Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Gramex jakoi 8,2 miljoonaa euroa korvauksia

Jaa

Mukana ennätysmäärä ulkomailta kertyneitä korvauksia.

Gramex jakoi  tänään 8,2 miljoonaa euroa korvauksia. Tästä  noin puolet meni taiteilijoille ja puolet tuottajille. Korvauksia sai noin 11 000 kotimaista oikeudenhaltijaa. Lisäksi korvauksia meni ulkomaisten tekijänoikeusjärjestöjen kautta ulkomaisille oikeudenhaltijoille.  

Kyse on Gramexin kevättilityksestä, jossa jaetaan pääasiassa taustamusiikin käytöstä sekä median musiikinkäytöstä kerättyjä korvauksia. Lisäksi mukana oli ulkomailta saatuja korvauksia,  joita oli tällä kertaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin eli liki miljoona euroa.

Nyt tilitettiin  pääosin vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla kerättyjä korvauksia. Uuden Apollo-tilitysjärjestelmän ansiosta Gramex pystyy tilittämään korvauksia selvästi aiempaa nopeammin.

Suurimmat korvauserät olivat  3 miljoonaa euroa taustamusiikista,  2,8 miljoonaa euroa  radio- ja tv-käytöstä, 0,9 miljoonaa euroa ulkomaisilta järjestöiltä,  0,8 miljoonaa euroa internet- ja tietoverkkokäytöstä sekä 0,6 miljoonaa euroa ääni- ja kuvatallenteista.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry
Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry
Musiikin Satama / Keilasatama 2 A
02150 ESPOO

Mediayhteydenotot: +358 10 248 9208https://www.gramex.fi
Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry
Musiikin Satama
Keilasatama 2 A
02150 Espoo


Mediayhteydenotot: +358 50 518 9894http://www.gramex.fi

Tekijänoikeusjärjestö Gramex edustaa esittäviä taiteilijoita ja äänitetuottajia. Gramexilla on yli 56 000 asiakassopimusta oikeudenhaltijoiden kanssa sekä Gramexilla noin 31 000 korvauksia maksavaa asiakasta. Gramexilta saa lupia äänitemusiikin ja musiikki-videoiden käyttöön. Koska musiikki tekee hyvää, me tahdomme tehdä musiikin käytön helpoksi. Median yhteydenotot: +358 50 518 9894

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Sari Aalto-Setälä Gramexin viestintäjohtajaksi13.12.2021 10:05:54 EET | Tiedote

Sari Aalto-Setälä aloittaa 10.1.2022 äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö Gramexin viestintäjohtajana. Aalto-Setälä (ent. Siikasalmi) siirtyy Gramexiin viestintätoimisto Kreabin näkemysjohtajan tehtävästä. ”Sari Aalto-Setälä vahvistaa Gramexin viestintäyksikköä rautaisella kokemuksellaan strategisesta konsultoinnista ja viestinnästä”, Gramexin toimitusjohtaja Ilmo Laevuo sanoo. Aalto-Setälällä on parinkymmenen vuoden kokemus markkinoinnista ja viestinnästä. Hän on toiminut muun muassa SEK:n viestintätoimiston toimitusjohtajana, viestintäjohtajana SOSTE ry:ssä sekä myös osaomistamassaan start-upissa, kulttuurianalytiikkayhtiö iloomissa, missä hän jatkaa edelleen Gramex-tehtävien ohella. ”Liityn Gramexin viestintätiimin innolla,” sanoo Aalto-Setälä. ”Äänitemusiikin rooli on yhteiskunnassa merkittävä: se luo kuuntelijoilleen hyvinvointia, on keskeinen osa taloutta ja yksin Suomessa kymmenien tuhansien tekijöiden ja yrittäjien elinkeino. On valtavan inspiroivaa päästä mukaan mahdollistamaa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme