- ja yrityspalvelut, puh. 040 341 6364

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaa
Ahjokatu 7
40320 JYVÄSKYLÄ

010 767 3000http://www.keskimaa.fi

Osuuskauppa Keskimaa

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 625 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on yli 130 000. Keskimaa työllistää lähes 2000 keskisuomalaista.

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia uudistaa oppimista ja työelämää. Luomme kaikenikäisille opiskelijoille ja yritysasiakkaille mahdollisuuksia oman osaamisen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Opiskelijoita meillä on 25 000 ja henkilöstöä 1100.

Gradiaan kuuluvat ammatilliset oppilaitokset Gradia Jyväskylä ja Gradia Jämsä sekä Gradia-lukiot Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio ja Jyväskylän aikuislukio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa

Solo Sokos Hotel Paviljongin laajennus on valmistunut11.6.2019 10:15:00 EESTTiedote

Osuuskauppa Keskimaan Solo Sokos Hotel Paviljongin elokuussa 2018 aloitettu laajennus on valmistunut. Jyväskyläläisen hotellin 40 uutta huonetta saadaan käyttöön perjantaina 14.6.2019 alkaen. Uusia huoneita valmistui kolmeen eri huoneluokkaan: Solo Up, Supreme ja kaksi 100-neliöistä kahden kerroksen sviittiä. Skandinaavisten huoneiden suunnittelusta on vastannut sisustusarkkitehti Joanna Laajisto. Laajennushankkeen kokonaisurakan toteuttajana toimi rakennusliike NCC.

Uudet Nosto-käteisautomaatit Viitasaaren ja Savelan S-marketien yhteyteen21.5.2019 09:50:00 EESTTiedote

Osuuskauppa Keskimaa on alkuvuoden aikana korvannut kaikki Keskimaan toimipisteiden yhteydessä toimineet Otto-automaatit Nosto-käteisautomaateilla. Kesäkuun alussa Viitasaaren ja Savelan S-marketien yhteyteen asennetaan uudet Nosto-käteisautomaatit. Keskimaa haluaa helpottaa asiakkaiden arkea panostamalla maksamisen palveluihin niin käteisnostamisen kuin mobiilimaksamisen kehittämisen myötä.

Keskimaa tekee yhteistyötä yli 120 keskisuomalaisen lähituottajan kanssa15.5.2019 09:21:33 EESTTiedote

Lähialueen pienet ja suuret elintarvikealan yritykset ovat Osuuskauppa Keskimaalle merkittäviä yhteistyökumppaneita. Keskimaan kaupoissa myytiin viime vuonna omalla toimialueellamme valmistettuja tuotteita 22,7 miljoonalla eurolla. Keskimaa järjestää toimipaikoissaan 16.−18.5.2019 Ruokaa läheltäsi -lähituottajatapahtuman, jossa yli 60 lähituottajaa esittelee tuotteitaan. Päätapahtumapaikkana on Prisma Seppälä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme